sunchaya
Buduća legenda
- Poruka
- 41.267
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije ovo najstrašnije... još se tema održava nekako...@tema: а тако је обећавала![]()
Dakle neko ko nije pravoslavac ne može biti Srbin? Eto to je fašizam... Pojam "čist" i "čistokrvan" je postao čest termin u "četničkim" krugovima, zato ga ja i upotrebljavam da bi pokazao da jedan Srbin može biti Partizan ili simpatizer istih...Невероватне НЕБУЛОЗЕ и то У ДУЕТУ...а разумете се у ШОВИНИЗАМ "к'о Марица у криви к*рац"...Да било шта обоје знате о Србима знали би оно основно а то је ОБИЧАЈНО ПРАВО. Наше обичајно право НИЈЕ шовинистичко... нису Срби ПСИ а ни КОЊИ па да се о њима прича ДА СУ ЧИСТОКРВНИ...Срби су крштени, православни народ и код нас је, ако причамо о томе КО јесте а КО НИЈЕ СРБИН ВАЖНА МУШКА ЛИНИЈА тј:ОТАЦ а не мајка као код Јудеја где се порекло рачуна по женској линији.И да НАША ЦРКВА ЈЕ ОДИГРАЛА НАЈВАЖНИЈУ ИСТОРИЈСКУ УЛОГУ у очувању српског народа - да су се питале комунистичке кретенчине НЕ БИ СЕ НИ ЗВАЛИ СРБИ НЕГО шУГОСЛОВЕНИ...... комунисти су се ЈАВНО ОДРИЦАЛИ СРПСТВА - а СРбСТВО се зна шта је ... пре свега да си од оца Србина, да си крштен у СПЦ и да си верујући... т а ч к а! Тако је било и тако ће остати све док постојимо.п.с. Бицуфин је један од најинтелигентнијих и најдуховитијих корисника који пише на овом пдф - можеш "да му пљунеш под прозор"....... злобниче......
Suprotno ocekivanjima ima mnogo Srba koji vole partizane. Nista cudno, ovde su bili i najrevnosniji komunisti.
.Nije mi poznat ovaj termin, ali nisam iz ostalog shvatio da je uvredljivo...Jedini forumaš iz Srbije koji je sklon komunistima jeste onaj podoficir Paja.Ovi drugi su iz bivših jugorepublika.Vlajko,otvarač teme je pametan momak.On će se vremenom sam odturčiti.
A odakle ti to sve znas kad je glasanje anonimno?Jedini forumaš iz Srbije koji je sklon komunistima jeste onaj podoficir Paja.Ovi drugi su iz bivših jugorepublika.
Vidim da si zamenio petokraku kokardom. Prodo si veru za večeru.![]()
Samo sam objektivan, apsolutna je laz da su svi cetnici bili saradnici fasista, kao sto je laz da su svi komunisti "antisrbi" i pljackasi naroda
Ni jedna krajnost ne valja, ti vuces ka onoj partizanskoj a ovi drugi cetnickoj
Istina je uvek negde na sredini, a mene ona jedino zanima, kao i to da te proklete razlike i svadje izmedju Srba jednom konacno nadju svoj kraj
Istina je da su cetnici izgubili rat, a posle ih je komunisticka propaganda ocrnila do kraja
Kao sto danas cetnicki simpatizeri komuniste i partizane poistovecuju sa ustasama, iz ciste mrznje, "zaboravljajuci" da su Srbi masovno bezali u bas partizane da bi sacuvali glavu od ustasa, i da bi im na kraju u Bleiburgu naplatili njihova zlodela
Ja nemam ni protiv petokrake ni protiv Kokarde nista, i jedno i drugo je deo nase istorije, pod oba simbola su Srbi ginuli za svoj narod i za slobodu.
A crnih ovaca kao sto rekoh ima i tamo i vamo
Nije ovo najstrašnije... još se tema održava nekako...![]()
Dakle neko ko nije pravoslavac ne može biti Srbin? Eto to je fašizam... Pojam "čist" i "čistokrvan" je postao čest termin u "četničkim" krugovima, zato ga ja i upotrebljavam da bi pokazao da jedan Srbin može biti Partizan ili simpatizer istih...![]()
Није ми јасно како си овако глуп, д' извиниш...... пре свега свако ИМА СЛОБОДУ ДА СЕ ИЗЈАСНИ КАКО ГОД ХОЋЕ, како ја теби или било ком другом могу да ЗАБРАНИМ да се изјасниш као Србин???. То је твоје право - А МОЈЕ ЈЕ ПРАВО КОЈЕ МИ НИКО ОДУЗЕТИ НЕ МОЖЕ ДА О ТОМЕ КО ЈЕСТЕ А КО НИЈЕ СРБИН ИМАМ СВОЈ СТАВ.
