Ima li previše ljudi na Svetu?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
355.010
Kada bi se svi ljudi sveta (8.000.000.000 st.) stisnuli jedan pokraj drugoga (4 čoveka u 1 m2) , celo bi čovečanstvo stalo na površinu veličine poluotoka Istre (2.820.000.000 m2).

Kada bi se svakom živom čoveku na svеtu (8.000.000.000 st.) osigurao prostor od oko 1000 m2 da sam uzgaja hranu, cеlo čovеčanstvo stalo bi na površinu jednaku Brazilu (8.456.510.000.000 m2).

Kada bi se svakoj porodici od četri člana ( 8.000.000.000 st. /4) osigurao prostor od oko 700 m2 da sama uzgaja hranu, celo čovečanstvo stalo bi na površinu jednaku Iranu ( 1.648.000.000.000 m2).

2019. godine je procenjeno da na Svetu ima oko 7,7 milijardi ljudi. Gotovo sve potrebne količine povrća za četvoročlanu porodicu, mogu se proizvesti na oko 200 m2 basta.

Poznato je da obradiva tla danas prekrivaju površinu od oko 31.000.000.000.000 m2. Na istoj bi se moglo uzgojiti količine povrća za prehranu 155 milijardi ljudi, za preko 38 milijardi četvoročlanih porodica .

Nema previše ljudi. Ima i više nego dovoljno prostora za sve, osim za pohlepu

405584334_394372862917371_9221729001536724996_n.jpg

(filozofski ogledi )

Ima li previše ljudi na svetu ili nisu dobro rasporedjeni ?
Ima previše za onaj milion kome je malo da žive i dele zemlju sa drugih 8 milijardi...sprovestičistku svih ljudi koji imaju vlast nad većinom čovečanstva i prenaseljenost rešena...to je otprilike polamiliona amerikanaca, 100hiljada engleza, 100hiljada kineza i 100hiljada rusa i 200hiljada svih ostalih..

rekrivaju površinu od oko 31.000.000.000.000 m2. Na istoj bi se moglo uzgojiti količine povrća za prehranu 155 milijardi ljudi, za preko 38 milijardi četvoročlanih porodica .

Kolika površina je potrebna za nuklearne probe? Za rudnike zlata ili
dijamanata, od kojih hleba nema?

Ne samo da smo loše raspoređeni, nego radimo mnogo glupe stvari.

Ima previše za onaj milion kome je malo da žive i dele zemlju sa drugih 8 milijardi...sprovestičistku svih ljudi koji imaju vlast nad većinom čovečanstva i prenaseljenost rešena...to je otprilike polamiliona amerikanaca, 100hiljada engleza, 100hiljada kineza i 100hiljada rusa i 200hiljada svih ostalih..
Много их је више од милион.Део буржоазије , зазире чак и од својих сународника који имају децу, а да не причамо о неким странцима који имају по 7-8 деце.

То је почело пре 200 и кусур година, када су енглески богаташи увидели да њихови радници имају много већу плодност од буржуја.Бојали су се да их сиротиња својом бројношћу не преплави и маргинализује.Те страхове енглеске буржазије је исказао Малтус у свом спису Есеј о принципу становништва из 1798. године.Иако се Малтус није прославио у својим прогнозама, и данас постоје његови следбеници на врло утицајним местима у западним друштвима.70-тих је био актицан "Римски клуб" који је прогнозирао разне катастрофе због раста светске популације, исцрпљивање разних ресурса, и то за неке сада већ давно прошле датуме.

Данас ту Малтусову причу гурају разни ликови, преточили су је у бригу о планети и екологији, глобалном загревању и слично.

Ima li previše ljudi na svetu ili nisu dobro rasporedjeni ?
Nisu dobro rasporedjeni.Mogu da se uzmu u obzir Kina i Indija.Indija ima mnogo vise stanovnika,na mnogo manje prostora.Hajde da ne dirama prasume,jer su potrebne za opstanak naseg sveta,zbog kiseonika,ali da li mozemo da ucinimo nesto da naselimo pustinje,koje su isto velike velicine i da se potrudi ceo svet da se to navodni ozeleni i naseli.Mnog manje bi bilo guzve,kako mi to kazemo.

