Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekoga ko je ponosan što je Srbin?

Za koga se smatrate od ponuđenog?

• Simpatizer NOB-a i ponosan Srbin

• Simpatizer NOB-a i ponosni pripadnik druge nacije

• Simpatizer NOB-a i Jugosloven

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa ja onda nemam šta da diskutujem sa tobom. To sad ti kažeš da svako može da se izjasni kao Srbin. Oke. Evo ja sam Srbin! A onda kreću komentari kako znaju oni te iz Krajine ili Cigane koji su juče došli u Srbiju... :dontunderstand: A onda ja moram da ispričam celu lozu sve do kosovskog boja pa navamo, da im dokažem da se slučajno nisam "pomešao" sa nekim Turčinom ili Ciganom :tajna: I sad kad potvrdim poreklo, e onda to više nije bitno jer on nema argumenata. :bye:

I zašto mi daješ neku, sačuvaj me Bože, definiciju fašizma... Pročitao sam samo prvu rečenicu i dalje me ne zanima, jer Fašizam ima koren reči u "Fasci di combattimento" - borbeni snopovi! A to je preuzeto iz rimske tradicije sa kojom su Fašisti pod Musolinijem hteli da se povežu :hvala:

Ti nisi primetio da MIta uopste i ne diskutuje. On ima svoju mantru, koju ponavlja do besvesti i uvek
ispocetka.

A cekaj, sto bih pisala ovo sto pisem? Da tebe ovde lazem?
Ma nosi se bre..

Пишеш произвољно. Види се да лажеш.

Не мислим да ти баш мене можеш лагати или да си то написала ради мене - али си ипак написала лаж, коју покушаваш и да оправдаш. Не мора то бити свјесна лаж - то је више посљедица твоје перцепције, твог незнања и твог лажног самопоуздања.

Moji su svi bili u partizanima na što sam ponosann, Nikad nisam bio član niti jedne nacionalne stranke i gadim mi se na svaku koja ima takav predznak ili se deklariše kao nacionalna sa govorom mržnje prema drugim nacijama veličajući svoju i stavljajući je kao nadnaciju.
Nacionalne stranke "braneći" nas od onih koji nemaju ni nakanu napadati bilo koga nanose najveću štetu onima koje "brane".
U BiH ne postoji veće partizansko spomen obilježje koje nisam zadnji 5 godina obišao i poklonio se poginulim partizanskim žrtvama fašističkog terora.

Poslednja izmena:
Moji su svi bili u partizanima na što sam ponosann, Nikad nisam bio član niti jedne nacionalne stranke i gadim mi se na svaku koja ima takav predznak ili se deklariše kao nacionalna sa govorom mržnje prema drugim nacijama veličajući svoju i stavljajući je kao nadnaciju. Nacionalne stranke "braneći" nas od onih koji nemaju ni nakanu napadati bilo koga nanose najveću štetu onima koje "brane".U BiH ne postoji veće partizansko spomen obilježje koje nisam zadnji 5 godina obišao i poklonio se poginulim partizanskim žrtvama fašističkog terora.

A jesi ponosan što si Srbin? :mrgreen:

Пишеш произвољно. Види се да лажеш.

Не мислим да ти баш мене можеш лагати или да си то написала ради мене - али си ипак написала лаж, коју покушаваш и да оправдаш. Не мора то бити свјесна лаж - то је више посљедица твоје перцепције, твог незнања и твог лажног самопоуздања.

Ti lazes i lupetas. Ne ocekujes valjda od mene da ti saljem ili postujem ovde skenirana dokumenta?
A imam ih jer mi je to posao

I nosi se po drugi put.

[
Kakve veze ima Broz sa Mitinim šovinističkim divljanjem?

Ako nisi znala za vreme Broza su svi bili Jugosloveni.[/QUOTE]

I ja sam tako mislila, a i bila sam ubedjena i strastvena Jugoslovenka.

Jako je, jako dugo trajalo kod mene da izustim da sam Srpkinja.
Verovatno sam bila i poslednja Mohikanka.

A i sa jezikom je tako bilo, Hrvati su uvek govorili da su Hrvati da govore hrvatski,
a ja luda Nasta sam bila Jugoslovenka i govorila sam srpskohrvatski.

Onda, jednog dana , pogledam pasos svoje najbolje prijateljice Splicanke
i padnem u fras kada vidim da ispred onih brojeva stoje i oznake za "nacijon".

