Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekoga ko je ponosan što je Srbin?

Za koga se smatrate od ponuđenog?

• Simpatizer NOB-a i ponosan Srbin

• Simpatizer NOB-a i ponosni pripadnik druge nacije

• Simpatizer NOB-a i Jugosloven

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poruka
24.255
Ajd ovako. :mrgreen:

Kako vrtim one teme koje se tiču Četnika i Partizana stalno nalazim neke čudake koji brane partizanski pokret. Sve bre neki "dukljani" i autonomaši! Izdvojio bih par izuzetaka, par svetlih primera, ali očekujem da će se oni pojaviti na ovoj temi pa ih neću po imence.

Evo ja o sebi nešto da kažem. Jesam simpatizer partizanskog pokreta. Odrastao sam na partizanskim filmovima. Uostalom svi su mi bili u Partizanima, a još mi je čukundeda bio Komunista i od njega, sve do danas, možemo se pohvaliti da smo crveni :mrgreen:

No i pored svega toga ja sam pravoslavac i latentni nacionalista. U svakom slučaju jesam patriota i volim Srbiju. Ne smatram da su Partizani i Komunisti najveće zlo koje je zadesilo Srbiju i priznajem da me nerviraju komentari koji o Partizanima govore sve najgore, jer time vređaju i moje koji su bili u Partizanima, a i mene koji ih volim.

Dakle šta me zanima. Rekao sam u naslovu ali da obrazložim.
Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta onih koju za sebe mogu da kažu da su ponosni što su Srbi i da vole Srbiju?

Vrlo važno!Nemoj da mi se ovde pojave korisnici koji će upropastiti ovu temu i zatrovati je sa dokazima protiv Četnika ili Partizana! Ako do toga dođe tražim LOCK!

Zamolio bih moderatore da brišu svaki spam, jasno sam postavio šta me zanima!

Ova tema služi pomirenju, a ne novim podelama među Srbima!

Poslednja izmena:
Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekog Srbende?
имаш ти Влајко :ok:
Hehehehe... hvala... :D
Podrzavanje partizanskog pokreta i clanstvo u KP niukom slucaju se ne kosi sa patriotizmom (izvini ali alergican sam i na pomen reci nacionalizam) i ljubavlju prema Srbiji kao domovini.Nemaju cetnici exluzivno pravo na patriotizam a moje jugoslovenstvo shvatam kao nadogradnju tog osecaja.

Jes! Haha! Pa znao sam :D Dobro pa i ja sam Jugonostalgičar, ne mogu reći da sam Jugosloven. Nemam ništa protiv umerenog nacionalizma(onog kafanskog hehehe...), smeta mi šovinizam i mržnja...

EDIT:
Da, da...ali ti si se vec izjasnio, mislio sam na ostale koji nisu izasli iz ormara...:mrgreen:

Polako... sad će i ostali da se pojave. Pih mogao bih neku anketu da otvorim :D

Poslednja izmena:
Pa strpao si u jednu temu i komuniste i partizane i patriote i pravoslavce, a to nekako ne ide zajedno.

Valjda svaki normalan covek voli svoju zemlju, pa tako i svako od nas ovde Srbiju.
Nadam se da nisi samo zbog partizanskih filmova simpatizer partizanskog pokreta.

Mislim da svako od nas nekako od roditelja ,deda,baba prihvata misljenje o cetnicima,komunistima,
religiji,partizanima,prijateljima,neprijateljima.

Moj je utisak da u samoj Srbiji neces naci mnogo pristalica partizanskog pokreta ( meni su licno zapravo cetnici omrazeni
jer su oni tamo u mom kraju iz cista mira klali svoj narod, a partizana nije ni bilo do 1945 pa o njima moja sira i uza porodica
i nije pretrpela ni dobro ni zlo tako da su ljudi bili ravnodusni).

E onda sa godinom 1945 dolaze komunisti,partizani oslobodioci sa svih strana, preuzimaju vlast, usput i funkcije u svoje ruke,
a ti ljudi nisu bili iz Srbije. To se nikada nije zaboravilo tako da je partizanski pokret i komunizam ljudima u Srbiji ostao
u secanju kao pokret koji je imao za cilj da partizani dobiju privilegije, a koje su se i prenosile s kolena na koleno.

Ne treba zaboraviti da u srpskom narodu postoji i secanje na Sremski Front, a gde su iz svih srpskih gimnazija ( ali iskljucivo
iz gimnazija) odvodjeni decaci od 17 godina ( moj ujak) da bi bili ubijeni. A i to se sve znalo unapred i niko me nece ubediti
da partizani komunisti to nisu planski uradili. Nije se radilo o njihovoj deci (CG,BiH,Srbi iz Hrvatske) nego o deci iz Srbije
i Vojvodine,naravvno a to smo mi razumeli kao neku odmazdu i kaznu zato0 sto smo se povinovali Nedicu i toj okupaciji.

