Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Зашто не одете на пдф хумор?!
Сматрам да вам је тамо место са вашим упадицама.
Пустите нас обичне људе да мало дискутујемо.

E dobro si im rekao, a evo mene običnog ljuda.:)
Boga ima, nego šta. Pa istorija nas uči da je mozak ljudi bio pun nekih bogova, pa smatram da utoliko pre može da stane samo jedan.

Najbolji su mi odg tipa:
Ja verujem da postoji nesto, ali ne padam na ovu propagandu...

Dajte ljudi prvo se zapitajte sta uopste znate o toj propagandi? Da li ste procitali Bibliju, Kuran, bilo sta tog tipa pre nego sto ste odlucili da im ne verujete? Ja recimo sumnjam takodje u crkvu dosta ali me ne mrzi da procitam po koju "knjizicu" cisto da bih formirao stav prema svemu...

Najbolji su mi odg tipa:

Dajte ljudi prvo se zapitajte sta uopste znate o toj propagandi? Da li ste procitali Bibliju, Kuran, bilo sta tog tipa pre nego sto ste odlucili da im ne verujete? Ja recimo sumnjam takodje u crkvu dosta ali me ne mrzi da procitam po koju "knjizicu" cisto da bih formirao stav prema svemu...
Ja verovala u nešto, dok nisam otvorila bibliju i videla šta je to...:sad2: hvala joj što postoji...:lol:

Mozda je obrnuto , bas slabi negiraju postojanje boga i svih bozijih zapovesti buduci da se plase same pomisli da ce svi morati doci pred boziji sud i odgovarati za svoja dela

Uuuuuuuu, koja logika: Slabi negiraju Boga jer se plaše Božijeg suda? Pa Božiji sud je za loše vernike. Mene lično ne boli briga ni za umišljenog Boga, ni za Božiji sud, a najmanje za Carstvo nebesko, gde idu samo pravi i bogobojažljivi.

Devojka je jasno rekla da samo slabi veruju u boga , buduci da znam dosta vernika ali onih koji se drze zaista vere mogu reci da su to ljudi duhovno izgradjeni i jaki nisu slabici kako se ovde predstavljaju , ne odnosi se ovo samo na pravoslavce vec i ostale muslimane , katolike

I šta s tim? I ja znam dosta ateista duhovno izgrađenih...:D

malo sam se našalila.. izvini neću više...:lol:

Najbolji su mi odg tipa:

A jesi li pročitao "knjižicu", a stvarno je knjižica, "Pokajanje put spasenja"?

Uuuuuuuu, koja logika: Slabi negiraju Boga jer se plaše Božijeg suda? Pa Božiji sud je za loše vernike. Mene lično ne boli briga ni za umišljenog Boga, ni za Božiji sud, a najmanje za Carstvo nebesko, gde idu samo pravi i bogobojažljivi.

Ma daj a koja je logika da samo slabi veruju u boga , uostalom ako ne verujete ne morate da pljujete po ljudima koji veruju

Mozda je obrnuto , bas slabi negiraju postojanje boga i svih bozijih zapovesti buduci da se plase same pomisli da ce svi morati doci pred boziji sud i odgovarati za svoja dela

Oni koji stvarno negiraju negiraju i strah (strah od čega?), nemaju čega da se plaše, misle svojom glavom, svesni i dobrih i loših dela, i stoje iza njih, nema nikoga ko će preuzeti krivicu (nema Boga), optužiti ih i suditi im...to mi je logičnije.
Ako se plašiš, onda ćeš za svaki slučaj verovati i eventualno obezbediti sebi mesto u Raju.
Mada, to su krajnosti, ako neko ne može da se suoči sa sobom i da stoji iza svojih postupaka, možda će negirati...iz straha...ali takvi onda-veruju, jel tako...inače straha ne bi bilo.

Devojka je jasno rekla da samo slabi veruju u boga , buduci da znam dosta vernika ali onih koji se drze zaista vere mogu reci da su to ljudi duhovno izgradjeni i jaki nisu slabici kako se ovde predstavljaju , ne odnosi se ovo samo na pravoslavce vec i ostale muslimane , katolike

Duhovno izgrađeni, možda...i ne mora da znači da su svi od reda slabići...ali, pazi, treba ti "neko" da ti bude duhovni vodič...to je normalno...ali osmisliti Biće, koje uz to ima ulogu da te po potrebi kazni ili nagradi...šta si onda ti?
Mazohista?

Najbolji su mi odg tipa:

Ja sam pročitao i Bibliju i Kuran, obe mi stoje jedna pored druge u ormaru. Pročitao sami nekoliko verskih, hrišćanskih, knjiga i sve su me više i više udaljavale od vere i učvršćivale u meni pitanje: pa kako mogu ljudi da u ovo veruju?
Preporučujem knjige:
1 "Razgovore o veri" prvu i drugu da vidiš kako čovek pomoću fizike dokazuje postojanje Boga, i ostade živ.
2. "Pokajanje put spasenja" i posle svih navedenih priča a posebno priča o Presvetloj Teodori, formiraj stav prema svemu.
3. Ne znam naslov ali pisac je Seljski i posebno obrati pažnju na poslednji podnaslov "Drevni pustinjaci i dinosaurusi", jer je veoma poučno i pogodno za formiranje stava prema svemu.
3. Tu je i "Besmrtnost urođena ili stečena", ali ovu nemoj, ako si pravoslavac, jer je napisao profesor teologije iz Zagreba, a gde može neko da napiše religijsku istinu van pravoslavlja.

Poslednja izmena:
Ma daj a koja je logika da samo slabi veruju u boga , uostalom ako ne verujete ne morate da pljujete po ljudima koji veruju
Ma ne samo slabi već i bojažljivi (ako to nije isto), oni koji malo znaju o svetu u kome žive, i oni, meni potpuno nedefinisani, koji bezuslovno veruju u neke tamo priče od pre 2 i više hiljada godina, a ne vide da je mnogo toga promenjeno, jer ovo je, bre, XXI vek.

Poslednja izmena:

Back