Ima li onih koji slede put Srca...

Možeš imati ogromno bogatstvo, čak i zlatne planine - ali, ako nisi zadovoljan, neće biti mira u tvom srcu.

(Paramahamsa Swami Mahesvarananda)

Srce je dragocenost koja se ne kupuje i ne prodaje,nego se daruje .
Bitno je očima nevidljivo, dobro se vidi samo srcem. ...

Jedno pitanje za sve nas !
A darujemo li svoje srce toliko nesebicno kao sto mislimo?!
Da, darujemo, ali kome?
Dobrim ribama ili frajerima, i sve to pod maskom sopstvenog zavaravanja da cinimo dobra dela 8-)
A hajde da budemo iskreni, pre svega prema sebi samima.
Koliko postoji ljudi u nasem okruzenju, slepih, gladnih, nepokretnih, mladih distroficara, invalida ratova ili saobracajki??? Mnogo ! ! !
Da li smo i prema njima tako dragi, mili i osecajni?!? Nisam se bas nesto uverio da se lomimo da im svakodnevno pomazemo.
A pogledajmo nase Sunce, centralnu planetu galaksije. Koliko je samo ono nesebicno i drago. Pa ono svoju toplotu daruje svima; jakima i slabima, dobrima i losima, ruznima i lepima, bogatima i siromasnima itd...i ni u jednom momentu ne strahuje da li ce ostati bez svoje toplote. NASE SUNCE IMA SRCA ZA SVE, HVALA MU I ISKRENO GA VOLIM ! ! !

:roll: ... Nemozes sve ljude cesljati na isti kam ...
Da mnogo toga sam ucinila u zivotu za druge ali nemogu za celu planetu ...
Nemogu biti sunce za ceo svet i da zelim nemoguce.
Masku ne nosim uvek stojim iza svoga JA ma kakvo bilo i crno i belo.
Biti iskren znaci mnogo rizikovati jer mnogi ne vole iskrenost - cena je velika
i uprkos tome ja ostajem pri svojoj iskrenosti i istini jer je meni bitna bezobzira dali
odgovara nekome ili ne.
Put srca nema maske i nisu mu maske potrebne .

Nismo Sunce, nismo vecni kao ono.
Deca kad crtaju Sunce ona ga personifikuju bas kao ti Pontije, nacrtaju mu osmeh, oci..
Koliko sam mala,nistavna tackica u Univerzumu, velika sam u pruzanju svog srca i ljubavi.
Za mene je to smisao mog postojanja, bas kao i Sunce sto postoji iz poznatih nam razloga.

Lepo ste odgovorile, ali samo vas dve. Da ne bude zabune, ovo je pitanje koje mi je mnogo davno postavio kum moga oca, vrlo iskusan covek u "podzemnom svetu", i to u momentu kad sam mu poveravao neke ljubavne probleme. U prvom momentu bio sam ljut zasto mi postavlja takvo pitanje, a posle sam shvatio surovu istinu svega. VREME JE UCITELJ, A SUNCE LJUBAV !

Biti iskren znaci mnogo rizikovati jer mnogi ne vole iskrenost - cena je velika
i uprkos tome ja ostajem pri svojoj iskrenosti i istini jer je meni bitna bezobzira dali
odgovara nekome ili ne.
Put srca nema maske i nisu mu maske potrebne .

Kada vas ljubav pozove sledite je,iako su putevi njeni teshki i strani,i kada vas krila njena obaviju -predajte joj se,iako vas mach skriven medju perima njenim moze raniti.Jer,kao sto vas ljubav ovenchava tako ce vas ona i razapeti.Kao sto se penje do vashe visine i miluje najneznije grane shto trepere pod Suncem,tako ce ona stici i do kolena vasih,proteshce ih iz zila kojima se sa zemljom drze.Sve ce ovo uciniti ljubav sa vama da biste mogli saznati tajne svog srca i kroz to saznanje postati deo Srca Zivota.Ljubav ne daje nista sem sebe,ljubav ne poseduje niti moze biti posedovana jer ljubav je dovoljna ljubavi...

Back