Ima li alternativa za ovu vlast u Srbiji

Prijatelju, poštujem, naravno, tvoje mišljenje, no nije sve baš tako, jer političari mogu da blebetaju kako im se ćefne, ali građevinari, oni koji izvode nekakav projekat, dakle struka, je ta koja gradi i za to odgovara... Znam kako to ide i iz ličkog iskustva, jer sam bio predsednik IO SO Žabalj (kod NS) i svakodnevno sam se i time bavio u praksi. Mnogo puta ono što sam sam smatrao da je lepo, a mogu da se uštede i novci, struka nije poslušala i ukazala mi da grešim ... Dakle, da zaključim, političari ne mogu i nisu odgovorni za ono o čemu odlučuje isključivo struka ....
I jesi li poslo neko protestno pismo radi toga i dao ostavku ili si uzeo mastan honorar za ono sa čime se na slažeš

Prijatelju, poštujem, naravno, tvoje mišljenje, no nije sve baš tako, jer političari mogu da blebetaju kako im se ćefne, ali građevinari, oni koji izvode nekakav projekat, dakle struka, je ta koja gradi i za to odgovara... Znam kako to ide i iz ličkog iskustva, jer sam bio predsednik IO SO Žabalj (kod NS) i svakodnevno sam se i time bavio u praksi. Mnogo puta ono što sam sam smatrao da je lepo, a mogu da se uštede i novci, struka nije poslušala i ukazala mi da grešim ... Dakle, da zaključim, političari ne mogu i nisu odgovorni za ono o čemu odlučuje isključivo struka ....
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Prijatelju, neće ti smetati malo više koncentracije, a tek onda pokušaj da shvatiš ono šta i kako pišem... Nigde i nikada nisam napisao da sam preveo Platona, već nešto od njegovih dela, nigde Platona nisam pomešao sa tim američkim tajkunom, nigde da sam bio urednik Žive, urednik Kerie jesam, no istina je da sam uskladio tu st.grčku reč sa tim satanistima na ulici, jer ono to tako lakše shvataju ...
Planktona ne prevodiš jer je amerikanac :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Najpoštenije, kao i uvek do sada:

1. A ko je taj ko bi se mogao da suprostavi silom tim krvoločnim hijenama NATO-a...
2. To je katastrofalno slaba politička procena AV...

Još uvek, mada sam i lično to tražio da mi saopšti, ne znam zbog čega je to učinio...Lično sam to i javno napadao, no sada je drugačije sve - temelji Srbije ruši razularena rulja, koja ima jedini cilj da Srbija stane i zauvek nestane ... Da li se pridružuješ takvim ili si spreman da se boriš za opstanak Srbije?
1. A zašto onda Vučić ne propušta da prebaci Tadiću što nije ništa učinio za vreme pogroma 2004. i oko proglašenja nezavisnosti Kosova? Šta su Tadić i Koštunica mogli da učine?

2. SVE njegove političke procene su katastrofalne. Jel dao milion dolara za kampanju Hilari Klinton i izjavio da je to učinio ''jer ne pametan"?

3. Studenti nisu razularena rulja. Narod nije razularena rulja. Studenti i narod imaju jasno i precizno postavljene zahteve koji nisu ispunjeni. Naravno da podržavam studente i pobunjeni narod. Jer, ako obratiš pažnju, cela Srbija se digla. Nema grada koji nije pobunjen. Protiv veleizdajničke okupacione vlasti.

4. Ti veruješ čoveku koji je 2011. u Nikolajevskom hramu, sa Tomom Nikolićem i Šešeljem, pred oltarom, pred sveštenikom, sa desnom rukom po na Svetom Pismu, dao zakletvu da nikad neće napustiti Srpsku radikalnu stranku i baš to učinio sledeće godine. Ti takvom čoveku veruješ?

Zar nije taj zahtev ispunjen? Zar na vlasti nisu oni koje taj isti narod izabrao i podržava ih? Vučić će do kraja života, ukolik bude to hteo, dobiti izbore i ispuniti volju naroda, jer Vučić je učinio više za Srbiju od svih njegovih prethodnika...To je istina i ta istina se može da pokuša da promeniti samo obojenom revolucijom, Majdanom u Srbiji, ali tada će Srbi služiti samo kao topovsko meso krvoločnih hijena sa Zapada ...
Da. Niko, nikad, nije učinio Srbiji ono što je Vučić učinio. Da citiram pokojnog Boru, to majka više ne porađa, to se više ne događa.

2. SVE njegove političke procene su katastrofalne. Jel dao milion dolara za kampanju Hilari Klinton i izjavio da je to učinio ''jer ne pametan"?
pa pametan je jer za ostalih 618 miliona koje je isto dao mozda samome sebi, a optuzuje djilasa, mi i ne znamo, samo cujemo tako kao od ukrajinskog ambasadora je i njima dao za penzije tekuce troskove ili sta vec

pametan je jer srbiju pravi budalom, on tako to misli, ne mora cak ni da demantuje ta 2 miliona, dao je podrsku samo, a za sebe da li je je kupuo ili ne , ne moa jos nikom da polaze racun, tako da ja sumnjam, jedan sebi u dzep, jedan milion klintonima, srbija kraca za ta 2.

citat: Možda je Vučić platio za učešće na skupu Klinton fondacije, ali za to ne postoje konkretni dokazi.

