Ima li previše ljudi na svetu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
368.450
Koliko ljudi planeta Zemlja može da prehrani i da li je sadašnji broj stanovnika možda prevelik za resurse kojima raspolaže?
Nije problem broj stanovnika koji naseljava Zemlju, već broj potrošača i način i priroda trošenja resursa. Svet ima dovoljno resursa za svačije potrebe, ali ne i za svačije pohlepe

Trenutno na svetu živi populacija od 7,3 milijarde ljudi. Prema procenama Ujedinjenih nacija do 2050. godine broj stanovnika na planeti mogao bi da se popne na 9,7 milijardi, a do 2100 čak 11 milijardi.

Porast stanovnika tako je veliki za tako kratak vremenski priod da je gotovo nemoguće predvideti posledice. Iako se predviđa da će broj ljudi preći 11 milijardi do kraja veka niko ne zna da li je to održivo za sve nas.

Nema. Mogu svi oni da žive lepo, pa i više nego što ih sad ima na planeti. U teoriji to može da funkcioniše kako treba, ali, da citiram Boru, malčice je drukčije u praksi. Što reče Sizif, problemi su druge prirode. Da mogu da iskorenim jednu stvar na ovom svetu, ne bi to bila glad, ni rak ni druge neizlečive bolesti, nego pohlepa. Da nje nema, da ljudi prestanu da gledaju svoj interes i rade za dobrobit drugih (naravno, sve u skladu sa mogućnostima), sve bi bilo drugačije. Tvrdim to. Mislim, čovek sam, možda i grešim, ali sam prilično siguran da bi svet bio lepše mesto kada pohlepa ne bi postojala kao pojam.

Inače, čuo sam još pre nekog vremena da će broj ljudi na Zemlji nastaviti da raste još koju deceniju, a da će onda, negde tokom druge polovine 21. veka, početi polagano da opada. Vidim da su sad prognoze nešto drugačije.

Ljudi ima poprilično, ali nećemo se sresti sa svim ovim tehnološkim napretkom kao magičnim štapićem da nas jednake spoji. Ima ljudi i ljudi... a previše, mislim da ni ne znamo šta je to-"previše".
Malo mi je ljudi na svetu koji poznajem. Volela bih da ih je više.
Trebalo bi da me fizički ugrožavaju da bi mi ih bilo previše, a psihički je dovoljno da nas jedna osoba ugrožava, pa da mislimo da ima takvih ljudi bez kojih bi svet bio bolje mesto.
Nisam ugrožena brojem ljudskih stanovnika na svetu, nisam prepuštena slučaju, imam izbor-tako da... jedna osoba, dve, grupa-mi imamo izbor da ih napustimo ukoliko nas ugrožavaju, imamo izbor da se distanciramo od loših uticaja. Šta je najvažnije znati-svet nije tako strašno mesto, i tu ima mesta za svakoga.
Svako negde pripada.
U beznadežnom stanju aktivirati nadu-to je borba za opstanak, to je život. Život je UPRAVO borba (za opstanak).

Koliko ljudi planeta Zemlja može da prehrani i da li je sadašnji broj stanovnika možda prevelik za resurse kojima raspolaže?
Prehrana stanovništva planete nije vezana samo za resrse ili broj stanovnika, već i za neke druge bitne faktore. Kao na primer, činjenica da resursi nisu ni blizu maksimalno uskorišteni, iz razloga što se samo jedna polovina stanovnika na Zemlji bavi proizvodnjom materijalnih dobara potrebnih za život, a druga polovina ne proizvodi ništa, već se bavi raznim oblicima društveno nekorisnog ili za opstanak ljudskog društva štetnog rada, a živi živi od pljačke materijalnih dobara one polovine stanovnika koja materijalna dobra proizvodi.

Tu je i faktor stavljanja težnje na usavršavanje ratnih tehnologija za ubijanje ljudi i uništavanje gradova i i državnih ekonomija. Umesto razvoja fržavnih ekonomija i tehnologuja za materijalnu proizvodnju.

