Да, у праву си. Успут..ниси у праву кад пишеш да о борцима из 90-тих нико није бринуо од 2000.године. Сваке године, свака општина, тачније Управа за борачко-инвалидску заштиту расписује конкурс за доделу станова. Неважно ко је на власти.
Затим ту су разноразна примања и олакшице..и другачија категоризација степена инвалидности.
Ми у Новом Саду нисмо имали те станове за борце (који су убачени да и они имају право поред ''безбедњака'' припадника војске и полиције )све до 2019 када је то објавњено Крајем Августа и трајао је конкурс тј рок за пријаве свега мјесец дана. Многи нијесу ни обавештени на време...
Нијесмо сви инвалиди. Знам борце који су да кажем борци и по били, а Богу хвала нијесу инвалиди и извукли су се без физичког оштећења тј рањавања. Ниејсу били ништа мање борци.
Не могу сви настрадати, Богу хвала! не могу сви бити рањени.... Богу хвала.
Али ту су разлике управо велике тако да закон покрива инвалиде и породице настрадалих углавном док борце који нијесу инвалиди веома слабо.... То није у реду. недавно смо имали прилику чути да су потписани неки меморандуми између министасртава борачког и здравства па смо тобож добили повластице приликом заказивања прегледа, ил ида у случају операције не морамо чекати по полагодине већ у року од мјесец дана морамо бити оперисани или рецимо обавити неки дијагностички преглед кој исе чека мјесецима...Додуше то је објављено , то стоји али није заживело јер ни једна установа у новом саду ниеј то добила званично кажу и немају појма о томе...
Многи су психички подоста али ћуте... И криво им је што их нико до сад ''погледао'' није нити бар поштовао.
Не знам ја о каквим ти становима од 2000 причаш . На територији Новог сада рекох да је то од 2019 што се бораца свих тиче да су имали наводно право али многи нијесу били обавештени јер је био кратак рок па су то искористили наравно припадници полиције или војске који нијесу рецимо видјели ратишта... Они су били обавештени не брини...
Друго, велики је јаз међу борцима у Новом Саду према својој локалној самоуправи. Борци из Бг као што рекох су од 1993 добили попуст на инфо стан, док је рецимо и тада била иста васт у Бг и Новом Саду (спс)
Они од тада добијају попуст на инфо стан а новосадски борци ни дан данас не добијају и ако је иста власт и тамо и вамо што се тиче локалне самоуправе.
Осим наравно што у власти у Бг немају Чанка... реално он сам као јединка не може ту ништа па све да саботирак олко год хоће.... Дакле јасно је да власт ондашња и садашња Благосиља - фаворизује београдске борце а новосадске не.
Зашто је то и како могуће , нико од нас не зна....То је срамна чињеница колко су нас поделили. Борци из Бг нијесу никадарецимо штрајковали у знак подршке својих колега из новог сада , да се и њима локална власт смилује и коначно им да исте попусте кад је то већ иста власт као и у бг...