IMA LI NEKI TEHNICAR DA MI POVRATI PODATKE SA FLASH-A OD VIRUSA,POMAGAJTE!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Lamb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slusaj ovako...
Verovatno su virusi sakrili fajlove i postavili virus sa identicnom ikonicom i nazivom kao npr.folder,text document ili neki drugi fajl.
Pa je AV to obrisao,ali su originalni fajlovi ostali sakriveni,pa moras da ih otkrijes...
Idi u control panel
-Folder options/View
-Stikliraj SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS
-Odstikliraj(skini znak) sa HIDE EXTENSIONS FOR KNOWN FILE TYPES
-Odstikliraj : HIDE PROTECTED OPERATING SYSTEM FILES
Idi APPLY I OK
I to je to,pokazace se skriveni fajlovi,koje je virus sakrio ;)

Slusaj ovako...
Verovatno su virusi sakrili fajlove i postavili virus sa identicnom ikonicom i nazivom kao npr.folder,text document ili neki drugi fajl.
Pa je AV to obrisao,ali su originalni fajlovi ostali sakriveni,pa moras da ih otkrijes...
Idi u control panel
-Folder options/View
-Stikliraj SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS
-Odstikliraj(skini znak) sa HIDE EXTENSIONS FOR KNOWN FILE TYPES
-Odstikliraj : HIDE PROTECTED OPERATING SYSTEM FILES
Idi APPLY I OK
I to je to,pokazace se skriveni fajlovi,koje je virus sakrio ;)

evo ovako..kada sam krenula da odstikliram HIDE PROTECTED OPERATING SYSTEM FILES, izasao mi je ovaj WARNING:

You have chosen to display protected operating system files ( files labeled system and hidden) in windows explorer.
These files are requiredto start and run windows. Deleting or editing them can make ur computer inorepable. Are you sure you want to display these files?

naravno isla sam na na NO...
jer ako idem na YES, moram da instaliram windows ponovo?

Da,slobodno odaberi to SHOW PROTECTED SYSTEM FILES...
Mozes skinuti ovaj program http://amf.mycity.rs/programs/mc/mcshield/
-kada se instalira,otvori ga i ukljuci opciju UNHIDE FILES AND FOLDERS FROM REMOVABLE DRIVES , ubaci tu flesku i on ce je skenirati i verovatno ce otkriti te skrivene fajlove.
A istina je da ako su fajlovi trajno obrisani,mogu opet da se povrate,postoji jedan programcic za to,mozda malo komplikovaniji,ali nista nemoguce,ja sam tako povratio neke podatke sa C particije ;)

http://www.snapfiles.com/get/restoration.HTML

Jednostavan programčić koji će brzo i efikasno vratiti obrisane fajlove sa HDD-a ili USB flash-a.

Jeste,ovim programom sam povratio neke izbrisane datoteke koje sam slucajno obrisao-restoration.Jako jednostavan za koriscenje,ja sam se nesto z***** pa sam rekao da je komplikovano,a u stvati sam mislio na jedan drugi programcic koji vraca sa formatiranog HDD podatke,on je malo tezek za koriscenje,ali tebi ne treba taj nego ovaj restoration programcic, zavrsava posao super,ako su podaci obrisani "trajno" :D

Da li uopste postoji mogucnost da se povrati data sa flash-a kojeg je korumpirao virus?

ko to radi i gde, a da je bas bas dobar tehnicar..
ostavite kontakt, mail...molim vas, podaci su mi jako bitni a sve je nestalo

HVALA !!

Kao prvo podaci nisu izgubljeni, vec se nalaze na fleshu.
Kao drugo, racurar ti je zarazen crvom, sto znaci da prvo mora da se ocisti racunar.

Javi mi se na pp.

Crv ne moze, ali moze virus.

Worm je postavio svoje fajlove kao ikonice foldera, a njegove foldere je sakrio. Da bi se folderi vratili potrebno je prvo ocistiti racunar inace dzaba "krecenje", worm se prebacije sa fleske na comp i obrnuto.

To je istina,ali ne mora da znaci da je tako.
Mozda je virus prenesen sa drugog kompa na flesku,i mozda je njen AV zaustavio taj worm i izbrisao ga.
Samo su ostali skriveni fajlovi kao posledica,koji trebaju da se otkriju.

Poslednja izmena:
Moze i to da bude, samo sam objasnio na kom principu funkcionise taj worm.

Slala postom :mrgreen:

Imas jednostavan program koji ce ti to srediti za ubuduce.

Samo cekiras ovu opciju

http://amf.mycity.rs/programs/mc/mcshield/

Kao što rekoh, pali, ako virus zaista ne pojede fajlove sa fleša. A meni se i to događalo. Nema ih, nestali. Ni programi za pretragu diska nisu pomgli...

Back