ima li hopera????

Lara_Croft:
Courtney:
Mrzim ocenjivati najbolji album...svaki od prva cetiri (pet) ima nesto...najbolji je mozda "Ride the lightening",a meni omiljeni "Black" 8) St.Anger nije Metallica 8)
Slazem se sa svima vama da je St.Anger * i sve ostalo, ali jedno pitanje: da li cete i pored toga ici na njihov koncert, ako dodju? :?:

kako ne...ima da budem u prvom redu sa St.Anger majcom :wink:

Kurt Cobain:
e moj care. pa kurt nije bio samo obichni pevach. i ja mislim da je on bio genije(mnogi na ovom forumu se ne bi slozhili sa ovim).nirvana je bila najvecji ben devedesetih...
a shto se tiche znachenja pesama, samo treba razmishljati kao shto je on razmishljao, i malo se vishe udubiti u slushanje pesme... lithium govori,ja mislim, kao i vecjina pesama, o drogiranju lithiumom i posledicama...("i'm so happy 'cause today i found my friends, they're in my head..."

ako se vec lozis na takve textove poslusaj i pogledaj MuDvAyNe i to album L.D.50 (u prevodu lethal dosage 50 - smrtonosna doza toxichnih materija...
evo ti i neki text na primer...

Mudvayne - Pharmaecopia

Does your god come in a capsule,
To sedate you tear the walls down,
Headless prison cannibals chew,
to consume you bring the alien,

Halcium and morphine,
5-methoxy-n, n-dimethyltryptamine,
Psilocybin, mescaline, aspirin, histomine,
Brushite, darvaset, valium, caffeine, cannabis, and LSD,
Ayahuasca, harmine give it all to me I want it

These are just a few of my favorite things [X 2]

Trisolam and zanex, serotonin, mdma, ibogaine, dopeamine,
Tetra-hydro-chloride, atenolol,
Amanita muscaria,
Boric oxide, arrabinitol, psilocin, and flamizine,
Cylotec and harmaline
Give it all to me I want it

Does your god come in a capsule to sedate you,
Tear the walls down, headless prison,
Cannibals chew to consume you,
Bring the alien

You can't kill me,
I'm already dead
Inside my hole,
Inside my head,
We just beg for any way to be sedated,
It's all about escaping,
Numb to me,
Numb body from this hell,

I can feel them pushing, I can feel them pulling
I can feel them holding, I can feel them moving,
I can feel them prying, I can feel them prodding,
I can feel them breathing, I can feel them digging
I can feel them stabbing, I can feel them scoping,
I can feel them living, I can feel it,
Consume, take in, plunging, plumbing,
Instruments prying, aliens inside me,
Tooling the machine,
Intoxicating,
Feel it unfolding, riddles in me

It's all about escaping, we just beg for any way to get away
Who do you bow down to, does your god come in a capsule or on a
plate
They're trying to sedate you, swallow self and bring on the alien
You tried to kill me, I'm already dead to this world
I'm already dead to this world

Morrison_baby:
Anonymous:
MJSimpson:
Ovo jeste prepevana azerbejdzanska pesma.Cak je i Leontina morala da prizna da su uzeli motive iz pesme Alihana Samedova.Pesma se u originalu zove
Sen Gelmez Oldun.Imam je pa je stalno slusam.
Bolja mi je azerbejdzanska verzija jer je sporija varijanta ali je steta jer je instrumental.Zeljko je dodao reci i ubrzao ritam i napravi lepu pesmicu.Meni se obe pesme jako svidjaju jer su obe podjednako na neki svoj nacin jaaako nezne ali ...Pokusajte da pronadjete ovu pesmu i videce te da je isto podjednako lepa kao i Lane moje.
P.S.Ipak mislim da je bolja od Zeljkove pesme...

nije tacno da je pesma plagijat, a ni da je leontina ista priznala! jedina slicnost izmedju ove dve pesme je u atmosferi, znaci slicnosti izmedju tonaliteta i instrumenata- u -sen gelmez oldun- je to balaban a u -lane moje- je kabala! inace notni sistem se ne poklapa, pa cak note nisu prepravljane sa 1/2 na 1/4 ili sa 1/4 na 1/8- znaci da nista nije ni ubrzano! pesma lane moje je autenticna bez ikakvih primesa istoka, jer je kabala nas nacionalni instrument koji se svira na jugu srbije i severu makedonije! a svi koji govore da je pesma plagijat se trude da omalovaze zeljka koji je izuzetan muzicar i pevac jer su ljubomorni i ne mogu da veruju da tako lepa pesma moze da nastate i kod nas! zeljko gradi svoju karijeru na izuzetnim hitovima i ide uzlaznim putem, pa zar mislite da bi nas on posle 12 god odsustva sa eurosonga izblamirao sto bi otpevao plagijat??? ni jedna od pesam koja se pojavila na beoviziji nije dostojna da predstavlja nasu zemlju kao ova! uostalom, to su vec i dokazali i evropski strucnjaci pa zato svi dusebriznici koji su pustili ovaj trac naci ce se na sudu!