Само сам чекао када ћеш да почнеш да непримерено етикетираш по старом добром удбашко-комесарском, црвеном маниру.
ДаклеМ - ВРЕЂАШ и ЛУПЕТАШ ЗА МЕДАЉУ, јер :
Није ми јасно како си овако глуп, д' извиниш...... пре свега свако ИМА СЛОБОДУ ДА СЕ ИЗЈАСНИ КАКО ГОД ХОЋЕ, како ја теби или било ком другом могу да ЗАБРАНИМ да се изјасниш као Србин???. То је твоје право - А МОЈЕ ЈЕ ПРАВО КОЈЕ МИ НИКО ОДУЗЕТИ НЕ МОЖЕ ДА О ТОМЕ КО ЈЕСТЕ А КО НИЈЕ СРБИН ИМАМ СВОЈ СТАВ.
Само сам чекао када ћеш да почнеш да непримерено етикетираш по старом добром удбашко-комесарском, црвеном маниру.
фашизам (л. fascis свежањ прућа из кога је стрчала секира)
*
To ste nasledili valjda jos od Broza da treba da se izjasnjavate. Kome bre i zasta da se izjasnjavate. Nego je i dan danas ta KGB,UDBA na delu jer u Srbiji,
jednog dana nece nikoga boleti da ne kazem sta da upisuje u neka domumenta da li si ti Srbin,Slovak,Madjar ili tzv"Bosnjak".
Postojace u dokumentima samo drzavljanstvo ( a svakako da je u Srbiji svakome srpsko) i mesto i datum rodjenja ( bez da se navodi da li je to mesto bilo,
ostalo u nekoj drugoj drzavi) maticni broj i apsolutno nista vise.
Tako je u svakoj licnoj karti i pasosu u EU, tako ce biti i u Srbiji,Hrvatskoj.
Prema tome batalite vise pravo na izjasnjavanje , to mozete u zemljozoradnickoj zadruzi, na basamacima dok pijete mlako pivio iz plasticne flase.
To je , i samo to, vase neotudjivo pravo. Ili naravno kada slavite Sv.Nikolu pa pokoljete 17 praseta i onda pricate kako je mrs oduvek bio obicaj u vasem selu.
Kakve veze ima Broz sa Mitinim šovinističkim divljanjem?
Ako nisi znala za vreme Broza su svi bili Jugosloveni.[/QUOTE]
I ja sam tako mislila, a i bila sam ubedjena i strastvena Jugoslovenka.
Jako je, jako dugo trajalo kod mene da izustim da sam Srpkinja.
Verovatno sam bila i poslednja Mohikanka.
A i sa jezikom je tako bilo, Hrvati su uvek govorili da su Hrvati da govore hrvatski,
a ja luda Nasta sam bila Jugoslovenka i govorila sam srpskohrvatski.
Onda, jednog dana , pogledam pasos svoje najbolje prijateljice Splicanke
i padnem u fras kada vidim da ispred onih brojeva stoje i oznake za "nacijon".
Radi se o starim ,crvenim,jugoslovenskim pasosima.
Znaci,uvek se sve znalo, vodila se evidencija ko je ko.

Rayela, još ćeš početi da tvrdiš, kako su komunisti širili versku i nacionalnu mržnju.
Bolje prepusti te gluposti teletabisima poput Mite.![]()
Jako volim te dijalekticare slicne tebi, koji bi i jare i pare, kod njih nema ni crno ,ni belo, sve je moguce, sve je izvodljivo, sve se mesa do
neprepoznatljivosti.
Cetnici nisu ni vodili nikakav rat pa nisu mogli ni da ga dobiju niti da ga izgube.

Srbi u Srbiji nisu masovno bezali u partizane,mogao si da ih prebrojis na prste jedne ruke te koji su bili opijeni komunizmom.
I kao sto znas Blajburg je grobnica i hiljade cetnika,ljoticevaca i ljudi srpske nacionalnosti. Ne samo tebi omrazenih ustasha.
Ja imam protiv svih obelezja nesto, en zanimaju me ni kokarde ,ni petokrake, ni krstovi,n i polumeseci.
Neka se tome klanjaju obozavaoci tih simbola ili u svoja cetiri zida, ili neka idu u crkvu, dzamiju, Kucu Cveca, Ravnu Goru.