Odprilike ovako misli svaki zdravorazumski covek u Srbiji.

Prvo treba definisati pojam Srbenda, da bi se raspravljalo o temi.
Mislim da desničari i levičari nemaju jasnu sliku o suprostavljenoj strani ( namerno sam podelio na desnicu i levicu u nadi da su nacionalni interesi uvek na prvom mestu).
Pitanje je kada će da prestanu potele u tom pravcu, valjda nekim pravim istorijskim pomirenjem
Hrvati su taj problem ideološkog pomirenja počeli rešavati za vreme maspoka odnosno hrvatskog proleća, njima je bilo lako...

Pa strpao si u jednu temu i komuniste i partizane i patriote i pravoslavce, a to nekako ne ide zajedno.

Valjda svaki normalan covek voli svoju zemlju, pa tako i svako od nas ovde Srbiju.
Nadam se da nisi samo zbog partizanskih filmova simpatizer partizanskog pokreta.

Mislim da svako od nas nekako od roditelja ,deda,baba prihvata misljenje o cetnicima,komunistima,
religiji,partizanima,prijateljima,neprijateljima.

Moj je utisak da u samoj Srbiji neces naci mnogo pristalica partizanskog pokreta ( meni su licno zapravo cetnici omrazeni
jer su oni tamo u mom kraju iz cista mira klali svoj narod, a partizana nije ni bilo do 1945 pa o njima moja sira i uza porodica
i nije pretrpela ni dobro ni zlo tako da su ljudi bili ravnodusni).

E onda sa godinom 1945 dolaze komunisti,partizani oslobodioci sa svih strana, preuzimaju vlast, usput i funkcije u svoje ruke,
a ti ljudi nisu bili iz Srbije. To se nikada nije zaboravilo tako da je partizanski pokret i komunizam ljudima u Srbiji ostao
u secanju kao pokret koji je imao za cilj da partizani dobiju privilegije, a koje su se i prenosile s kolena na koleno.

Ne treba zaboraviti da u srpskom narodu postoji i secanje na Sremski Front, a gde su iz svih srpskih gimnazija ( ali iskljucivo
iz gimnazija) odvodjeni decaci od 17 godina ( moj ujak) da bi bili ubijeni. A i to se sve znalo unapred i niko me nece ubediti
da partizani komunisti to nisu planski uradili. Nije se radilo o njihovoj deci (CG,BiH,Srbi iz Hrvatske) nego o deci iz Srbije
i Vojvodine,naravvno a to smo mi razumeli kao neku odmazdu i kaznu zato0 sto smo se povinovali Nedicu i toj okupaciji.

Odprilike ovako misli svaki zdravorazumski covek u Srbiji.

Скоро па да нема ништа да се дода.... Осим да поновим по 1000 пут- Србија јке окупирана од 44-те и још увек се није ослободила.
Тако да међу партизанским потомцима сигурно нема Срба.

I partizani i cetnici antifasisti, tj. oni koji su se borili protiv ustasa, ss handzar idiota i siptarskih im sluga ...

Takodje sam protiv partizana zlocinaca i kriminalaca kao i protiv onih cetnika koji su surovali sa ustasama

I na kraju, nisam komunac, samo rodoljub, Srbija i Republika Srpska, i moj narod, a da li neko od njih nosi petokraku ili Kokardu svejedno mi je, svi smo u istom rovu i imamo iste neprijatelje.

Ne smatram da su Partizani i Komunisti najveće zlo koje je zadesilo Srbiju i priznajem da me nerviraju komentari koji o Partizanima govore sve najgore, jer ti me vređaju i moje koji su bili u Partizanima, a i mene koji ih volim.
Među partizanima je bilo mnogo časnih i poštenih ljudi koji su se borili za slobodu i nisu svi bili komunisti i političke dandare.
Za sebe mogu reći da sam rodoljub, na lokalu simpatišem čete i rojaliste, a na globalu podržavam Svetsku revoluciju:mrgreen:

I partizani i cetnici antifasisti, tj. oni koji su se borili protiv ustasa, ss handzar idiota i siptarskih im sluga ...

Takodje sam protiv partizana zlocinaca i kriminalaca kao i protiv onih cetnika koji su surovali sa ustasama

I na kraju, nisam komunac, samo rodoljub, Srbija i Republika Srpska, i moj narod, a da li neko od njih nosi petokraku ili Kokardu svejedno mi je, svi smo u istom rovu i imamo iste neprijatelje.
JC_goodpost.gif

Među partizanima je bilo mnogo časnih i poštenih ljudi koji su se borili za slobodu i nisu svi bili komunisti i političke dandare.
Za sebe mogu reći da sam rodoljub, na lokalu simpatišem čete i rojaliste, a na globalu podržavam Svetsku revoluciju:mrgreen:

Hehehehe... :lol:

@tema Malo nas je "drugovi Srbi" pronesite naš glas širom ovog foruma, da se i mi čujemo :mrgreen:

Back