Radi se o starim ,crvenim,jugoslovenskim pasosima.

Znaci,uvek se sve znalo, vodila se evidencija ko je ko.

U crvenim pasosima SFRJ nigde i nikada nije pisala nacionalna pripadnost.
Ako za sebe tvrdis da si se nekad izjasnjavala kao Jugoslovenka to bi trebalo da znas.

http://www.slobodnajugoslavija.com/ostaleStranice.html

petaSTR400.jpg

Poslednja izmena:
[
U crvenim pasosima SFRJ nigde i nikada nije pisala nacionalna pripadnost.Ako za sebe tvrdis da si se nekad izjasnjavala kao Jugoslovenka to bi trebalo da znas.

petaSTR400.jpg

:eek: :eek:Nije valjda to napisala ?

Naravno da nije , a to znaju i deca koja su u ono vreme imala te stare nam pasoše :D

Mene samo zbunjuje šta to pojedincima nije jasno u naslovu teme ?:dontunderstand:

Lepo piše za svakog ko ume da čita i nema psihičke poremećaje ( u dijagnostiku ne bih da ulazim, nit' sam bolničarka koja prazni kible a zahteva da joj se obraćaju sa g-đa doktor:sad2:, nit' imam veze sa tom profesijom) ali uporan spam i tolika agresivna euforičnost od osobe koja je na svim pdf-ima koliko juče pisala da je ponosna što nije samo Srpkinja , ostalo da ne navodim i prenikovala se verovatno od onolikog blama , da ima toliku potrebu da se zadržava na temi o kojoj očigledno nema pojma , to stvarno :dontunderstand::dash:

[
U crvenim pasosima SFRJ nigde i nikada nije pisala nacionalna pripadnost.
Ako za sebe tvrdis da si se nekad izjasnjavala kao Jugoslovenka to bi trebalo da znas.

petaSTR400.jpg

Pogledaj prvu stranu tog pasosa. Ja rekoh da je kod mene pre
broja stajalo C 401789 ( pa su to poznavaoci scene znali
da je za Srbiju)
a u ovom tvom (tvoj sken) stoji BHR pa onda broj, kod moje
Splicanke je stajalo,cini mi se HE pa broj. Po tome se znalo ko je ko.

Nigde nisam tvrdila da je pisalo,Srbin,Hrvat,Slovenac.

Ja sam 4 puta napisala da se na osnovu tog BiH,C,H, znalo ko
smo. Sofisticarana UDBA imala je svoj sistem da nas raspoznaje.

Hvala sto si postavio ovaj sken jer ja imam samo svoj stari srpski pasos, ove iz Hrvatske i
Bosne naravno nemam.

I da na mome je prvo cirilica pa onda latinica. Na ovom tvom vidim obrnuto.

Poslednja izmena:
[

:eek: :eek:Nije valjda to napisala ?

Naravno da nije , a to znaju i deca koja su u ono vreme imala te stare nam pasoše :D

:

Ajde Sandrina ,opali jos koji smajli, ali prvo klikni na link, a ako ne razumes i dalje o cemu se radi,onda ti trazi pomoc od nadlezne zdravstvene sluzbe.
Cula sam da se i mozak apdejtuje.

Biti Jugosloven nikako ne znaci obavezno biti zaljubljen i u NOB ili partizane.

Uostalom Jugoslavija je postojala i pre 1941 pa ne shvatam zasto se uopste dovodi u nekakvu neraskidivu vezu NOB sa Jugoslavijom.

Ti ces morati da se prenikujes jer je sramota smejati se mom ujaku koji je poginuo na Sremskom Frontu, a sramota je i ovo lupetanje ovde
o pasosima.

Ajde Sandrina ,opali jos koji smajli, ali prvo klikni na link, a ako ne razumes i dalje o cemu se radi,onda ti trazi pomoc od nadlezne zdravstvene sluzbe.Cula sam da se i mozak apdejtuje.Biti Jugosloven nikako ne znaci obavezno biti zaljubljen i u NOB ili partizane.Uostalom Jugoslavija je postojala i pre 1941 pa ne shvatam zasto se uopste dovodi u nekakvu neraskidivu vezu NOB sa Jugoslavijom.Ti ces morati da se prenikujes jer je sramota smejati se mom ujaku koji je poginuo na Sremskom Frontu, a sramota je i ovo lupetanje ovde o pasosima.
Ti si druga osoba na ovom forumu koja voli Kraljevinu Jugoslaviju :kpozdrav: Samo čika Vujadin (84) koji je rođen u toj zemlji priča o njoj lepo. Ostali Jugosloveni se vezuju isključivo za SFRJ.