Zatim i faktor slabe međunarodne porele rada zbog političke podele sveta koja koći ili onemogućuje međunarodnu podelu rada.

Tu je i faktor zaostalosti i neprosvećenosti nekih delova naše planete.

Posebno je problematičan faktor kapitalistički nepravedni svetski društveni i ekonomski poredak koji duzvoljava pljačku celog svetskog stanovništva od malobrojne grupe bogatih pojedinaca, koji, da bi se obogatili, ne biraju sredstva, pa makar u cilju bogaćenja trebalo da se potpuno i unište pojedini delovi sveta ili čitavi narodi.

A sa druge strane, kad bi se svet ujedinio u jedinstvenu pravednu svetsku ekonomsku uniju, bez političkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela, kako bi se na taj način uspostavio trajni svetski mir kao uslov da sve ljude sveta obuhvati i prožme naša KOLEKTIVNA SVEST, i sve ljude sveta intormatički, telepatski poveže u jedinstvenu živu i svesnu celinu i biče, kao što ljudska duša, tj, aura, obuhvata, prožima i telepatski povezuje sve ćelije i organe u ljudskom telu u jedinstvenu svesnu celinu i biće, tada bi problem prehrane svetskog stanovništva bio potpuno i reajno rešen na potpuno drugačiji način. Jednostavno, ljudi bi tada mogli da obnavljaju ebergiju svojih tela putem disanja, direktno iz te naše kKolektivne svesti, pa bu moglii dugo i kagodno da žive, a da hranu uipšte i ne proizvode. A da je to moguće, pokazuje činjenica da u svet postoji dosta ljudi koji normalno žive godinama, a niti šta jedu, niti vodu piju. Jedan od takvih je i Argentinac VuktorTruviano, koji već sedam godina ništa ne jede i ne pije i još se hvali kako se udebljao. Ima više video materijala o Viktoru Trzvianu na Youtube, pa pogledajte.

I sve kad se sabere, postoje mnogo veći i teži problemi koje naša civilizacija treba da reši da bi mogla da preživi, nego što je prekobrojnost ljudi, njihova prehrana ili resursi.

Nije problem broj stanovnika koji naseljava Zemlju, već broj potrošača i način i priroda trošenja resursa. Svet ima dovoljno resursa za svačije potrebe, ali ne i za svačije pohlepe

Trenutno na svetu živi populacija od 7,3 milijarde ljudi. Prema procenama Ujedinjenih nacija do 2050. godine broj stanovnika na planeti mogao bi da se popne na 9,7 milijardi, a do 2100 čak 11 milijardi.

Porast stanovnika tako je veliki za tako kratak vremenski priod da je gotovo nemoguće predvideti posledice. Iako se predviđa da će broj ljudi preći 11 milijardi do kraja veka niko ne zna da li je to održivo za sve nas.
Није планета премала и може ресурсима да прехрани и 100 милијарди, већ је проблем у грамзивости и похлепи.

Veoma.za sve krivi kinezi.

Није планета премала и може ресурсима да прехрани и 100 милијарди, већ је проблем у грамзивости и похлепи.
Nije problem u gramsivosti i pohlepi, jer te dve osobine života su suština onoga što zovemo imenom "nagon samoodržanja", koji je prirodna sila i pojava, bez koje sveta ne bi bilo.

U čemu je, onda, problem?

Problem je u neznanju univerzalnog rešenja i principa pomoću kojeg se nagon samodržanja, bez haosa, nezadovoljstva i zla najlakše zadovoljava. Koji nastaju zbog gramzivosti i pohlepe prilikom zadovoljavanja nagona samoodržanja.

O kakvom rešenju i principu je reč?

