Ima li vas jos

• Začetnik teme Začetnik teme Programerka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
P

Programerka

Gost
Uopste ne razumem ove teme kao zene su glupe za programiranje, ako si vec zensko moras biti eksremno ruzna da bi programirala i slicno...Pravo pitanje na ovu temu je da li se i vama dogodilo da budete primljene na konkursu, da odnesete radnu knjizicu da vam kazu:"Udati ste?Nemate decu?Pa ne mislite valjda da cemo mi da finansiramo radjanje vase dece?Izrodite decu u nekoj drugoj firmi pa se javite za par godina.." :evil: Molim druge zene programere da napisu svoja iskustva.Ja sada radim u jednoj velikoj firmi i u celom IT sektrou sam jedina zena pa nemam sa kim da pricam o tome

Znaš šta, ima izuzetaka. Moja majka je jedan od njih. Ali, generalno, većina devojaka koje ja znam ne mogu da smisle programiranje i mrzele su ga iz dna duše dok su ga imale u školama. Mislim da je to biološka stvar.

pa generalno ja nemam nista protiv programerki ali ovo za decu i trudnocu nije problem samo kod programerki vec i u svim drugim oblastima i firmama firmama...tako ti je to u zemlji u kojoj nema zakona
posle kazu da smo nacija koja odumire

Ma te fore sa muskim svetom su najobicnije gluposti ,
slazem se sa milosem koji kaze da je sustina problema u drzavi bez zakona koji se postuje.

Osnovno pitanje na koje poslodavci odgovaraju je:
koliko meseci cu morati da placam a da mi radnik ne donosi profit?

muskarac - 0
zena - mozda 9 , mozda vise ili manje

Drzava treba da bude ta koja ce naterati privatnike da postuju zakon , drzava je ta koja treba da stimulise osnivanje porodice ...

Ma koliko paradoksalno zvucalo sustina je u nezainteresovanosti drzave za regeneracijom drustva , dok postoji drustvo postoji i drzava a kada vise ne bude drustva nece biti ni drzave ( sto samo iznova dokazuje da lokalni politicari misle da smo mi tu zbog njih a ne oni zbog nas )...

Kao komentar dodajem:
Te gluposti o bioloskim razlikama ili kako vec me podsecaju na najsjanije dane Adolfa Hitlera te bih zamolio koleginicu da tako nesto vise nikad nigde ne ponovi - uzasno je .

Svi smo isti bez obzira na pol , rasu , jezik ili veru - samo je pitanje truda koji cemo uloziti da bismo dosli do cilja...

Malo sam oduzio :oops:

Sharp:
Osnovno pitanje na koje poslodavci odgovaraju je:
koliko meseci cu morati da placam a da mi radnik ne donosi profit?
muskarac - 0
zena - mozda 9 , mozda vise ili manje

ovo jeste veoma tacno, ali izgleda si malo previse odusevljen svojim "otkricem" jer

Sharp:
Svi smo isti bez obzira na pol , rasu , jezik ili veru - samo je pitanje truda koji cemo uloziti da bismo dosli do cilja...

po ovome mogu da zakljucim samo da si dosad bio izolovan u drustvu svog pola, rase, jezika i vere :wink: posto ne da nismo isti nego je to chudo jedno. E sad, to ne znaci da je zbog nasih medjusobnih razlika neko od nas manje vredan, pa samim tim ne moras biti paranoican i spominjati hitlera...

jednostavno: razlike postoje i treba ih iznositi bez omalovazavanja. ako razlike jos ne vidis - sacekaj malo, samo ce ti se kas'ti kad porastes :wink:

Znam nekoliko dobrih programerki i jos nekoliko manje dobrih , isto kao sto znam nekoliko dobrih programera i jos nekoliko manje dobrih .

Pitanje je sledece :
da li su gore pomenute programerke manje dobre zato sto je ovo "muski svet" ili zato sto nisu ulozile dovoljno truda i rada?

Razlike postoje , to je evidentno , ali ono sto sam hteo da istaknem je da ako vredis , ako se trudis i radis , rezultat nece izostati bez obzira ko si i sta si...

I tako smo dosli do tacke kada sva feministicka naklapanja padaju u vodu.
Sto se tice coveka koji je Gost , bilo bi kulturno potpisati se , cisto da se zna koje je :wink: .

Back