ima li ista pretesko za mene ?

E znas kako sam razumrlela
Zar se nisi kikotala da je bog u nama farisejima ahaha
Никодим је био фарисеј.
мораш прочитати бар једно јеванђеље кад већ улазиш у полемику и вези таквих питања.
дакле општа прича у то време је била "стиже божије царство" Исус говори да се неће видети , ни да је овде онде већ у вама каже фарисејима.

Ali cinjenica jeste da Bog i Njegovo stvorenje nisu ista stvar ali to cini sto se je Bog postao ljudsko bice u Isusu jos ovo neverovatnijim. Mi nismo Bog, ali on odluci da udje i u svoj product.
Бог је постао човек да би човек постао бог (по благодати). јер човек је створен по слици божијој

Никодим је био фарисеј.
мораш прочитати бар једно јеванђеље кад већ улазиш у полемику и вези таквих питања.
дакле општа прича у то време је била "стиже божије царство" Исус говори да се неће видети , ни да је овде онде већ у вама каже фарисејима.
Većina biblijskih prevoda i tumačenja ukazuje da grčka fraza entos hymon može značiti i "u vama" (u srcu/duši) i "među vama" (u vašoj sredini).
  • Među vama: Pošto je Isus stajao pred farisejima, Carstvo je bilo prisutno u Njegovoj osobi i Njegovom delovanju.
  • U vama: Carstvo Božije je unutrašnja duhovna realnost – vladavina Božija u srcu vernika kroz Duha Svetoga.
  • Dakle ja mislim ovo prvo a ti misli ono drugo imas pravo.
  • Farisejima je reko e budale boxije carstvo je pokraj vas a vi coravi ahaha
  • Nit je tamo niti onda nego tu je gledam vas ahaha

ниси читао целу главу
на крају главе

23. И кад би дух Божји напао Саула, Давид узевши гусле ударао би руком својом, те би Саул одахнуо и било би му боље, јер би зли дух отишао од њега.

углавном свемогућем је све могуће. не можеш ти због своје доктрине да свемогућег огрсничаваш људским умом.
боље рећи да је богу све могуће у оквиру своје моћи али му није могуће у општем смислу свемогућности и због тога бог није ел шадај.
овако само потврђујеш моју тезу да јахве није ел елион
Ovja stih ti je ključni.

Duh Gospodnji je odstupio od Saula, a jedan zao duh poslan od Gospoda je počeo da ga spopada

Sveti Duh kog je pomazanik nosio u sebi odlazi, a drugi duh koji je zao je Božjim dopuštenjem došao i zamenio mesto Svetog Duha.
Kakav je plod Svetog Duha? Mir. I to ne bilo kakav mir, već mir koji prevazilazi svaki razum.

''Božiji mir koji prevazilazi svaki ljudski razum sačuvaće vaša srca i vaše misli u Hristu Isusu''

Moš danas piti bilo kakve tablete za opuštanje, ali ni iz bliza nećeš imati mir koji dolazi kao plod Svetog Duha. E toga mira je Saul lišen...upada u depresivno stanje, a hemije nije bilo. Može se ovo gledati i kao griža savesti, koje je neminovno bilo. Gadan osećaj kada nisi u miru sa samim sobom a ni sa Svevišnjim...
Posledice su velike, gubitak trona i Božje naklonosti...u takvom haosu misli/osećanja isplivavaju i druge osobine. Znaš kada kažu, čovek se prozlio...obično pred smrt se to dešava.

E zato u tom zadnjem stihu kaže 'duh Božji napao Saula'... zli duh kog je Bog poslao a ne da zli duh ishodi od Boga. A zašto? Bog uvek izvršava svoju nameru onako kako misli da treba. Svi smo precizno skenirani i našim postupcima/željama navučemo neki zao duh na sebe. Saul je upravo to uradio.

Drugo.
Ako je Bog kroz zakon dao čoveku momentalno izvršenje kazne koju zakon propisuje. Zašto Bog ne bi imao pravo, tada, da momentalno izvrši osudu nad nekim ko je zakonu kriv?! A Saul je i te kako kriv. Neki vid bolesti je Bog kao kaznu često koristio. Jer je to najefikasnoji način da čovek vidi koliko je jedno ništa...bez blizine Tvorca i da mu se vrati. Seti se Navuhodonosera i mnogih drugih.

Većina biblijskih prevoda i tumačenja ukazuje da grčka fraza entos hymon može značiti i "u vama" (u srcu/duši) i "među vama" (u vašoj sredini).
  • Među vama: Pošto je Isus stajao pred farisejima, Carstvo je bilo prisutno u Njegovoj osobi i Njegovom delovanju.
  • U vama: Carstvo Božije je unutrašnja duhovna realnost – vladavina Božija u srcu vernika kroz Duha Svetoga.
  • Dakle ja mislim ovo prvo a ti misli ono drugo imas pravo.
  • Farisejima je reko e budale boxije carstvo je pokraj vas a vi coravi ahaha
  • Nit je tamo niti onda nego tu je gledam vas ahaha
„Veštačka inteligencija može da pogreši, pa proverite odgovore.“

Ali cinjenica jeste da Bog i Njegovo stvorenje nisu ista stvar ali to cini sto se je Bog postao ljudsko bice u Isusu jos ovo neverovatnijim. Mi nismo Bog, ali on odluci da udje i u svoj product ahaha
Ми смо по Божијој слици и прилици створени...

Немој се чудити што је слика постала прилика Саме Себе

Back