Ti si druga osoba na ovom forumu koja voli Kraljevinu Jugoslaviju :kpozdrav: Samo čika Vujadin (84) koji je rođen u toj zemlji priča o njoj lepo. Ostali Jugosloveni se vezuju isključivo za SFRJ.

Ne,ja mogu samo da volim Jugoslaviju u kojoj sam se rodila i odrasla. Htela sam samo da kazem da nekako nepotrebno povezujete Jugoslaviju
sa NOB-om. Inace,nisam rojalista. Nikada ni bila,niti cu biti. Careve i kraljeve smatram parazitima:))

Moji su svi bili u partizanima na što sam ponosann, Nikad nisam bio član niti jedne nacionalne stranke i gadim mi se na svaku koja ima takav predznak ili se deklariše kao nacionalna sa govorom mržnje prema drugim nacijama veličajući svoju i stavljajući je kao nadnaciju.
Nacionalne stranke "braneći" nas od onih koji nemaju ni nakanu napadati bilo koga nanose najveću štetu onima koje "brane".
U BiH ne postoji veće partizansko spomen obilježje koje nisam zadnji 5 godina obišao i poklonio se poginulim partizanskim žrtvama fašističkog terora.

Боже је се само запитам, ако си Бошњаци били партизани ко је био "хрватско цвијеће"?
Комунизам је пропала идеологија, негирао је нацију али је Први свјетски рата показо да је национални и вјерски идентитет јачи од класног. Комунизам негира духовност и духовано ствралашто, а комунисти се остварују кроз ставрање материјалних добара. Комунисти не желе једанкост, као што рече владика Николај они желе да мале и средње издигну до великих и јаких, али пошто немају моћи да то ураде они велике и јаке свалче међу средње и слабе, а то доказују Стаљинове чистке и титов Голи оток...

Боже је се само запитам, ако си Бошњаци били партизани ко је био "хрватско цвијеће"? Комунизам је пропала идеологија, негирао је нацију али је Први свјетски рата показо да је национални и вјерски идентитет јачи од класног. Комунизам негира духовност и духовано ствралашто, а комунисти се остварују кроз ставрање материјалних добара. Комунисти не желе једанкост, као што рече владика Николај они желе да мале и средње издигну до великих и јаких, али пошто немају моћи да то ураде они велике и јаке свалче међу средње и слабе, а то доказују Стаљинове чистке и титов Голи оток...

Prvo to nije tema. Drugo to su čiste gluposti što je Nikolaj Velimirović pisao. On kaže da je u srži čoveka želja da bude bogat. Pa dobro i u srži čoveka je da jede meso, pa ga crkva tera na post. Kolko je tužno što danas vernici u Srbiji citiraju Velimirovića, Avu Justina... Tužno, stvarno tužno...

A što se tiče Gulaga i Golog otoka, ne boj se. Tu su bili isključivo komunisti! Komunisti koji su pripadali različitim frakcija.

Ne,ja mogu samo da volim Jugoslaviju u kojoj sam se rodila i odrasla. Htela sam samo da kazem da nekako nepotrebno povezujete Jugoslaviju
sa NOB-om. Inace,nisam rojalista. Nikada ni bila,niti cu biti. Careve i kraljeve smatram parazitima:))

:eek: Pa neka si imala i samo 15 godina kada se Jugoslavija raspala ,što se desilo pre punih 20 godina , sada nemaš manje od 35 ....kakav si ti onda student kako pišeš na prethodnim stranama ?:think:

Neverovatna količina kontradiktornosti ( umem ja da budem fina inače tu ide druga tačnija reč:mrgreen:) na ograničenom mestu , skoro pa da može da parira onom nesrećniku iz Niš' , tačnije okoline Niš'...ćevabdžija-konobar beše , tako nekako :zcepanje::rotf:

Prvo to nije tema. Drugo to su čiste gluposti što je Nikolaj Velimirović pisao. On kaže da je u srži čoveka želja da bude bogat. Pa dobro i u srži čoveka je da jede meso, pa ga crkva tera na post. Kolko je tužno što danas vernici u Srbiji citiraju Velimirovića, Avu Justina... Tužno, stvarno tužno...