Naravno, reč je uvek o vrsti društvenog i ekonomskog poretka koji se smatra najnoljim rešenjem da se pomoću njega gramzivost i pohlepa zadovolje. Ti društveni i ekonomski poreci su nam pozntai, jer njih smo imali, a i danas u jednom od takvih poredaka živimo. To su robovlasništvo, feudalizam, fašizam, komunizam i naravno, demokratija i kapitalizam. Svi ovi poreci opravdavaju, čak i podstiču gramzivost i pohlepu i u takvim porecima uvek ima gramzivih i pohlepnih koji imaju više bego im treba i onih eksploatisanih, siroašnih i gladnih koji često umiru od gladi. Što i jeste razlog nestabilnosti ovakvih poredaja u kojima uvek dolazi do sukoba, haosa i zla, koje čine gramzivi i pohlepni u želji da opljačkaju duštvo sve više i više ili onih gladnih koji dižu revolucije da sriše takve poretke, kako bi i oni dobili priliku da se nahrane.

I to će, naravno, tako da bude sve dok se društvo, u svojojoj gramzivosti i pohlepi ne samouništi.

Ili dok se ne seti da na kraju uspostae jedinnstveni svetski, potpuno ravnopravni društveni i ekonomski poregak,pomoću kojega će da bude onemogućena svaka vrsta gramzivosti i pohlepe koja prelazi granicu posedovanja materijalnih dobara potrebnih za normalan život svakog pojedinca u društvu. Odnosno, poregak koji omogućuje svakom pojedincu da može da poseduje samo onoliko materijalnih dobara koliko mu je za normalan život potrebno. Pod uslovom da pojedinci nemaju pravo da sami odrređuju tu količinu koja im je za život potrebna, već društvo pomoću svojih društvenih i ekonomskih zakona, po kojima će svaki za rad sposoban pojedinac da bude obavezan da učestvije u proizvodnji materijalnih dobara u vrednosti koliko je njemu samome za normalan život potrebno. Čak i više od toga, jer društvo je dužno da obezbedi materijalčna dobra i za one mnogobrojne (decu, stare i bolesne) koji nisu sposobni da se uključe u podelu društveno opravdanog i korisnog rada.

Na krajum da vas pitan, da li među vama koji ovo čitate - ako uopšte ima onih koji moje postove čitaju - ima onih ko razume sve ovo o čemi ja na ovom forumu pišem i koji odobravaju sve ovo što ja pišem i želi da ljudsko društvo na kraju uspe da i ostvari sve ovo o čemu ja pišem? Jer ovo o čemu ja pišem nije šuplja filozofija, već prirodni zakon po kojem teče evolucija svih stvari u Sbemiru, po kojem ostaje da postoji samo ono koje na kraju uspe da uskladi svoje životne želje i potrebe sa ovim zakonom, a propada sve koje ne uspe da uskladi
xjpg.1164611.jpg

Problem je jer smo spiritualno veoma siromašni, ne pričam o spiritualnosti ići u crkvu i vjerovat u boga lol. Kolektivna svest nam je očajna a IQ very low. Trošimo resurse bahatimo se, zagađujemo, ukratko ponašamo se kao zloćudni kancer, ova planeta boluje od kancera.

Problem je jer smo spiritualno veoma siromašni, ne pričam o spiritualnosti ići u crkvu i vjerovat u boga lol. Kolektivna svest nam je očajna a IQ very low. Trošimo resurse bahatimo se, zagađujemo, ukratko ponašamo se kao zloćudni kancer, ova planeta boluje od kancera.
Ponavljam,
nema to nikakve veze sa "spiritualnošću". Onformacije, tj. ideje vladaju svetom. Kad bi ideja sa značenjem istine vladala svetom, sve bi bilo OK. Međurim ljudi ne znaju Istinu o svom postojanju, tj. istinu o cilju i svrssi sveulupnog postojanja, niti univerzalnom rešenju, sa značenjem Istine o tome kako se taj cilj i svrha najlakše postižu. Imesto te Istine svetom vladaju lažnje ideje, pomoću kojih taj cilj i svrha nikada neće moći da se postignu. Umesto željene harmonije i dobra, pomoću ovih lažnih ideja uvek ćemo da ostvarujemo i živimo u haosu i zlu. Te lažne ideje su razne ideologije, politike, religije, nacije i klase, koje za život nemaju apsolutno nikakvu vrednost, pomoću kojih ne može da se živi, jer to je nešto što ne može da se jede, već samo, kao i do sada, tokom cele istorije, strada, osiromašuje i umire. Ove ideje su Satanine ideje, tj. odeje pakla, smišljene u skladu sa principom "podeli svet, zavadi ljude, pa vladaj". Da li na svetu ima i jedan čovek koji to može da razume, pokaje se i odbaci svoju lažnu političku, versku, nacionalnu ili klasnu ideju i pripadnost i počne da zagovara Božiju ideju jedinstva sveta, mira, uzajamnog pomaganja , ljubavi i pravednosti. Tj. idju jedinstvenog svetskog društvenog i ekonomskog poretka - poretja bez političkih verskih, nacionalnih i klasnih podela - poretka sa potpuno pravednom podelom rada i rezultata rada - jedinog mogućeg poretka pomoću kojega se može ostvarti duhovno i materijalno blagostanje za sve ljude sveta, jer sem toga nikakav drugi cilj, ni svrha života ne postoji.