Da li je Vučić platio dva miliona dolara Klinton fondaciji za ...

Koreni | List Srba u rasejanju
https://www.koreni.rs › da-li-je-vuc...

·Translate this page

Nov 13, 2016 — Budući da se Obama nikada nije sastao sa Vučićem, možemo doći do zaključka da Vučić nije uplatio dva milion evra Klinton fondaciji.

Građevinski fakultet objavio šta nedostaje u objavljenoj dokumentaciji o Železničkoj stanici u Novom Sadu

Danas Onlinedanas 12:02
Građevinski fakultet objavio šta nedostaje u objavljenoj dokumentaciji o Železničkoj stanici u Novom Sadu 1

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu izdao je danas saopštenje u kojem se tvrdi da je, nakon analize dostupne dokumentacije o padu nadstrešnice na železničkoj stanici u Novom Sadu, ta dokumentacija nepotpuna.

Kako se navodi u saopštenju, oni smatraju da je nepotpuna Projektna dokumentacija, odnosno da nije dostupno idejno rešenje, zatim ugovorna dokumentacija, odnosno da dokument Ugovori i aneksi ugovora sa svim podizvođačima – nije kompletan

Na rađevinskom fakultetu smatraju da u ovom trenutku javnosti nije dostupna ili je nekompletna:
1. Projektna dokumentacija:

1.1 Idejno rešenje – nije dostupno
2. Ugovorna dokumentacija:
2.1 Ugovori i aneksi ugovora sa svim podizvođačima – nije kompletno
3. Gradilišna dokumentacija:

3.1 Zapisnici o uvođenju u posao – nije dostupno
3.2 Građevinski dnevnici svih struka – nije kompletno
3.3 Građevinska knjiga i privremene i okončane situacije – nije kompletno
3.4 Кnjiga inspekcije – nije dostupno

3.5 Atestno tehnička dokumentacija – nije dostupno
3.6 Geodetski snimak fasadne podkonstrukcije – nije dostupno
3.7 Izjava o završetku temelja – nije dostupno
3.8 Izjava o završetku objekta u konstruktivnom smislu – nije dostupno

4. Dokumentacija u nadležnosti Investitora
4.1 Dokumentacija izuzeta od Infrastrukture železnice Srbije (saglasnosti na izbor svih anagažovanih podizvođača, uključujući i Tehničku kontrolu i Кomisije za tehnički pregled) – nije kompletno

5. Dokumentacija u nadležnosti Republičke građevinske inspekcije:
5.1 Potvrda nadležnog organa o prijemu Izjave o završetku temelja (za novu galeriju u Vestibilu B) – nije dostupno
5.2 Potvrda nadležnog organa o prijemu Izjave o završetku objekta u konstruktivnom smislu – nije dostupno.
Oni u saopštenju ističu da se ne može vremenski odrediti elektornska dokumentacija koja nije overena elektornskim potpisom, te da je moguće da takva dokumentacija nije autentična ili ne predstavlja konačnu verziju
Pored toga, u saopštenju se navodi još nekoliko važnih zapažanja:
2.1 U dokumentaciji je tabelarno prikazano više od 130 podizvođača. Njihovi podizvođači nisu prikazani. Nisu dostupni ugovori sa svim učesnicima u realizaciji projekta.
3.2 Javnosti su dostupni određeni građevinski dnevnici. Deo dostupnih dnevnika nije čitljiv. Kao dokumentacija koja se ne vodi elektronski (popunjava se ručno), uzimajući u obzir vreme proteklo do njihovog objavljivanja, autentičnost građevinskih dnevnika može biti upitna. U dostupnim građevinskim dnevnicima ne postoji zapis o tehničkom pregledu objekta, kao ni o puštanju objekta u probni rad.
3.3 Analizom mesečnih izveštaja utvrđeno je da nedostaje mesečni izveštaj za april mesec 2024. godine. Dostupni su nedeljni izveštaji po kojima su arhitektonsko građevinski radovi na Vestibilu B stanične zgrade Novi Sad počeli u četvrtoj nedelji aprila, što nije u skladu sa dostupnim građevinskim dnevnicima u kojim su predmetni radovi počeli ranije. Važno je naglasiti da je Izveštaj o izvršenom tehničkom pregledu objekta stanične zgrade sa predlogom za puštanje u probni rad datiran sa 4.4.2024. godine. Takođe, ovaj Izveštaj poziva se na Prijavu radova koja se ne odnosi na katastarske parcele na kojima se nalazi stanična zgrada u Novom Sadu.

4.1 Nije dostupna saglasnost Investitora i Finansijera na izbor svih podizvođača. Prema Ugovoru između Finansijera, Investitora i Izvođača, izbor svih podizvođača mora biti izvršen putem javnog poziva, transparentno i uz obezbeđivanje kompetitivnosti. Nije dostupna dokumentacija na osnovu koje je moguće utvrditi na koji način su birani podizvođači tj. nije dostupna dokumentacija iz javnih poziva za izbor podizvođača.
I zasto im gradjevinski fakultet daje na znanju sta oni treba da objave kad je sama vlada rekla da su sve objavili...iako znamo da nisu ni pola i da to sto budu objavili je cist falsifikat!

Back