IMA LI LJUBAV ROK TRAJANJA?

Ja sam od nedavno u ovim vodama pa ne znam da li je prvo "raščišćeno" - ŠTA JE LJUBAV ?
Koja je najtačnija a koja najlepša definicija ljubavi, koliko vrsta ljubavi postoji, šta je prava ljubav a šta je to što mi mislimo da je ljubav ...?
Ako se ovim teoretisanjem do sada niko nije bavio, evo predloga za jednu novu "staru" temu.
Ako uspemo da je tačno definišemo, mislim da onda neće biti teško da joj odredimo rok trajanja.
Pozdrav .
 
Љубав, као и све у свемиру има свој ток, свој почетак и крај. Љубав је као цвет, морамо да је негујемо, али и поред све наше пажње она умире. Тада остављамо корен, негујемо га и на пролеће она опет процвета прелепа као и раније.
 
Ljubav je jedna velika bitka u kojoj se dvoje bore za prevlast,ja sam toliko razocaran u ljubav posle svega sto mi se dogodilo.Ljubav ima rok trajanja dok ima razumevanja i dok su dvoje ljudi spremni da popustaju i ne uvlace svoj ponos zarad ljubavi.E tad postoji ljubav cim udje ponos u vezu tu je kraj ljubavi.
 
Ljubav bi bila tako laka da moze da se definise...to je i jeste njena misterija...svi je dozivljavamo drugacije,a opet isto...cim se ti pitas da li ljubav ima rok trajanja,znaci da je tvojoj rok istekao:(((surovo,ali tako je i nisi jedina...svi bi zeleli da nas taj osecaj budnosti i lepote prati ceo zivot,ali kako?
Moj drug lepo kaze...recimo da obozavas pasulj najvise na svetu, pa i njega da jedes svaki dan godinama smucio bi ti se;)))tako isto i ljubav dozivljava svoje zasicenje,ali samo mi mozemo da nadjemo nacin da je ponovo ozivimo i vaskrsnemo u nokom novom obliku...Nije poenta definisati ljubav,poenta je zadrzati osecaj koji te ispunjava....
 
Љубав није и не сме да буде борба за превласт.
Сви ми очекујемо да лепа осећања буду статична, да се не мењају, да нам стално буде лепо.
Љубав је живот, у љубави нам је и лепо и радосно и ружно и тужно и паметно и глупо! Љубав је нешто што се стално гради и дограђује, па руши и наново гради. Љубав је река која тече ка другој реци, језеру, мору...Љубав је љубав! Љубав је у нама а не у објекту који волимо. Наша љубав траје, треба да траје, и онда када објекат оде од нас, када се окрене неком другом.
Страшно, али је тако!
 

Back
Top