Nisu dobro rasporedjeni.Mogu da se uzmu u obzir Kina i Indija.Indija ima mnogo vise stanovnika,na mnogo manje prostora.Hajde da ne dirama prasume,jer su potrebne za opstanak naseg sveta,zbog kiseonika,ali da li mozemo da ucinimo nesto da naselimo pustinje,koje su isto velike velicine i da se potrudi ceo svet da se to navodni ozeleni i naseli.Mnog manje bi bilo guzve,kako mi to kazemo.
Ili prosto prestanemo da se množimo i nema potrebe ni za pustinjom ni za gužvom. 😊

Nikad ne moze biti previse ljudi.
Priroda nije glupa.Ima mjesta za sve.
Jednog dana ce,to je moja prognoza,priroda da se dobro naljuti i zbrise ovu civilizaciju jer su ljudi poceli da rade sve naopako i protiv prirodnih zakona.
Onda ce valjda opet poceti neka nova civilizacija od pecina,tocka,vatre...dok dodju do struje i atomske bombe.

Jednog dana ce,to je moja prognoza,priroda da se dobro naljuti i zbrise ovu civilizaciju jer su ljudi poceli da rade sve naopako i protiv prirodnih zakona.
Onda ce valjda opet poceti neka nova civilizacija od pecina,tocka,vatre...dok dodju do struje i atomske bombe.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Mislis da bi, bilo bolje kada bi se svaka porodica vratila na staro? Da svaka porodica ima stoku, baste, njive i da proizvodi hranu na ekoloski prihvatljiv nacin? Da nema odnosenja smeca na deponije, kanalizacije?

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Mislis da bi, bilo bolje kada bi se svaka porodica vratila na staro? Da svaka porodica ima stoku, baste, njive i da proizvodi hranu na ekoloski prihvatljiv nacin? Da nema odnosenja smeca na deponije, kanalizacije?
Ne mislim ja nista.😂
Mislim da ce se ljudi samounistiti kako su krenuli.
Za svakog ima mjesta da mirno i normalno zivi...ali ljudi hoce ratove,atomske bombe,kopanje litijuma,busenje,cerupanje,plasticni otpad i sta sve ne.
Zemlja to nece moci vjecno da trpi.
Planeta moze da postoji i bez ljudi.

Poremetili bi planetu i citav eko sistem ako bi ozelenili pustinju i naselili....

Samo jedna atomska bomba i poletese sve ostale, samo jedan dobar virus pogotovo sad u doba antivaksera koji veruju da korona ne postoji i nije smrtonosna i gotovo, samo jedan super vulkan i gitovo, samo jedan asteroid zalutali i gotovo...

Kada bi se svi ljudi sveta (8.000.000.000 st.) stisnuli jedan pokraj drugoga (4 čoveka u 1 m2) , celo bi čovečanstvo stalo na površinu veličine poluotoka Istre (2.820.000.000 m2).

Kada bi se svakom živom čoveku na svеtu (8.000.000.000 st.) osigurao prostor od oko 1000 m2 da sam uzgaja hranu, cеlo čovеčanstvo stalo bi na površinu jednaku Brazilu (8.456.510.000.000 m2).

Kada bi se svakoj porodici od četri člana ( 8.000.000.000 st. /4) osigurao prostor od oko 700 m2 da sama uzgaja hranu, celo čovečanstvo stalo bi na površinu jednaku Iranu ( 1.648.000.000.000 m2).

2019. godine je procenjeno da na Svetu ima oko 7,7 milijardi ljudi. Gotovo sve potrebne količine povrća za četvoročlanu porodicu, mogu se proizvesti na oko 200 m2 basta.

Poznato je da obradiva tla danas prekrivaju površinu od oko 31.000.000.000.000 m2. Na istoj bi se moglo uzgojiti količine povrća za prehranu 155 milijardi ljudi, za preko 38 milijardi četvoročlanih porodica .

Pogledajte prilog 1595674
(filozofski ogledi )
Ja mislim da ima previse budala i posebno me raduju ovi mladi parovi kojim je osnova postojanja biti setaci pasa i skupljaci pseceg izmeta.
Izumret ce retardi. :mrgreen:

Back