Ima li i jedan dokaz da Bog ne postoji ?

Christadelphian:
Ja ni jedan još ne videh !
Ne treba ni da vidiš! Ako ja kažem - verujem da postoji tajna sila koja upravlja našim životima i sve što mi uradimo nalazi se zapisano u knjizi života, ja sam taj koji treba da dokazuje tajnu silu i knjigu života, a ti koji u njih ne veruješ uopšte ne moraš da dokazuješ da one ne postoje.

Osnovne postavke logike...

Ja sam siguran da se logikom ne može dokazati ni postojanje ni nepostojanje Boga, zato ga ja iskreno ignorišem i vodim svoj lični život ostavljajući njega u sopstvenom postojanju ili nepostojanju da se sam snalazi.

Mislim da se zato verovanje u Boga tako i zove.
Verovanje može da ima različite osnove i ovde to treba da bude tema a ne dokazivanje jedni drugima ko je u pravu . To nikuda ne vodi jer se ne može dokazati fizičkim sredstvima već isključivo individualnim duhovnim pristupom.
U ovom slučaju
dokazi za jednog nisu isto kao i za drugog time dok svest i nauka ne budu stigli tamo gde su odgovori nema ni dokaza u smislu koji vi ateisti tražite !

ma koliko puta???
sta ako moj individualni duhovni pristup smatra da su nas stvorili vanzemaljci?

zasto bi taj pristup bio manje dokaziv od toga da nas je stvorio Bog?
zbog jedne knjige?

sta sa pistom za letece tanjire kod Inka i Maja????
pista VS Biblija!!!!!!!!!!!!

1010011:
anakin:

:lol: :lol: :lol:

Priča se da su prve sonde na Mars poslali, ne ni Rusi niti Ameri, već Inke. Ne znam koliko je ovo tačno, ali možda ima nekakve veze sa onim kablovskim internetom koji su pronašli ispod gradova Inka i Maja. :?:

pokusavam da dokazem da je sve moguce argumentovati ako se polazi od labavih "dokaza" i pritom sluzi ovakvom "logikom".

kablovski net? gde gde?? a ja ga jos nisam ni videla. nedokuciva je vanzemaljska mudrost. :lol: :lol:

anakin:
ma koliko puta???
sta ako moj individualni duhovni pristup smatra da su nas stvorili vanzemaljci?

zasto bi taj pristup bio manje dokaziv od toga da nas je stvorio Bog?
zbog jedne knjige?

pista VS Biblija!!!!!!!!!!!!
Poštujem tvoje mišljenje
i slažem se da je vera individualna
nisam tu da ubedjujem i omalovažavam već da iznesem svoje mišljenje koje je zasnovano na veri a ako je zasnovano na veri onda su početne tačke čisto proizvod mog ličnog iskustva znanja i emocija .
Osnove moje vere su Bog i Nadahnutost Biblije sve ostalo je logični zaključak iz poruka Pisma.
Pozdrav

Back