To je danas u 21, veku zaista neprimerno.
Opet neke tvoje zablude koje Bog zna odakle i kako nastaju, nigde nista povezano niti veze s onim sta ja pisem
Jok, samo su pokrenuli prvi pokret otpora protiv Nemaca u Evropi, Nemci ucenili Drazu na 100 000 Reichsmark jer nije vodio rat ..
t
)Jako volim te dijalekticare slicne tebi, koji bi i jare i pare, kod njih nema ni crno ,ni belo, sve je moguce, sve je izvodljivo, sve se mesa do
neprepoznatljivosti.
.
Cetnici nisu ni vodili nikakav rat pa nisu mogli ni da ga dobiju niti da ga izgube.
.
Rekoh vec nekoliko puta da su cetnici u Srbiji vodili rat protiv svojih sugradjna Srba tako sto su ih klali kad su bili pijani ili im je nadoslo
malo da kolju, Zato cetnici u Srbiji nicu rado vidjeni gosti, one smejurije sa Ravne Gore zanimaju valjda samo nepismene budaletine.
.
Bas iz ovih razlog ( a koje gore navedoh) ja umirem od smeha kada mi neko oz Hrvatske kaze da sam "chetnikusa".
Srbi u Srbiji nisu masovno bezali u partizane,mogao si da ih prebrojis na prste jedne ruke te koji su bili opijeni komunizmom.
.
I kao sto znas Blajburg je grobnica i hiljade cetnika,ljoticevaca i ljudi srpske nacionalnosti. Ne samo tebi omrazenih ustasha.
.
Ja imam protiv svih obelezja nesto, en zanimaju me ni kokarde ,ni petokrake, ni krstovi,n i polumeseci.
Neka se tome klanjaju obozavaoci tih simbola ili u svoja cetiri zida, ili neka idu u crkvu, dzamiju, Kucu Cveca, Ravnu Goru.
To je daans u 21, veku zaista neprimerno.
Moj broj pasosa (nadjoh nekakav stari) pocinjao je sa slovom- C 5777229
njen je imao H )i onda ove brojke
Nije naravno pisala nacionalnost,a li se po ova dva slova znalo tacno ko je sta je i odakle je.
Moj je bio pisan cirilicom ( pa tek ispod toga latinica). Oba pasosa izdata u inostranstvu)
Nego da te pitam nesto.
Zasto tvrdis nesto a ne znas kako je bilo? Zasto bih ja lagala da je bilo ovako kako tvrdim.

Pa ja onda nemam šta da diskutujem sa tobom. To sad ti kažeš da svako može da se izjasni kao Srbin. Oke. Evo ja sam Srbin! A onda kreću komentari kako znaju oni te iz Krajine ili Cigane koji su juče došli u Srbiju...Није ми јасно како си овако глуп, д' извиниш...... пре свега свако ИМА СЛОБОДУ ДА СЕ ИЗЈАСНИ КАКО ГОД ХОЋЕ, како ја теби или било ком другом могу да ЗАБРАНИМ да се изјасниш као Србин???. То је твоје право - А МОЈЕ ЈЕ ПРАВО КОЈЕ МИ НИКО ОДУЗЕТИ НЕ МОЖЕ ДА О ТОМЕ КО ЈЕСТЕ А КО НИЈЕ СРБИН ИМАМ СВОЈ СТАВ.
фашизам (л. fascis свежањ прућа из кога је стрчала секира)
систем државног капитализма и националистичка, империјалистичка, антидемократска, аристократска и апсолутистичка идеологија и политика коју је спроводио у Италији Б.Мусолини, са циљем да одржи капитализам у Италији и прошири италијанску империју. Тој сврси стављене су у службу све појединачне области јавног живота. Јединка је само државни грађанин, део нације оваплоћене у држави; она мора своје мишљење, осећање, хтење и делање првенствено да посвети целини и да јој служи телом и душом, имањем и крвљу; индивидуална слобода има да се утопи у свемоћи државе и њеног вође; "не слобода, него ред, хијерархија и дисциплина"; фашистичка држава хоће да буде "господар над свима ради добра свију"; симбол фашизма је свежањ прућа са секиром (власт над жовотом и смрти); уп. национал-социјализам.*
A onda ja moram da ispričam celu lozu sve do kosovskog boja pa navamo, da im dokažem da se slučajno nisam "pomešao" sa nekim Turčinom ili Ciganom
I sad kad potvrdim poreklo, e onda to više nije bitno jer on nema argumenata. 

Naravno da si lagala, napisala si:
e.