ima li hopera????

"Karmina Burana" je zapravo prvi deo Orfove trilogije "Trijumfi".Drugi deo je "Katuli Karmina",nastala 1943.godine,na sthove antičkog pesnika Katula.Treći i poslednji deo je "Afroditin Trijuf",nastao 1953.godine i opis je antičke svadbene ceremonije.
Od ostalih dela,spomenimo operu "Mudra",prema bajkama braće Grim i obradu himne "Veni,Creator Spiritus".Karl Orf je za života bio veliki majstor scenske muzike,što je svakako obeležilo njegov muzički i radni vek.

Mada mi poznajemo Orffa najvise po Carmini, njegova 'Muzika za decu' je jedno od njegovih najizvodjenijih dela, mozda zbog laganog ritma i melodicnosti.
Ne znam da li ste imali prilike cuti njegovu operu 'Mudra zena' ili 'Antigonu' za koju je on tvrdio da nije opera vec 'muzicka postavka'.
Ja sam slucajno naletela na Vangelisa 'Mythodea', kako strasno podseca na Orffa (recimo da je SAMO bio inspirisan Orffom)...

Enter, petak, 20.02.

Legacy of brutality festival:

FullsizE - brutal new school HC/mosh metal

Doy mecocosh - alternativa a la Primus

Ground zero - emotionaly driven metallic hardcore (ovaj izraz sam cuo u nekom reviewu, da ne bude da se prokenjavam)

At Radogost's gates - black/death mmmetalllll

Analizatori - brutal grindcore!!!!!!

Ko zadnji magarac!

Dragi su mi jer govore i o trenutku i o vecnosti.Svakom se to dogodilo samo treba da se prepozna.A tesko je jer su ljihove pesme napisane za ljude koji zele da resavaju zagonetke ili da filozofiraju.
Tacnije oni traze zrelost uma.

Doduse, ide ovako:
"I was made for lovin' you, baby,
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you, baby.
Can you get enough of me?
I was made for lovin' you, baby,
You were made for lovin' me
And I can give it all to you, baby.
Can you give it all to me?" :D 8) :D

Angie je jedna od najpoznatijih pesama Stonesa. Odavno je nisam slusala, kad me je jedna osoba, sasvim slucajno, u nekom razgovoru, podsetila na nju. Igrom slucaja sam je cula neposredno posle tog razgovora i odmah se bukvalno zalepila za nju. Sad mislim da je to jedna od najlepsih rock balada. Zanima me sta vi mislite o ovoj pesmi. :D :?: :D

Treba da se jos dogovorim ali poznavajucji gazdu, tonca i bendove ne pocinje pre 22h i cena ne preko 100din

Ali cje se cenim, pustati mjuza malo ranije;)i to nesto lepo...

Da, dodao bih da cje to biti NS promocija FullsizE prvenca, i SHCP kompilacije, tako da ko to voli, nek' ponese para, 150 dzindzi su diskovi...

angie:
Angie je jedna od najpoznatijih pesama Stonesa. Odavno je nisam slusala, kad me je jedna osoba, sasvim slucajno, u nekom razgovoru, podsetila na nju. Igrom slucaja sam je cula neposredno posle tog razgovora i odmah se bukvalno zalepila za nju. Sad mislim da je to jedna od najlepsih rock balada. Zanima me sta vi mislite o ovoj pesmi. :D :?: :D

Paaaa za to vreme svakako jedna od najboljih balada.
evergrin. :wink:

Back