Ima li na ovom forumu iko pametan da ovako razmišlja. Ja takvog već godinama na ovom forumu sa svećom tražim i još uvek niokoga nisam našao. Još uvek svi više vole podeli, konkuenciju, mržnju, Satanu, rat do uzajamnog istrebljenja, pakao, apokalipsu i svoj kraj, nego Boga i zemaljski taj.

Ponavljam,
nema to nikakve veze sa "spiritualnošću". Onformacije, tj. ideje vladaju svetom. Kad bi ideja sa značenjem istine vladala svetom, sve bi bilo OK. Međurim ljudi ne znaju Istinu o svom postojanju, tj. istinu o cilju i svrssi sveulupnog postojanja, niti univerzalnom rešenju, sa značenjem Istine o tome kako se taj cilj i svrha najlakše postižu. Imesto te Istine svetom vladaju lažnje ideje, pomoću kojih taj cilj i svrha nikada neće moći da se postignu. Umesto željene harmonije i dobra, pomoću ovih lažnih ideja uvek ćemo da ostvarujemo i živimo u haosu i zlu. Te lažne ideje su razne ideologije, politike, religije, nacije i klase, koje za život nemaju apsolutno nikakvu vrednost, pomoću kojih ne može da se živi, jer to je nešto što ne može da se jede, već samo, kao i do sada, tokom cele istorije, strada, osiromašuje i umire. Ove ideje su Satanine ideje, tj. odeje pakla, smišljene u skladu sa principom "podeli svet, zavadi ljude, pa vladaj". Da li na svetu ima i jedan čovek koji to može da razume, pokaje se i odbaci svoju lažnu političku, versku, nacionalnu ili klasnu ideju i pripadnost i počne da zagovara Božiju ideju jedinstva sveta, mira, uzajamnog pomaganja , ljubavi i pravednosti. Tj. idju jedinstvenog svetskog društvenog i ekonomskog poretka - poretja bez političkih verskih, nacionalnih i klasnih podela - poretka sa potpuno pravednom podelom rada i rezultata rada - jedinog mogućeg poretka pomoću kojega se može ostvarti duhovno i materijalno blagostanje za sve ljude sveta, jer sem toga nikakav drugi cilj, ni svrha života ne postoji.

Ima li na ovom forumu iko pametan da ovako razmišlja. Ja takvog već godinama na ovom forumu sa svećom tražim i još uvek niokoga nisam našao. Još uvek svi više vole podeli, konkuenciju, mržnju, Satanu, rat do uzajamnog istrebljenja, pakao, apokalipsu i svoj kraj, nego Boga i zemaljski taj.
Da su ti ljudi spiritualno potkovani, ta šaka koja vlada svetom, onda definitivno ne bi bilo ovog smanjenja populacije. Tako da sve ima sa samospoznajom sebe, sa spiritualnošću pojedinca.

