Ima li ko da je srećan u Srbiji a da nema novca?

Umri_muski

Legenda
Poruka
66.974
Sta je ovo , svi kukaju da su nesrecni , i to bas u ovo doba godine....

Jedan dan se cutalo , na Bozic, a onda je krenulo.....

Otud pitanje, posto mi upravo tako odgovaraju na moje pitanje, kazu pare su dobre....

Bivsa zenska trudna, isti odgovor dobre pare, ali nesto mi nesretna.....sretna ali nesretna....kad je sa mnom bila , bila je sretna a kukala na sve ostalo.....sad obrnuto....

1736346781165.png

Srećna sam i ne žalim se ni na koga i ni na šta.
Da ne bih bila okružena žalopojkama i nezadovoljstvom čak dragih ljudi, digla sam kofere i došla negde gde me niko ne zna, pa šta bude, a ono-mnogo više stvari mi je ekstremno dobro nego što ne valja!
Našla sam svoj čardak ni na nebu, ni na zemlji, i sad spavam mirno, budim se rano sa osmehom i tek ponekad pomišljam da bih se od sreće napila, ali neka... Kasnije to malo!
Uopšte o parama nije reč jer sam ista i kad imam mnogo, i kad reckam dane do plate.

Brate ja nemam pojma kojim jezikom pricam...znaci u orginalu je tema ima li ko da je srecan a da nije novac u pitanju, posto svi kazu kad ih pitas da li su sretni , pa novac je dobar, ali ....i nda ide svasta...

A sad je tema postala da li je neko srecan bez novca.....

Totalno drugacije pitanje.....ja sam mislio da je moje precizno , svi mi kazu imam love, ali....a ovako je pitanje postalo moze li se biti srecan bez love u Srbiji , sto je totalno drugacije pitanje...cak mozda i suprotno....
Jer svi oni zbog kojih je tema i nastala kazu imam love.....znaci trebalo bi da budem sretan....ali.....

Definitivno srpski jezik i ljudi koji ga koriste i ja ne govorimo vise istim jezikom...
I to se vidi svakodnevno ...i ovde i ovako , pricaju neke nebuloze, ne odgovaraju na pitanje, ako pitam da li rade tad i tad, kazu rade, posle ispadne ne rade..
Totalno pomeranje iz nekog konteksta...

To je stanje duha
Imaš često jako bogate ljude koji su nesrećni i depresivni

Istina, mislim i ja sam se bezbroj puta osećao super i nije mi falilo nista iako sam bio bez prebijene pare u džepu, mislim ok bolje da ima para nego da ih nema ali ono novac me ne definiše kao osobu i imao para ili nemao ja se uvek ponasam isto, držim se isto, ophodim se prema ljudima isto i potpuno sam isti lik, sad ono ako bude neke kinte ono super biće ne znam za ovo ili ono a ako ne bude ono jbga ok biće valjda neki drugi put a do tad ću da nadjem neku drugu zanimaciju za koju mi treba manje para ili za koju mi ne trebaju pare uopšte.

Nećemo gledati Kurir kao svetionik istine valjda. :lol:

Ako probaš da nađeš gde je to rečeno i kada, videćeš da nema izvora.

Imam taj običaj da uvek proverim svaki sumnjivi citat. Recimo da je bar 50% citata koji kruže na internetu danas ili pogrešno preneseno ili totalno izmišljeno. Ne znam kome je to zabavno, ali očigledno nekome jeste.

Када сам срећан, кажу ми да сам детињаст.
Уживам у видео играма, али је друштвено прихватљивије да одем у кладионицу и потрошим новац узалуд.
Питају ме због чега сам ишао у Истанбул, а две године носим једне исте патике од 50 еура. Кажем им да су патике и даље изузетно добре и корисне. Због чега би их мењао? Кажем да сам фасциниран Истанбулом, зато сам и отишао да видим тај град. Питају ме какву корист имам од тог пута. Јесам ли донео јефтине робе за продају? Нисам ништа купио. Зашто нисам више слика барем направио? Живео сам у тренутку, нисам имао времена за слике. Па шта сам то видео? Видео сам историју, коју обожавам. Непроцењив доживљај.
Идем на екскурзије, кажу ми, као да сам основац. Набрајају ми ''корисне'' ствари, на које сам могао новац да потрошим.