E ovako da sad ja kazem nesto.Preslusala sam obe pesme kao totalno nepristrasni posmatrac jer Zeljkova ne spada u muziku koju inace slusam.Slazem se sa gostom,nije u pitanju plagijat i ja ne cujem u pesmi Turski melos...ni srpski doduse..cujem samo etno muziku.Atmosfera jeste slicna ali istu ima jos milion pesama.E SAD DA DODAM.OVU PRICU O PLAGIJATIMA JE ZAPOCEO NAS NAJTIRAZNIJI :cry: :cry: TABLOID SVET.E PA BRACO I SESTRE AKO STE SPALI NA TAKO NISKE GRANE DA NJJIMA VERUJETE ONDA DA SE UBIJEMO.PEACE!!!
Slusaj morisson ja i ti se vrlo cesto ne slazemo sto se vidi po drugim forumima ali sada si potpuno upravu. KO VERUJE SVETU TOM JE ISPRAN MOZAK! Toliko!

Anonymous:
daj cd bash bi da sulsham!! odakle tebi to btw?? de ima da se nadje?
shto su zeljko i leontina raskinuli ako nije plagijat?? :twisted: ajde
Prvo potpisi se a drugo NE MOGU DA VERUJEM DA NEKO VERUJE SVETU! Otkud ti znas da li su oni uopste bili u vezi a kamoli da li su raskinuli. Ljudi citajte svet ima tu mnogo smesnih stvari ali ne verujte tim pricama i ne dozvolite da vam ovaj tabloid ISPERE MOZAK!

MJSimpson:
Ovo jeste prepevana azerbejdzanska pesma.Cak je i Leontina morala da prizna da su uzeli motive iz pesme Alihana Samedova.Pesma se u originalu zove
Bolja mi je azerbejdzanska verzija jer je sporija varijanta ali je steta jer je instrumental.Zeljko je dodao reci i ubrzao ritam i napravi lepu pesmicu.Meni se obe pesme jako svidjaju jer su obe podjednako na neki svoj nacin jaaako nezne ali ...Pokusajte da pronadjete ovu pesmu i videce te da je isto podjednako lepa kao i Lane moje.
DE TI VIDE DA JE ONA PRIZALA. U OSTALOM STA IMA DA PRIZNAJE ILI NE PRIZNAJE. PESMA NIJE PLAGIJAT VALJDA IMAS SLUHA. PODSECA MALO ATMOSFEROM I MISLIM DA JE JEDAN SITAN DEO U UVODU SLICAN - ALI SAMO SLICAN. TO JE SVE. NEMA GOVORA O PLAGIJATU!

GULIVERR:
MJSimpson:
DE TI VIDE DA JE ONA PRIZALA. U OSTALOM STA IMA DA PRIZNAJE ILI NE PRIZNAJE. PESMA NIJE PLAGIJAT VALJDA IMAS SLUHA. PODSECA MALO ATMOSFEROM I MISLIM DA JE JEDAN SITAN DEO U UVODU SLICAN - ALI SAMO SLICAN. TO JE SVE. NEMA GOVORA O PLAGIJATU!

samo dva prva takta su ista, a dozvoljeno je cetiri- prema tome, mislim da vam je jasno...

Maja_NBgd:
Bleak WinterFullMoon:
Jel to ona debela sisato-guzata gankaci shto joj celulit kipi na sve strane sveta? :?:
A sta ti to slusas kada olako kritikujes druge?

Sto da ne smem da kritikujem?Oces ti da mi zabranis?
Mislim da sam dovoljno mrsaviji od te svinje da mogu da kritikujem njen fizicki izgled :lol:
a o njenoj 'muzici' necu ni da trosim reci...moja machka je muzichki obrazovanija od gore navedene gankeci

Bleak WinterFullMoon:
Maja_NBgd:
Bleak WinterFullMoon:
Jel to ona debela sisato-guzata gankaci shto joj celulit kipi na sve strane sveta? :?:
A sta ti to slusas kada olako kritikujes druge?

Sto da ne smem da kritikujem?Oces ti da mi zabranis?
Mislim da sam dovoljno mrsaviji od te svinje da mogu da kritikujem njen fizicki izgled :lol:
a o njenoj 'muzici' necu ni da trosim reci...moja machka je muzichki obrazovanija od gore navedene gankeci
Svako ima prava da slusa ono sto zeli. Ako ti se ne dopada njena muzika/izgled, sta onda trazis na ovom mestu?

Maja_NBgd:
Svako ima prava da slusa ono sto zeli. Ako ti se ne dopada njena muzika/izgled, sta onda trazis na ovom mestu?

A gde sam ja to rekao da neko nema prava da slusa ono sto zeli?Nek slusa ko sta hoce,bole me paja bas
Inace,jesi ti cula za negativnu kritiku?Ili niko na ovom forumu ne sme da je da zato sto ti tako kazes?Mozda svi treba da ulazimo na teme koje nam se 'svidjaju'?
Gde je tu polemika?
TO JE DIZNILEND

Back