Da su ti ljudi spiritualno potkovani, ta šaka koja vlada svetom, onda definitivno ne bi bilo ovog smanjenja populacije. Tako da sve ima sa samospoznajom sebe, sa spiritualnošću pojedinca.
Spiritualnost ili meditacija i metafizika, koji se uvek završavaju sa religijom, nije jedini način da spoznamo sebe.Tu si još i nauka i filozofija. Ni jedan od ova tri način spaozaje stvarnosti ili spoznaje sebe, ne može samostalno da nam da potpunu i konačnu Istinu o postojanju stvarnosti i nas samih u toj stvarnosti, već treba objediniti i logički povezati sve tri ove oblasti ljudskog znanja u jedinstvenu, smislenu logičku celinu i sistem. To je već učinjeno. Pogledaj ovaj video.

Nema mnogo

Svet je opširan pojam, u odredjenim mikrosvetovima situacija može biti paradoksalna, vjerovatno to možemo preslikati i na sveopšti svet, prosto sam iskusio to u srb u jednoj firmi dok sam bio rukovodilac, i pričam sa jednim koordinatorom, on zaključuje, pa mi imamo previše i premalo ljudi, imamo višak ljudi na spisku po pozicijama kada se saberu, a situacija u firmi takva da neće da rade i onda nam fali ljudi, a već imamo višak, zloupotreba bolovanja, ugovori na neodredjeno, izmišljeni razlozi za odsustva itd. i onda ovi što su savjesni rade i njihove poslove.. i kaže mi jedan radnik, pa ovde se vredan rad ne isplati, onaj ko radi odgovorno naebe, neradnici se izvuku.. reko eto vidiš.. srbijo muko, što neradnika štitiš..

Svet je opširan pojam, u odredjenim mikrosvetovima situacija može biti paradoksalna, vjerovatno to možemo preslikati i na sveopšti svet, prosto sam iskusio to u srb u jednoj firmi dok sam bio rukovodilac, i pričam sa jednim koordinatorom, on zaključuje, pa mi imamo previše i premalo ljudi, imamo višak ljudi na spisku po pozicijama kada se saberu, a situacija u firmi takva da neće da rade i onda nam fali ljudi, a već imamo višak, zloupotreba bolovanja, ugovori na neodredjeno, izmišljeni razlozi za odsustva itd. i onda ovi što su savjesni rade i njihove poslove.. i kaže mi jedan radnik, pa ovde se vredan rad ne isplati, onaj ko radi odgovorno naebe, neradnici se izvuku.. reko eto vidiš.. srbijo muko, što neradnika štitiš..

Problem je u kvalitetu,jer ako je covjeku cilj sistem vrijednosti onda se isplati posteno raditi jer ces selekciju ljudi vrsiti po ljudima koji dijele isti sistem vrijednosti a novac ce biti samo obicno sredstvo a nikako cilj sto ne znaci novac nije bitan jer je bitan logicno,ali ako je novac cilj samo onda ce novac biti ljudima ne sredstvo vec gospodar i takvi ljudi ce nalaziti sve nacine da dodju do novca na bazi kvanititeta onoga sta rade i sa kim rade a ne kvaliteta

Ne mozes reci da je sada Elonu Masku cilj novac njemu je novac sredatvo a cilj su mu odredjene ideje,izumi i sve ono sto zeli da sprovede u djelo a novac je samo sredstvo da to sprovede,a novac je njegov sluga nikako gospodar,njegov gospodar je sistem vrijednosti i uvjerenja ,njemu je novac sluga njegovog sistema vrijendosti a kod nekih bogatasa ili oportunista generalno sve je u sluzbi novca i nema sistema vrijednosti

E sada svijet sam po sebi nudi izobilje kvaliteta i kvantiteta.Ljudi od moci koji kazu da je planeta pretrpana,pa ako uzmes Ameriku centralna Amerika je prazna a ona cini 40 posto teritorije Amerike preko 70 posto Amerike zivi na Zapadnoj i Istocnoj obali koja cini nesto malo vise od 50 posto teritorije Amerike

