Ima te li krst oko vrata?

Krst oko vrata ...

• ....imam

glasova: 18 26,5%
  • ...nemam...

glasova: 19 27,9%
  • ....imao/la sam više ne!

glasova: 14 20,6%
  • Tražim neki lep..

glasova: 2 2,9%
  • Nisam vernik

glasova: 10 14,7%
  • Nisam vernik ali ga nosim za sreću

glasova: 0 0,0%
  • Nisam hrišćanin

glasova: 5 7,4%

• Ukupno glasova
    68
  • Anketa je zatvorena .
@ Hellen, ok ti radiš svoj posao mi radimo svoj. Ako si ikad od 2004. god pročitala neki moj post, mogla si da shvatiš da ja nisam iz te priče gde dva (često i više) kretena gube vreme lupajući gluposti i vredjajući se medjusobno. Ali morala sam da napišem ono što sam napisala, jer mislim da je ovaj lik to zaslužio sa svoja 2-3 ranija posta, u kojima ne samo da nema pojma o čemu priča, nego i vredja deo forumske populacije. Čitajući to malo mi se negde zagubi finoća, pa napisah ono što napisah. Molila bih te da se ovaj i prethodni post ne obrišu, a ja obećavam da se neću više obazirati na pisanje čoveka bez ''u'' ,i da neću nastavljati nikakvu raspravu. Oket?
@ moonja - kad bi znao o čemu pričaš k'o što ne znaš, i kad bi glupost bolela, jaukao bi ti odavde do večnosti, pile baba-serino. Toliko o tome. I ovo je mnogo vremena koje sam ti posvetila.

prosto ne znam kako da shvatim ovo

pa za to bi trebalo bančoogu da joj zalepi odmah....ali se mod ne pridržava pravilnika.....za nju je i psihologooe respect... mada oboje samo povremeno kokodaknu neke.............pametne stvari.....

O pa ti poistoveti verovanje sa crkvom, i to jednom od bezbroj crkava. Po meni su to ipak različite stvari. Što će reći, imamo različito mišljenje o tome ko je to iskreni vernik.

Pa je onda to i odgovor na tvoje pitanje.
Način na koji ja posmatram ovo je, otprilike:
Onaj ko veruje u jednu ljudsku organizaciju kao što je crkva, i trudi se da radi ono što crkva propisuje, ne bi li zadovoljio formu, jer se plaši osude i pakla, bitno se razlikuje od čoveka koji svim srcem veruje u Boga, pa se, opet svim srcem, trudi da bude dobar čovek (da ne radi drugima ono što ne želi sebi, i da se trudi da pomaže drugima), ne zato što je to crkva tako rekla, već zato što je to zapisano u njegovom srcu.
Pa je onda onaj ko veruje u crkvu, džamiju ili ko zna šta, obično ograničenih shvatanja. Dok je onaj ko iskreno veruje u Boga širokih shvatanja, bez obzira kojoj konfesiji pripada.

Sada, možda grešim...

klasika...opet vera i verovanje........ti misliš da se verovanje u boga...odnosno u njegovo postojanje i da je sve stvorio....negde kosi sa postojanjem hrista....?...jer ako to misliš onda si deista.....a možda i ateista.....ali šta to znači da se čovek troodi da boode dobar zbog boga...to ko maloletno dete...troodi se da boode dobro...da ne dobije po goozi.....valjda je čovek dobar jer tako treba da boode...bez boga ili sa njim........i šta kao..ateisti su onda loši ljoodi........oni se ne troode da boodu dobri...jer ko verooje u boga on se troodi....a što se troodi ....normalno je prirodno da se bode dobar...a ne loš...i opet... u ovom tvom razmišljanju jedino...... slažem se tobom šta čoveka čini ograničenim.....

klasika...opet vera i verovanje........ti misliš da se verovanje u boga...odnosno u njegovo postojanje i da je sve stvorio....negde kosi sa postojanjem hrista....?...jer ako to misliš onda si deista.....a možda i ateista.....
Može biti da sam i to... Mislim, deista... Ateista nisam sigurno, A deista, pravo da ti kažem, nisam siguran da znam šta je to. Moram da pogledam.

ali šta to znači da se čovek troodi da boode dobar zbog boga...to ko maloletno dete...troodi se da boode dobro...da ne dobije po goozi.....valjda je čovek dobar jer tako treba da boode...bez boga ili sa njim........
Potpuno se slažem. Samo želim da dopunim, da su oni ljudi kojima je Bog u srcu obično dobri ljudi širokih shvatanja.
S moje tačke gledišta, mnogo je veći vernik onaj koji čini dobra dela, pomaže ljudima, ne čini nikome zlo, pa čak iako ne veruje u Boga. Ja verujem da je on takav kakav je zato što mu je Bog u srcu.
Na drugoj strani, imamo ljude koji veruju u Boga, koji nose krst oko vrata kako bi pokazali svoje verovanje, a zapravo zakažu kada treba pomagati drugima, oholi su, sebični i ponašaju se suprotno od vere koju bi trebalo da propovedaju - oni su po meni mnogo manji vernici.
I ne samo po meni. Mislim da je baš o tome govorio Isus.

Čini mi se da ovom forumu baš fali Religija... :)
Dok ne dođe MaranAta...

..........deista ti je onaj što mu ne treba posrednik (crkva)....u veri.......da se sad ne upetljavamo u religiju..... ja bih rekao da si ti dobar čova...i u veri je bez sad nekog pametovanja...jer su stvari jednostavne. i za sve ljoode ...........najvažnije ono što si napisao..... (:

Back