A što se tiče Gulaga i Golog otoka, ne boj se. Tu su bili isključivo komunisti! Komunisti koji su pripadali različitim frakcijama.

Tačno tako , mada među ovima što duvaju u leđa hrvatima predstavljajući i nas kao naciju i državu uopšte kao veće fašiste i od samih izvornih fašista bubašvaba , neretko zloupotrebljavaju i te zatvore , za koje niko i ne spori da su bili politički i neretko nehumani.

A što se tiče Gulaga i Golog otoka, ne boj se. Tu su bili isključivo komunisti! Komunisti koji su pripadali različitim frakcija.

То су глупости за онога ко није вјерник или не прави вјерника. Мада мислим да ти ниси ни чито Манифет комунизма а камоли Николаја Велимировића. Колкико је то тужно кад људи комуњаре...

Poslednja izmena:
Боже је се само запитам, ако си Бошњаци били партизани ко је био "хрватско цвијеће"?
Комунизам је пропала идеологија, негирао је нацију али је Први свјетски рата показо да је национални и вјерски идентитет јачи од класног. Комунизам негира духовност и духовано ствралашто, а комунисти се остварују кроз ставрање материјалних добара. Комунисти не желе једанкост, као што рече владика Николај они желе да мале и средње издигну до великих и јаких, али пошто немају моћи да то ураде они велике и јаке свалче међу средње и слабе, а то доказују Стаљинове чистке и титов Голи оток...

1.Nisu svi Muslimani bili ustase veliki broj je bio u partizanskim odredima.Dizdarevici,Pozderci,Bjedici itd.
2.da parafraziram Sartra.Komunizam nije mrtva ideologija zato sto nisu umrli razlozi zbog kojih je i nastao.
3.Prvi i drugi svetski rat su pokazali da je nacionalizam kudikamo veca opasnost po covecanstvo od komunizma.Kada to spojimo za imperijalnim kapitalizmom imamo dobitnu kombinaciju.
4.Komunizam osudjuje religiju kada daje opravdanje za exploataciju naroda.Koji ono apostol rece:Bogu bogovo,caru carevo?Sta ostaje narodu?
5.Svasta sam cuo za komuniste ali da su materijalisti jos nisam.
6.Pa vidim da je danas situacija sa jednakoscu idealna,nema nikakvih problema.
7.Ako zelis da raspravljas o komunizmu,predlazem ti da prvo procitas poneku knjigu a ne da pises optuzbe bez ikakvog reda i smis
la.

Није тачно!!!!!!!!!! :cool:

То су глупости за онога ко није вјерник или није прави вјерник. Колико је то тужно када су људи комуњаре...
Ispravio sam greške koje si napravio u afektu, ne zameraš? :)

Šta je to "pravi" vernik? Evo ja ću još jednom da kažem da su svi citati Nikolaja Velimirovića gomila gluposti, a izdvojiću jedan: „Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.“
Čovek koji se divio Hitleru je za vas pametan čovek :eek: Dalje one gluposti o nacionalizmu kod Svetog Save, ma da ne nabrajam dalje, nije tema.
Stvar je u tome što je čoveka mnogo lakše na mržnju naterati i zato Srbi radije prihvataju citate Nikolaja Velimirovića od jednog Patrijarha Pavla.
Naravno da je teže prihvati "Budimo ljudi, i ako smo Srbi" - G.S. nego „Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli" - N.V.

Eto, ali da ne razvlačimo o ovome jer nije tema... Tema je: I Partizani su ponosni na to što su Srbi. :hvala:

EDIT:
Tačno tako , mada među ovima što duvaju u leđa hrvatima predstavljajući i nas kao naciju i državu uopšte kao veće fašiste i od samih izvornih fašista bubašvaba , neretko zloupotrebljavaju i te zatvore , za koje niko i ne spori da su bili politički i neretko nehumani.
Naravno, nijedan plemenit čovek ne može da podržava takve metode(rad do smrti, čupanje brkova, "španska voda" itd.).

Poslednja izmena:
Није тачно!!!!!!!!!! :cool:

Šta konkretno tu nije tačno?

Inače ti sa još par sličnih tebi , najbolji ste potparoli hrvatima i hrvatskoj i bezmalo ste veoma doprineli onoj sramnoj konstanti o uvršćenju hrvatske među svetske antifašističke zemlje , što je i da nije toliko zvanično i svetski obnarodovano jedan nonsens i velika istorijska laž i sramota , koja je nažalost u našoj javnosti bledunjavo prošla bez reakcija odgovornih na vlasti ( a i što bi reagovali kada su plaćeni iz tih istih centara moći ) .

