Ima li neko ideju o cemu se ovde radi....

lilmissmuffin

Zainteresovan član
Poruka
175
Elem boli me vec par dana ispod desnog rebernog luka koji ide u ledja ,a danas me bas jako stislo. Otisla sam u dezurnu ambulantu i tamo sam srela jako neljubaynu dr, pa sam u soku...nisam u soku sto je neljubazna, nego sto mi je rekla da mi se pipa jetra na ivici desnog rebarnog luka...kad sam je pitala sta to znaci rekla mi je da idem u pon kod svog izabranog i nek mi hitno snime zucnu kesu i brecnula se na mene sta ja sad nju ispitujem :dontunderstand: ....sad ako je tako hitno, sto me nije poslala urgentni pa tamo da me snime....ne kontam rekla mi da uzmama b.... protiv bolova i k...protov mucnine i jedem u malim porcijama....
ja inace ima i gerb i uzimam n....ppumpu...no zbog cega sve moze biti uvecana jetra i kakve to veze ima sa zucnom kesom....ima li neko ideju? eh da vec para dana sam pod virozom tj svi smo u kuci pod virozom

pa boli me najvise u ledjima, a sad sam na netu nasla sto cuda...ziva sam se isprepadala...najgore mi sto mi je novi urgentni kilometar od kuce i ona nije nasla zashodno da me posalje tamo...vec bih znala o cemu se radi....
a sta se trazi iz krvi?
da li mogu da odem u porivatnu u ponedeljak ujutro pa to napravim jer dok mene primi moja dok popodne necu nista uraditi do utorka:(

Prvo da ti kažem da to što ti je doktorka napipala uvećanu jetru uopšte ne znači da je stvarno uvećana, već da ova nije umela lepo da pogleda. To se ponekad prilično teško opipava. Meni je hematolog opipavao jetru i rekao da je prilično uvećana, da bi se 2 sata kasnije na UZ pokazalo da je normalne veličine. Na kraju, sve i da je ta doktorka stvarno napipala uvećanu jetru, to ne mora da bude ništa opasno. Jetra se ,,brani'' od raznih infekcija i raznih drugih bolesti tako što se uveća. Tvoja doktorka će te uputiti na analizu krvi gde će se iz veličine jetrinih transaminaza, i mislim bilirubina (ali nisam siguran za ovo) videti da li postoje poremećaji u funkciji jetre. Na kraju, jedini siguran znak da je jetra uvećana je UZ...E i da...prekini da čitaš te stvari po internetu. Da je sve to što na internetu piše istina, mene odavno ne bi bilo da pišem ovde po forumu!

Poslednja izmena:
Zbog svega goreg navedenog otisla sam da uradim UZ gornjeg abdomena. Na moje iznenadjenje jetra i zuc su odlicni ALI ne i moj levi bubreg. Naime, dr mi je videla tumor za koji tvrdi da je dobrocudan...Molim da mi neko objasni kako ona zna dal i je on zlicudan ili dobrocudan na osnovu UZ, naime ona tvrdi da je istog sastava kao i tkivo bubrega ali da nije pravilno rasporedjen.....hm....
tako da je bol u desno rebarnom luku i dalje misterija....a sada ne znam sta da radim sa bubregom.....
Evo staje napisala za njega:
Karlicni sitem levog bubrega je udvojen. Na ovom bubregu interpolarno ka donjem polu prikazuje se ovalno, ostro ogranicena hiperehogena promena vel.12,5mm UZ na prvom mestu osobina angiomiolipoma.
DG TU renis sin benignus

Poslednja izmena:
Prvo da ti kažem da to što ti je doktorka napipala uvećanu jetru uopšte ne znači da je stvarno uvećana, već da ova nije umela lepo da pogleda. To se ponekad prilično teško opipava. Meni je hematolog opipavao jetru i rekao da je prilično uvećana, da bi se 2 sata kasnije na UZ pokazalo da je normalne veličine. Na kraju, sve i da je ta doktorka stvarno napipala uvećanu jetru, to ne mora da bude ništa opasno. Jetra se ,,brani'' od raznih infekcija i raznih drugih bolesti tako što se uveća. Tvoja doktorka će te uputiti na analizu krvi gde će se iz veličine jetrinih transaminaza, i mislim bilirubina (ali nisam siguran za ovo) videti da li postoje poremećaji u funkciji jetre. Na kraju, jedini siguran znak da je jetra uvećana je UZ...E i da...prekini da čitaš te stvari po internetu. Da je sve to što na internetu piše istina, mene odavno ne bi bilo da pišem ovde po forumu!

UZ-om se ne moze sa 100% sigurnosti reci da se radi o benignom ili malignom TU. Najsigurnije i najtacnije je putem biopsije.
Pozdrav

Back