"Imaju rok od 40 dana da usvoje zakon ili će 41. imati blokade ključnih tačaka i železnica": Na "svelitijumskom saboru" u Loznici iznet jedan zahtev

Rio Nino šta drugo očekivati od pothranjenog sns bota?
Jadna je Srbija ako je spala na tebe i tvoja dokazana antisrpska "mišljenja" i stavove.

Ovdje se ne radi o tome da li je neko ZA ili PROTIV već licemjerstvo tzv lažnih ekologa.. juče dok su bili na vlasti možee a kad nisu - onda je to problem.
Ako se ekološki ugrožava životna sredina, nema ništa od nekog kopanja i eksploatacije litijuma i tu moramo svi biti složni.

A da li bi bilo "marš iz Srbije" da su (ste) ostali na vlasti?

Dovedeš ih da kao "istraže", oni potvrde da ima litijuma a onda ih nogirate? NIje nego.. vic za budale.
srbija je dovodila bilo koga, kao da se pokaze da je strani kapital zainteresovan za srbiju, ali istrazivanje ne znaci obavezivanje, pa sta ti zapravo nama kazes?
jel smo mi njima duzni,. ili su im duzni aljek and co na koga se pozivaju?

neko je uzeo pare, desetine miliona za lobiranje, a za litijum se znalo da ga ima - ako jedan ciovek aljek to preuzima na sebe, onda znamo da tu nesto debelo smrdi, a vidimo kako se laze i mulja, kao duzna im srboja vec milijardu, a racuni gde su? to aljek pljacka nas, najbolje da im da i subvencije, a kusur opet sebi u dzep, jos na desetine miliona
juče dok su bili na vlasti možee a kad nisu - onda je to problem.
ma sta moze, ako su u toku bila istrazivanja, sam si naveo? istrazi se, pa se da ponuda, pa onda? a mi sta znamo? samo da je aljek nesto smuljao i sad pocinjemo 2028? halo, stavio je pare u svoj dzep i zato sada kaze idemo 2028

covece odem u radnju istrazujem, probam, dok ne potpisem, ili ne napravim dogovor, nista ne moze

jedino ako je aljek uzeo pare unapred, ima da robija, tako je i kosovo prodao, a srbe slagao da ga ne da, siftar, oce sve da nam raskuci i zaduzi nas sto vise, da bi se on izvukao, posle ce srbija da grca i truje se, a on ce sa kumovima da uvati leteci taksi i odleti

Poslednja izmena:
1719743474861.png

1719743537482.png

1719743488865.png

1719743593243.png

1719743613486.png

Koji nemiri , 3 coveka, to se ne racuna.....
1719597222-1719596944155-1024x682-jpg.1571950

Evo pogledaj pazljivo , 1, 2, .......3
Svaki republicki medij ce ti prebrajti tacno do u glavu da ih je bilo 3

Realno tu je najmanje bilo Lozničana, možda 3% ostalo dovedeno od svuda
Tako da nisi daleko od istine

ej on nas ubedjuje da su ovi istrazivali 10 godina za badava, kao mi smo im sad duzni, ili nasa deca i unuci - kao mora da se plati, tvrdi njihov lobista aljek musliu

pa sta ako su istrazivali, sta sad znaci, da mi moramo da im robijamo?
istrazicemo i mi zute lopove. pardon sns sektu, samo da dodjemo na vlast, pa cemo da vidimo ko je ciju robijasku bluzu pokazivao, i pretio zatvorom, i Zasto sada laze da je neko duzan TINTOPRETIJU milijardu, a grofu minhauzenu, koliko je srbija njemu duzna? pa samo ekspo ce da kosta 2, ma 22 milijarde, eto neka srbija kupi mehanizaciju, pa sami da kopamo, malo je 3% da nam plate, bicemo kao afrika bedni, a zatrovani

Kakve se sve gluposti neće pročitati na ovu temu

srbija je dovodila bilo koga, kao da se pokaze da je strani kapital zainteresovan za srbiju, ali istrazivanje ne znaci obavezivanje, pa sta ti zapravo nama kazes?
jel smo mi njima duzni,. ili su im duzni aljek and co na koga se pozivaju?

