Ima li nihilista / nihilistkinja za druženje?

šta je to brate??
Нихилизам филозофско је уверење да ништа у реалности не постоји или да се ништа не може поуздано спознати. У етици се нихилизам јавља као тврдња да нема објективног критеријума морала.

Нихилизам филозофско је уверење да ништа у реалности не постоји или да се ништа не може поуздано спознати. У етици се нихилизам јавља као тврдња да нема објективног критеријума морала.
kako misliš da ništa ne postoji?? koje je to sra nje od razmišljanja??

5. Поштуј оца својега и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
a šta ako su ti roditelji neki kriminalci,ološi,teroristi i sl. neka veze ima da ih poštuješ i kraj priče lol
To već moraš konsultovati neko svešteno lice. Biće da oni nisu poštovali ni slušali svoje roditelje, a na tebi je da se skloniš od toga i nastaviš pravim putem.

Kako banalno pogrešno. Nihilizam (egzistencijalni) navodi da život nema nikakvog nasleđenog smisla / svrhe / uloge, dok moralni nihilizam odbacuje jelte predodređene moralne vrednosti. Ja spadam u obe kategorije, ali vi ga druže opisaste kao kojekakvu metafizičarsku filozofiju, a nihilizam se zasniva na radikalnom materijalizmu.

Kako banalno pogrešno. Nihilizam (egzistencijalni) navodi da život nema nikakvog nasleđenog smisla / svrhe / uloge, dok moralni nihilizam odbacuje jelte predodređene moralne vrednosti. Ja spadam u obe kategorije, ali vi ga druže opisaste kao kojekakvu metafizičarsku filozofiju, a nihilizam se zasniva na radikalnom materijalizmu.
srce moje, jel si ti dosad bio clan krstarice? ovo ti nije prvi nalog, jel' tako?
msm razlika je dal jesi ili nisi pa bi valjalo da nam to kazes

ako si ikada bio na skupu tri kokoske koje uz kafu ogovaraju, mogao bi da vidis celu paletu zenskih nihilistickih poriva koje kriju spram muskaraca i koji nestaju kada doticna udje u kucu pod okriljem jel kao majke, zene, devojke... to oslobodjenje, ta razuzdanost onog najgoreg primitivizma duha, ta raskolacenost onog finog zenskog u njima cime nam se svima flertujuci predstavljuju, nestaje kao rukom odnoseno pred bujicom takve snage etimoloskog vulgarizma na kome bi im pozavideo i danasnji kulturni srpski lobi olicen u poznatim zadrugarima

90ih sam bio nihilista... sad sam, samo po setjanju...
na forumu mosh upoznati samo nihilisticki kompulsivne osobe sa laznom prijatnom spoljasnoscu...i kao takve-citaj jadne, ne primecuju sopstvenu transcedentnost jer kad im dodje zuta minuta, a dodje im kada ih neko naguzi, e onda se narcisticki sprdaju sa ljudima koji imaju nesto u glavi...tako da ideoloski ako neko kao autor teme pozeli da stupi u tet a tet sa nekom takom, mislim da je to one way street sa ogledalom na kraju, slicno ko u tanderballu de se son koneri zakuco.

na forumu mosh upoznati samo nihilisticki kompulsivne osobe sa laznom prijatnom spoljasnoscu...i kao takve-citaj jadne, ne primecuju sopstvenu transcedentnost jer kad im dodje zuta minuta, a dodje im kada ih neko naguzi, e onda se narcisticki sprdaju sa ljudima koji imaju nesto u glavi...tako da ideoloski ako neko kao autor teme pozeli da stupi u tet a tet sa nekom takom, mislim da je to one way street sa ogledalom na kraju, slicno ko u tanderballu de se son koneri zakuco.
Za mene je to bio nachin zhivota... ne zhivim vishe tako... ne neka fora, nego takav sam bio po sebi... ne mogu da objasnim kako sam prezhiveo
taj period, neshto me sachuvalo...

Back