Alzir je najveca zemlja Afrike a vecina teritorije je prazna Rusija je vecinom nenaseljena kao i Argentina.Spanija je 75 posto nenaseljena,a 90 posto Spanaca zivi na 25 posto teritorije Spanija,Kanada je vecinom nenaseljena Brazil je srednje naseljen nije gusto naseljen kao ni Maroko kao ni Francuska koja ima teritoriju koja bi morala da ima 100 miliona stanovnika da bi bila gusto naseljena a ima 67 miliona dok Spanija bi morala imati takodje oko 100 miliona.Gusto su naseljene Indija,Kina,Holandija,Pakistan takve zemlje ali opet oni imaju i migracije

Problem je u kvalitetu,jer ako je covjeku cilj sistem vrijednosti onda se isplati posteno raditi jer ces selekciju ljudi vrsiti po ljudima koji dijele isti sistem vrijednosti a novac ce biti samo obicno sredstvo a nikako cilj sto ne znaci novac nije bitan jer je bitan logicno,ali ako je novac cilj samo onda ce novac biti ljudima ne sredstvo vec gospodar i takvi ljudi ce nalaziti sve nacine da dodju do novca na bazi kvanititeta onoga sta rade i sa kim rade a ne kvaliteta

Ne mozes reci da je sada Elonu Masku cilj novac njemu je novac sredatvo a cilj su mu odredjene ideje,izumi i sve ono sto zeli da sprovede u djelo a novac je samo sredstvo da to sprovede,a novac je njegov sluga nikako gospodar,njegov gospodar je sistem vrijednosti i uvjerenja ,njemu je novac sluga njegovog sistema vrijendosti a kod nekih bogatasa ili oportunista generalno sve je u sluzbi novca i nema sistema vrijednosti

E sada svijet sam po sebi nudi izobilje kvaliteta i kvantiteta.Ljudi od moci koji kazu da je planeta pretrpana,pa ako uzmes Ameriku centralna Amerika je prazna a ona cini 40 posto teritorije Amerike preko 70 posto Amerike zivi na Zapadnoj i Istocnoj obali koja cini nesto malo vise od 50 posto teritorije Amerike

Alzir je najveca zemlja Afrike a vecina teritorije je prazna Rusija je vecinom nenaseljena kao i Argentina.Spanija je 75 posto nenaseljena,a 90 posto Spanaca zivi na 25 posto teritorije Spanija,Kanada je vecinom nenaseljena Brazil je srednje naseljen nije gusto naseljen kao ni Maroko kao ni Francuska koja ima teritoriju koja bi morala da ima 100 miliona stanovnika da bi bila gusto naseljena a ima 67 miliona dok Spanija bi morala imati takodje oko 100 miliona.Gusto su naseljene Indija,Kina,Holandija,Pakistan takve zemlje ali opet oni imaju i migracije
Što se tiče planete, ona nije prenaseljena, već nije dobro organizovana, a kada nije dobro organizovana, onda se čini da je prenaseljena, pa čak i smanjenje populacije dodje kao rješenje za to, ali to je sekundarno efikasno rješenje, primarno bi bila izmjena sistema, koji se u suštini ne mijenja.
To je isto kada bi danas koristili Windows 95 na kompjuterima i insistirali na tome bez ikakve dalje nadogradnje i volje za promjenom istog, a hoćemo da koristimo napredne aplikacije koje zahtjevaju rad na drugoj platformi i rekli ovo ne radi kako treba, aplikacije su prezahtjevne, nisu već je sistem takav da ih ne podržava...