neko je uzeo pare, desetine miliona za lobiranje, a za litijum se znalo da ga ima - ako jedan ciovek aljek to preuzima na sebe, onda znamo da tu nesto debelo smrdi, a vidimo kako se laze i mulja, kao duzna im srboja vec milijardu, a racuni gde su? to aljek pljacka nas, najbolje da im da i subvencije, a kusur opet sebi u dzep, jos na desetine miliona

ma sta moze, ako su u toku bila istrazivanja, sam si naveo? istrazi se, pa se da ponuda, pa onda? a mi sta znamo? samo da je aljek nesto smuljao i sad pocinjemo 2028? halo, stavio je pare u svoj dzep i zato sada kaze idemo 2028

covece odem u radnju istrazujem, probam, dok ne potpisem, ili ne napravim dogovor, nista ne moze

jedino ako je aljek uzeo pare unapred, ima da robija, tako je i kosovo prodao, a srbe slagao da ga ne da, siftar, oce sve da nam raskuci i zaduzi nas sto vise, da bi se on izvukao, posle ce srbija da grca i truje se, a on ce sa kumovima da uvati leteci taksi i odleti

Prvo ležište nije baš ni malo lako za eksploataciju, nalazi se na 600-800m dubine znači kanala eksploatacija koja nije baš tako laka

Drugo u pitanju je mineral posebne strukture čija prerada nije do sada poznata što sve nije ni malo lako i ne može svako

Kakve se sve gluposti neće pročitati na ovu temu
Nije on jadan kriv, njemu ja pala cigla na glavu na onom gradilištu
u njegovoj ljubljenoj USA, gde rmba za polovinu onoga što normalan
građanin Srbije zaradi.
Nije se još sasvim oporavio, nemoj mu zameriti...

1719745010672.png

На „свелитијумском сабору“ у Лозници изнет само један захтев: „Имају рок од 40 дана да усвоје закон или ће 41. имати блокаде кључних тачака и железница“

1719597222-1719596944155-1024x682.jpg

28. June 2024.

У Лозници се одржао протест против пројекта „Јадар“ компаније Рио Тинто, а који предвиђа отварање рудника литијума.

На крају протест Маријана Петковић прочитала је један захтев који имају еколошки активисти и том приликом је најавила нове блокаде, уколико тај захтев не буде исупњен у року од 40 дана од тренутка када предају захтев Влади Србије од понедељка.

Захтев је законска забрана примењених геолошких истраживања и истраживања и експлоатација литијума и бора у Србији.

„Сад ћете лепо преко лета смислити како ћете. Рок је 40 дана, 41. дан не буду ли усвојили тај закон ми ћемо блокирати Србију, али сад ћемо да малтретирамо њих“, рекла је Петковић.

„Блокираћемо кључне тачке, железнице да не може Кинез из Бора да вуче наше злато, блокираћемо да не може мафија из Босне да вуче угаљ који има 30 посто више сумпора, само по џепу њиховом, јер све то они добро стављају у своје џепове и све су богатији. Пругу је много лакше блокирати него пут“, додала је она.

Она је навела да ће овај захтев бити предат у понедељак на писарницу Владе Србије и додала да од тада почиње да тече рок од 40 дана.
„41. дана само ће бити где је блокада… Пруга је само почетак… То је крај или наш или њихов, нема кући“, поручила је она.

Након тога су окупљени кренули у шетњу до зграде Општине Лозница.

Организатори су поручули да је „ово последња шетња“.

Prvo ležište nije baš ni malo lako za eksploataciju, nalazi se na 600-800m dubine znači kanala eksploatacija koja nije baš tako laka

Drugo u pitanju je mineral posebne strukture čija prerada nije do sada poznata što sve nije ni malo lako i ne može svako
jadne svabe, ne poznaju tehnologiju, pa ne mogu da kopaju kod sebe, mora da nisu zavrsili sns univerzitete za botovanje, kao vi
Nema potrebe
Sva dobit od kože ostaje Stbendama

Hrvati ostaju kratkih rukava ovaj put
aha srbi su glupi, pa ce da nasednu na najprizemnije botovanje sns sendvicara - "zeznuli smo hrvate" :dash: - badava krecis, mazes, lazes, ...

Back