Има да летите из Србије са све ММФ-ом и осталом бандом!

Han van Zem

Buduća legenda
Poruka
29.822
Гувернер против задуживања

Србија не би требало да се додатно задужује, већ да код ММФ-а отвори потенцијалну линију финансирања за случај да се десе промене и нестабилност у међународном финансијском окружењу, сматра гувернер Дејан Шошкић.

Гувернер Шошкић је, у интервјуу Танјугу, оценио да би било јако корисно да се током разговора поводом последње ревизије постојећег стендбај аражмана са ММФ-ом, који званично почињу у понедељак, озбиљно воде разговори и о отварању новог аражмана.

"Верујем да би Србији, у овим, још увек ровитим околностима по питању опоравка европске економије и економије земаља у региону, било важно да врло озбиљно размотри могућност успостављања новог аражмана са ММФ-ом, што нужно не мора да значи додатно задуживање земље", истакао је Шошкић.

"Мислим да не би требало да се додатно задужујемо већ да код ММФ-а отворимо потенцијалну линију финансирања за случај да се десе промене и нестабилност у међународном финансијском окружењу, које би могле да услове потребу Србије за додатним, интервентним линијама финансирања", објаснио је гувернер.

Шошкић је оценио да би тај аранжман требало да траје две године јер би се у том периоду вероватно стабилизовала укупна економска ситуација у еврозони, од које највише зависимо, "а исто тако, то би био период у коме би могли да се започну структурне реформе у нашој земљи јер би захватио почетак мандата, будуће нове владе после избора.

"Важно је да ММФ остане на континуираној основи као један сарадник у спровођењу реформских мера у Србији и да се, злу не требало, можемо ослонити и на потенцијалне додатне линије финансирања, уколико се покаже потреба за тим", указао је гувернер.

http://1.***************/_rcH4z8npcvU/TM4aFuqxzKI/AAAAAAAAHb4/9GmY2P3Ogr8/s1600/1.jpg
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Летеће из Србије ова банда банкстерска и лоповска.

Само се надам да ћете прво гладном народу да паднете у шаке!
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.