Људи који проведу два сата свакодневно на телефонским игрицама, или на ТикТоку, питају ме зашто проведем два сата, једном седмично, на "Red Dead Redemption 2". Кажу ми да то није исто. Они то раде из досаде, а ја се ''уживљавам''. Уживам у невероватној причи и изузетном креираном свету, наспрам безумном скроловању и кликтању по шареним мехурићима. Из неког разлога, људи мисле да је моје уживање мање прихватљиво од овог другог.

Имам довољно новца за живот, за породицу. Имам своју кућу, свој ауто, своје ужитке. Имам и слободно време. Зашто не користим слободно време да створим још новца? Питају ме. Увек се може боље живети. Може се имати боља кућа, бољи ауто. Може се већи ужитак направити. Можда сам и имао све то боље. Али док сам имао добар ауто, нисам имао времена да га возим. Док сам живео у ''бољем'' месту, живот ми је био окупиран послом. Тај бољи посао, једино ме је научио вредности времена. Нисам осећао тај ''понос'' док носим скупе ствари, као што појединци мисле да треба да осећам. Стварам већи новац, не да бих ја уживао, већ да бих га приказао другоме. Зашто бих то радио? Не живим за непознанике, већ за себе.

Онда када сам схватио да ми је довољно пријатно да носим ''обичне'' ствари, почео сам да живим за себе. Када сам схватио да се на крају свог живота нећу никоме правдати за узалуд потрошено време, осим самом себи, почео сам да живим за себе. Можда су историја и путовања безазлене ствари некоме. Мени нису. Можда некоме видео игре звуче безазлено и детињасто. Мени нису. Можда сам могао слободно време, које сада проводим са пријатељима и породицом, да потрошим у стварању више новца. Не кајем се.

Ево ме сад, живим са неком просечном платом. Не конзумирам цигарете, нисам никада ни пробао. Док сам стварно био дете, сматрао сам да би ми та завист уништавала живот, ако би јој се предао. Но добро, ја сам сада детињаст, а могао сам поједине животне ствари да схватим док сам стварно био дете. Тај трошак сада немам. Возим обичан ауто, који је заправо изузетно поуздан и обавља своју дужност. Још један трошак, смањен на минимум, прилагођен мојим могућностима. Али изнад свега, психички сам искоренио ту потребу да јурим за скупим стварима, које служе само да би некоме другом створиле завист.

Питају ме како је могуће да боље живим сада, са дупло мањом платом него пре. Сада имам времена за живот. Сада живим за себе и себи најмилије. Туђе речи, туђе очи и туђе потребе - више нису моје.

Brate ja nemam pojma kojim jezikom pricam...znaci u orginalu je tema ima li ko da je srecan a da nije novac u pitanju, posto svi kazu kad ih pitas da li su sretni , pa novac je dobar, ali ....i nda ide svasta...

A sad je tema postala da li je neko srecan bez novca.....

Totalno drugacije pitanje.....ja sam mislio da je moje precizno , svi mi kazu imam love, ali....a ovako je pitanje postalo moze li se biti srecan bez love u Srbiji , sto je totalno drugacije pitanje...cak mozda i suprotno....
Jer svi oni zbog kojih je tema i nastala kazu imam love.....znaci trebalo bi da budem sretan....ali.....

Definitivno srpski jezik i ljudi koji ga koriste i ja ne govorimo vise istim jezikom...
I to se vidi svakodnevno ...i ovde i ovako , pricaju neke nebuloze, ne odgovaraju na pitanje, ako pitam da li rade tad i tad, kazu rade, posle ispadne ne rade..
Totalno pomeranje iz nekog konteksta...
Pa nije svima novac sreca.

Sta je ovo , svi kukaju da su nesrecni , i to bas u ovo doba godine....

Jedan dan se cutalo , na Bozic, a onda je krenulo.....

Otud pitanje, posto mi upravo tako odgovaraju na moje pitanje, kazu pare su dobre....

Bivsa zenska trudna, isti odgovor dobre pare, ali nesto mi nesretna.....sretna ali nesretna....kad je sa mnom bila , bila je sretna a kukala na sve ostalo.....sad obrnuto....
ima ,

svi sa velikom kitom da prostis. oni se ne sekriaju. srecni su.

jel se ti to pravdas da te nije ostavila zbog maleckog vec zbog para ?

Back