Imaju li svetski "mocnici" pravo da nam oduzmu Internet ?

Unknown Entity

Aktivan član
Poruka
1.475
U americi se prica o uvodjenju posebnih sredstava identifikacije prilikom pristupanja internetu. Navodno da bi se stalo na put sajber kriminalu. Da li mislite da je ovo samo put ka oduzimanju prava na internet onim ljudima koji se ne slazu sa "sistemom"? Ima li bilo ko pravo da nam oduzme internet?
U svetu vec mnoge organizacije , grupe i pojedinci predlazu da se pravo na pristup internetu proglasi za osnovno ljudsko pravo. Kod nas, koliko znam, jedino se Piratska partija zalaze za ovo (da dobro ste procitali, postoji i to).

Hoce li bitka za Internet postati razlog ujedinjenja covecanstva u borbi protiv svetskih mocnika i korporacija koje nam polako ali sigurno nabaciju okove svojim monetarnim sistemom i zbog svoje pohlepe unistavaju nas jedini dom ?

Sta cete vi uraditi ako pokusaju da vam oduzmu Internet?

http://www.sott.net/articles/show/2...require-internet-users-to-use-identity-tokens

Mislim da si postavio temu u pogresnom podforumu.
Mislim da je sasvim u redu da imamo neka ogranicenja sto se tice interneta. Ja sam student softverkskog inzinjeringa i znam koliko truda, rada, neprespavanih noci je potrebno da bi se jedan program uradio. Zivot izgubiti na sve to, a onda kada bih trebao zaraditi... .!!!!!!!!!!!!!!! Neko kupi i postavi na net tako da citava planeta to moze besplatno da ima. E to je nepravedno i kriminalno.

U americi se prica o uvodjenju posebnih sredstava identifikacije prilikom pristupanja internetu. Navodno da bi se stalo na put sajber kriminalu. Da li mislite da je ovo samo put ka oduzimanju prava na internet onim ljudima koji se ne slazu sa "sistemom"? Ima li bilo ko pravo da nam oduzme internet?
U svetu vec mnoge organizacije , grupe i pojedinci predlazu da se pravo na pristup internetu proglasi za osnovno ljudsko pravo. Kod nas, koliko znam, jedino se Piratska partija zalaze za ovo (da dobro ste procitali, postoji i to).

Hoce li bitka za Internet postati razlog ujedinjenja covecanstva u borbi protiv svetskih mocnika i korporacija koje nam polako ali sigurno nabaciju okove svojim monetarnim sistemom i zbog svoje pohlepe unistavaju nas jedini dom ?

Sta cete vi uraditi ako pokusaju da vam oduzmu Internet?

http://www.sott.net/articles/show/2...require-internet-users-to-use-identity-tokens

e ako je tebi internet jedini dom onda ti ga fakat treba oduzeti :mrgreen:
i jesam za poostrane mere koriscenja interneta, toliko je ludaka, pedofila, narkomana, imaju pristup netu, imaju pristup svemu... dalje, piraterija, msm uzas, ne vredi ni komentarisati. :roll: u svakom slucaju, da, jesam za uvodjenje posebnih sredstava identifikacije na internetu. :cool:

Mislim da si postavio temu u pogresnom podforumu.
Mislim da je sasvim u redu da imamo neka ogranicenja sto se tice interneta. Ja sam student softverkskog inzinjeringa i znam koliko truda, rada, neprespavanih noci je potrebno da bi se jedan program uradio. Zivot izgubiti na sve to, a onda kada bih trebao zaraditi... .!!!!!!!!!!!!!!! Neko kupi i postavi na net tako da citava planeta to moze besplatno da ima. E to je nepravedno i kriminalno.

Sve treba da bude besplatno. Zar ne vidis da je to koren svakog kriminala?

Sve treba da bude besplatno. Zar ne vidis da je to koren svakog kriminala?