Što se tiče Maska, to je isto kad ja kažem svojoj ženi da je u suštini materijalista što hoće to i to, da putuje tamo vamo, da ima to i to, neki komfor i sl. a kaže da nije, zdravlje je naj bitnije, i onda joj objasnim da je sve to što hoće, ima pozadinu u novcu, apsolutno sve uključujući i zdravlje, jer ništa od toga ne može ostvariti bez love.
Tako i Mask, sve njegove želje i ideje, baziraju se na moći koja mora imati pozadinu u novcu.
Problem je što su nejgove ideje uglavnom egocentrične, pa usput mogu ili ne moraju donositi dobrobit drugima.
Za Tesu moraš da keširaš oko $80.000, $120.000, kakve koristi ima sirotinja i radna snaga od toga?
Ljudi koji su radili na običnim pozicijama u Tesli i na ostalim Maskovim projektima, žalili su se na teške uslove rada, otprilike to je to, sirotinja je samo broj i nešto što se koristi u kapitalizmu za ostvarenje nečijih ambicija, ti ljudi su uglavnom brojevi i ništa više u velikim korporacijama.
Moćni i inovativni ljudi se danas slabo bave realnim problemima koji uključuju humani pristup, npr. Mask sanja o kolonizaciji marsa, sudeći po njegovim djelima i ambicijama, boli ga uvo za tamo neku djecu po Jemenu, Africi, Palestini što stradaju od gladi i od bombi...

Što se tiče planete, ona nije prenaseljena, već nije dobro organizovana, a kada nije dobro organizovana, onda se čini da je prenaseljena, pa čak i smanjenje populacije dodje kao rješenje za to, ali to je sekundarno efikasno rješenje, primarno bi bila izmjena sistema, koji se u suštini ne mijenja.
To je isto kada bi danas koristili Windows 95 na kompjuterima i insistirali na tome bez ikakve dalje nadogradnje i volje za promjenom istog, a hoćemo da koristimo napredne aplikacije koje zahtjevaju rad na drugoj platformi i rekli ovo ne radi kako treba, aplikacije su prezahtjevne, nisu već je sistem takav da ih ne podržava...

Što se tiče Maska, to je isto kad ja kažem svojoj ženi da je u suštini materijalista što hoće to i to, da putuje tamo vamo, da ima to i to, neki komfor i sl. a kaže da nije, zdravlje je naj bitnije, i onda joj objasnim da je sve to što hoće, ima pozadinu u novcu, apsolutno sve uključujući i zdravlje, jer ništa od toga ne može ostvariti bez love.
Tako i Mask, sve njegove želje i ideje, baziraju se na moći koja mora imati pozadinu u novcu.
Problem je što su nejgove ideje uglavnom egocentrične, pa usput mogu ili ne moraju donositi dobrobit drugima.
Za Tesu moraš da keširaš oko $80.000, $120.000, kakve koristi ima sirotinja i radna snaga od toga?
Ljudi koji su radili na običnim pozicijama u Tesli i na ostalim Maskovim projektima, žalili su se na teške uslove rada, otprilike to je to, sirotinja je samo broj i nešto što se koristi u kapitalizmu za ostvarenje nečijih ambicija, ti ljudi su uglavnom brojevi i ništa više u velikim korporacijama.
Moćni i inovativni ljudi se danas slabo bave realnim problemima koji uključuju humani pristup, npr. Mask sanja o kolonizaciji marsa, sudeći po njegovim djelima i ambicijama, boli ga uvo za tamo neku djecu po Jemenu, Africi, Palestini što stradaju od gladi i od bombi...

Uglavnom imas 2 vrste bogatasa onih koji su sluge novca i koji su vladari novca,uvijek su ovi prvi sluge ovih drugih a da to nisu ni svjesni

Npr sluga novca bi ti bio Konor Mek Gregor...

Vrh masonerije nije materialisticki nastrojeni oni imaju ideologiju svi ostali koji rade za njih su materijalisticki nastrojeni i novac im je gospodar i cilj,oni i ne znaju ko je na vrhu masonerije niti koji su im ciljevi i ideje, njima je bitan samo taj dinar sto zarade, nihilisti boli ih uvo

Ili uzmi Cioniste oni vjekovima rade na stvaranju Izraela i velike ideje drzave te,sva moc i novac je u sluzbi toga sredstvo.Jednom nihilsiti novac je cilj nije sredstvo sto ne znaci da su ovi prvi nuzno dobri

Back