Imagehost servis za izbegavanje (trenutno) - pažlja zemnjače!

Poruka
74.444
1733647122624.jpeg
1733646191675.png

Moj omiljeni servis za postavljanje fotki koje kačim po forumu da obavestim zainteresovane, izgleda nije više bezbedan.
Na Google internetu još uvek nije "pukla tikva" odnosno još nema zvaničnog saopštenja šta se dešava sa serverom ovog servisa.
Sličan incident se desio pre mesec dana sa Archive.org servisom kada je po detekciji sličnog problema sama uprava sajta saopštila saopštenje da rasvetljavaju dok tapkaju.

Dakle, i nažalost, nema više nikakvih dilema "da li mi treba komercijalni antivirus".
Koji god da su razlozi zašto je server nekog sajta "zaražen" tj "zlonameran" očigledno da ni "bogougodni sajtovi" nisu bezbedni uvek.
Prost narod misli da se to dešava samo "na onim sajtovima" (tu su problem fejk sajtovi "za ono što ti fali pa gledaš")
Takodje prost narod misli da ako se jednom neki sajt kompromituje da posle toga nikad u životu ne treba kucati njegov URL

Archive.org je sada bezbedan ali čak i dok je trajao problem antivirus nije imao ovakvu ocenu za nivo pretnje...
Verujemo ( ja lično ali u množini) da će i ovaj host image sajt uskoro biti ponovo funkcionalan kako bih mogao da kačim fotke koje ću postavljati na forum za zainteresovane. A uvek se nadje neko, jbg, znatiželjna nacija...

Eto šta se dešava kada se informatika baci medj narodnu masu naglim pojeftinjenjem.
Aman zaman ostavite nas koji se bakćemo sa kompovima od Spectruma, pola današnjih hakera ni ne zna šta je Spectrum al kao dokazuje nekom nešto...
Nadji sine posao radi, nisu ti krivi ni Bajden ni Tramp ni Putin ni Vučić što si lenjo dupe koje bi samo slatkoću života bez odgovornosti i obaveza.
Na kraju krajeva nemoj da tražiš posao - nadji nešto žensko pa se izdjipaj, a ona će te natera da se zaposliš...
Pa da joj kupuješ svašta nešto što je ona videla na popustu...
U stvari ne moraš ti da kupuješ - samo joj daj pare.

Jao, jao, kud ide ovaj svet retardirani.,..
Pod hitno na onu milijardu...
Ali i ja da budem u istoj...
Ostalo mi se ne ispalti, ako me razumete...

Poslednja izmena:

Back