Nastavljajući tako samo još više pomažete ne samo hrvatima već vaskolikim neprijateljima i srpstva i države Srbije u spinu po kojem smo divljaci, fašisti i veći nacisti od nacista.

Da li je kinta koja se za to dobija vredna svega toga, budućnost će pokazati.

:confused:

ja lično bih se strašno stidela čak i kao anonimus sakriven iza nekog bezveznog nik-a.

1.Nisu svi Muslimani bili ustase veliki broj je bio u partizanskim odredima.Dizdarevici,Pozderci,Bjedici itd.
2.da parafraziram Sartra.Komunizam nije mrtva ideologija zato sto nisu umrli razlozi zbog kojih je i nastao.
3.Prvi i drugi svetski rat su pokazali da je nacionalizam kudikamo veca opasnost po covecanstvo od komunizma.Kada to spojimo za imperijalnim kapitalizmom imamo dobitnu kombinaciju.
4.Komunizam osudjuje religiju kada daje opravdanje za exploataciju naroda.Koji ono apostol rece:Bogu bogovo,caru carevo?Sta ostaje narodu?
5.Svasta sam cuo za komuniste ali da su materijalisti jos nisam.
6.Pa vidim da je danas situacija sa jednakoscu idealna,nema nikakvih problema.
7.Ako zelis da raspravljas o komunizmu,predlazem ti da prvo procitas poneku knjigu a ne da pises optuzbe bez ikakvog reda i smis
la.

1. Али су зато све Усташе били Хрвати и Муслимани. Диздаревић, Поздеарац, Бједић сва троица од кога је доста је. Мада би реко да су они били у партизанима, зато што су вјероватно занли да им је прадеда био Србин.
2. Комунизам није мратав зато што јоп није уништена религија и нација, што је изворни циљ комунизма.
3. Као што рекох у првом свјетском рату није дошо до уједињење радиника Европе против капиталиста, но су њемачки радници стали уз њемачке капиталисте. Као што сам антикомуниста тако сам и анти капиталиста, живио народни социализам (како га је Д. Ценић назвао) и српско задругарство.
4. Комуниза је у суштини против религије, јер она стоји на путу уништења духовности. Дај сваком човјек оно што заслужујеи шта је његово. Народу остаје Бог да у њега вјереје и цар да га води.
5. Комиснисти су заговарали рад и крозњега ставарње матријалних добара. Да ниси били матаријалисти неби били против религије.
6. Као шта нас хришћане уче Бог није Бог једнакости него Бог љубави, кроз љубав се стиже да правде, а кроз правду до једнакости.
7. Мој малдићу ја смо прочитио довољно књига и не смо о комунизму. Као и ти био сам комуниста али с одрастањем сам неке ствари схватио, а прије свега да припадам нацији, вјери, а управо те ствари негира комунизам. Да антиимпаријлиста могу бити а да не будем комуниста, да антикапиталсита могу бити а да не будем комуниста...

Ispravio sam greške koje si napravio u afektu, ne zameraš? :)

Šta je to "pravi" vernik? Evo ja ću još jednom da kažem da su svi citati Nikolaja Velimirovića gomila gluposti, a izdvojiću jedan: „Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.“
Čovek koji se divio Hitleru je za vas pametan čovek :eek: Dalje one gluposti o nacionalizmu kod Svetog Save, ma da ne nabrajam dalje, nije tema.
Stvar je u tome što je čoveka mnogo lakše na mržnju naterati i zato Srbi radije prihvataju citate Nikolaja Velimirovića od jednog Patrijarha Pavla.
Naravno da je teže prihvati "Budimo ljudi, i ako smo Srbi" - G.S. nego „Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli" - N.V.

Eto, ali da ne razvlačimo o ovome jer nije tema... Tema je: I Partizani su ponosni na to što su Srbi. :hvala:

EDIT:
Naravno, nijedan plemenit čovek ne može da podržava takve metode(rad do smrti, čupanje brkova, "španska voda" itd.).

А ти си од оних који кажу да је Његош нациста јер је у Горском вијенцу заговарао геноцид... Будимо људи, и ако смо Срби, и тако су моноги сконтали да би били људи морамо бити антисрби... Куда овај народ иде, све голи неолиберални шљам и комуњаре...

Back