Ima li slikara ovde?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda imas par ikonopisaca ili ljudi koji se bave kaligrafijom... a sto pitas?

Zanima me kako zive slikari danas i da li postoje uopste slikari u klasicnom smislu kao sto su psptojali nekad u doba renesanse ili impresionizma, dakle slikari koji prodaju svoje slike za lovu od koje mogu da žive.

- - - - - - - - - -

Ja sam..ako je to uopšte važno.Pitanje je suviše lično za Forum,ali eto dobio si odgovor..

Može da se živi od toga.

Na taj deo pitanja koje smatras licnim nemoj da odgovoris ako ti je glupo.. a sta slikas, ako smem da pitam? Koji ti je omiljeni pravac i to?

Ne.Od samog slikarstva se ne moze ziveti.Nas najpoznatiji slikar,koji zivi u parizu,Velickovic,sada je u penziji,a bio je Profesor na cuvenoj Pariskoj slikarskoj Akademiji.
Nasi slikari u Srbiji,koji su imali srece,zaposleni su u Osnovnim i Srednjim skolama,predajuci likovno.Oni koji nisu imali srece,da se zaposle u skolama,zivotare tesko,
prodajuci slike po ulicama ili staklo rezackim radnjama.U slikarstvu,nema hleba za osrednje slikare.Biti veliki,svetski poznat slikar,tu treba biti veliki klovn,sluziti se
svakim nacinom (cesto ispod granice) da se animira javnost,nesvakidasnjim ponasanjem slikara.To je recimo radila nasa slikarka Ruskog porekla,Olja Ivanjicki.
Da bi zaintrigirala javnost,za svoje slikarstvo,tvrdila je da odrzava susrete sa van zemaljcima itd.itd.Ako zelis da budes slikar,ti sinko obezbedi sebi znanje,iz nekog dobrog
zanata.Jer od samog slikanja,niko se slanie nije najeo,kaze poslovica.!:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back