Nema šanse da sve bude besplatno dokle god su nam potrebne namirnice za život, krov nad glavom i sl:).. ako ne naplatimo svoj rad (kao što i treba da ga naplatimo) onda ne možemo ni da živimo.
I moram priznati da i ne bi bilo loše da se uvede pojačana kontrola što se tie Neta...e sad, verovatno će uz to ići i zloupotreba, kako si napomenuo u prvom postu.

edit: i mislim da je sasvim u redu da kad se već trudimo, ulažemo svoje vreme i trud u nešto...da nam bude i uzvraćeno.

Poslednja izmena:
Kad neko pruži žice ili radio vezu ka drugom kompu, sve to lepo plati i poveže, ima apsolutna prava nad tim.

Neko, kome se jedna od tih žica sprovede do kuće, mislim da nema ama baš nikakva prava na infrastrukturu na koju je povezan.
A još ako počne neka prava zahtevati, nešto, ono, kao laprdati, treba mu je trajno oduzeti.

Mislim, ko nas tera da koristimo net?
Drugo, ko nas tera da koristimo tuđe resurse, telekomunikacijske veze i znanje?

Lepo svi se učipimo, svako po 100 evra (ko nema, neka iskamči od roditelja, zaradi ili ukrade), otkupimo server Krste, sve sa kodom board-a, i napravimo svoj intranet. Ili privatnim radio stanicama, ili razvlačimo optiku preko zemlje Srbije, naravno, plaćajući prelaz kabla preko tuđeg zemljišta.

Zaposlimo sys admina, jer sumnjam da iko od vas entuzijasta zna održavati i server i board, a kamoli b
ekapovati SQL bazu, i onda, tek onda imamo pravo da kažemo "Niko ne sme da kontroliše moj intranet!"

E, a dok se god vozite na tuđem, ima da čutite, bez prava glasa.
Sem ono "Hvala na internetu" !

Gresite svi ako mislite da ikakve privatnosti ima .
Gresite svi i ako mislite da je ikad bilo.

Internet je jedna "bućka".

A svi znamo šta se vata na bućku.
Niko ne misli da ima privatnosti na internetu (barem ja ne mislim). Privatnosti nikada nije ni bilo osim ako si bio gorstak i ziveo u planinama.

@Sal Novim Zakonom telekom vise nije jedini koji ima linkove ka spoljasnjosti. Sad imaju i SBB i Orion Telekom, itd ... Verat je silom prilika jos ranije imao sopstveni link ka inostranstvu. Ako bilo koji ISP odbije da pruza uslugu, moze se uvek lako naci jedan od 100000000 drugih koji nude usluge.

Sto ce nam internet? Vrlo malo stvari je potrebno coveku da bi bio srecan.

Slazem se. Sigurno da su ljudi bili srecniji napasajuci stoku u sibirskim stepama pre 5000 godina. Zivot je bio jednostavniji, nije bilo novca, uzimalo se od prirode koliko je bilo potrebno itd. ali posto je to vreme davno proslo i tehnoloski smo dogurali dokle smo dogurali, valjalo bi da ocuvamo i koristimo ono sto je dobro. Internet nam i te kako treba. Internet nije sto i jednosmerna televizija. Ovde mi formiramo "javno mnjenje". Kada se ne slazes sa necim sto ti se servira na televiziji, ne mozes da odgovoris. Mozes samo da promenis kanal (uzaludno). Ovde mozes i da pokazes svoje misljenje i da vidis tudje.

Slazem se. Sigurno da su ljudi bili srecniji napasajuci stoku u sibirskim stepama pre 5000 godina. Zivot je bio jednostavniji, nije bilo novca, uzimalo se od prirode koliko je bilo potrebno itd. ali posto je to vreme davno proslo i tehnoloski smo dogurali dokle smo dogurali, valjalo bi da ocuvamo i koristimo ono sto je dobro. Internet nam i te kako treba. Internet nije sto i jednosmerna televizija. Ovde mi formiramo "javno mnjenje". Kada se ne slazes sa necim sto ti se servira na televiziji, ne mozes da odgovoris. Mozes samo da promenis kanal (uzaludno). Ovde mozes i da pokazes svoje misljenje i da vidis tudje.

Tako je. :ok:

Sa ovim stavom se slazem....Dvosmernost komunikacije na iternetu jeste prednost u odnosu na tv.....

Back