- Poruka
- 72.721
Meni samo nije jasno odakle uopšte ideja da ljubav može da se kontroliše razumom? To onda nije ljubav.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Temilica je pokid!Da li ste bili u situaciji da ne mozete da razlikujete ljubav od mozda privida iste?
Da imate odgovor s druge strane koji mirise na ono sto je i vama u glavi?
Kako znamo sta je obmana, sta je istina?
Da li smo naivni u svojim mislima?
A sve lici na nesto sto necete imati ... razum protiv emocija?
Nekad mora.Meni samo nije jasno odakle uopšte ideja da ljubav može da se kontroliše razumom? To onda nije ljubav.
Da li mozemo svaku svoju emociju da realizujemo?Meni samo nije jasno odakle uopšte ideja da ljubav može da se kontroliše razumom? To onda nije ljubav.
Kako možemo da žrtvujemo emociju? Zarad čega?Da li mozemo svaku svoju emociju da realizujemo?
Ne ponistavam postojanje same emocije.
Nekad je zrtvujemo.
Odgovor na ovo bi bio lican.Kako možemo da žrtvujemo emociju? Zarad čega?
Ne. Ljubav i bilo koju vrstu osećanja ne možemo kontrolisati, u smislu da li će da postoje ili ne. E sad, ako postoje prepreke bilo kog tipa, tu stupa na snagu razum da zaustavi realizaciju emocije. Ali razum ne može da objasni emociji da ona ne sme da postoji, samo može da zaustavi akciju.Da li mozemo svaku svoju emociju da realizujemo?
Ne ponistavam postojanje same emocije.
Nekad je zrtvujemo.
Mislim da se misli zarad drugih ljudi. Recimo, zaljubiš se, a imaš već nekog i ne želiš da ga povrediš, pa žrtvuješ sebe i svoje emocije. Tako ne pati skoro niko.Kako možemo da žrtvujemo emociju? Zarad čega?
Upravo tako.Ne. Ljubav i bilo koju vrstu osećanja ne možemo kontrolisati, u smislu da li će da postoje ili ne. E sad, ako postoje prepreke bilo kog tipa, tu stupa na snagu razum da zaustavi realizaciju emocije. Ali razum ne može da objasni emociji da ona ne sme da postoji, samo može da zaustavi akciju.
Pa ne baš niko. U tom slučaju patim ja.Mislim da se misli zarad drugih ljudi. Recimo, zaljubiš se, a imaš već nekog i ne želiš da ga povrediš, pa žrtvuješ sebe i svoje emocije. Tako ne pati skoro niko.
Tačno. Zato sam rekla "skoro niko". Postoje ljudi kojima je teško da na duši nose činjenicu da su nekog drugog unesrećili.Pa ne baš niko. U tom slučaju patim ja.
Postoje ljudi koji nisu u stanju da unesrece nekog. A na kraju, neko je uvek nesrecan.Tačno. Zato sam rekla "skoro niko". Postoje ljudi kojima je teško da na duši nose činjenicu da su nekog drugog unesrećili.
Da, unesrećiti drugog je lični poraz.Tačno. Zato sam rekla "skoro niko". Postoje ljudi kojima je teško da na duši nose činjenicu da su nekog drugog unesrećili.
Ne mozes kontrolisati kada ces se zaljubiti.Mada ne znam kako bih mogla da se zaljubim ako imam već nekog? Možda tu nastupa taj gore pomenuti razum koji kao barikada stoji i ne dozvoljava čak ni podsvesti da se usudi da se zaljubiš?
I boli vise nego licna nesreca.Da, unesrećiti drugog je lični poraz.
Ne znam ni ja i volela bih da ne saznam. Ali mogu da zamislim, jer su osećanja potpuno autonomna i svojeglava.Mada ne znam kako bih mogla da se zaljubim ako imam već nekog? Možda tu nastupa taj gore pomenuti razum koji kao barikada stoji i ne dozvoljava čak ni podsvesti da se usudi da se zaljubiš?
Ne možeš. Nego mene ta mogućnost da se zaljubim u drugu osobu dok jednu imam pored sebe nekako zbunjuje, možda čak i plaši ali to je neka druga tema.Ne mozes kontrolisati kada ces se zaljubiti.
Toliko mi dobro ide razum da mi prepustanje emocijama bude problem.
Postoje kalkulacije u zivotu, u postupcima ..
Ljubav iskljucuje kalkulacije, ako si iskren prema sebi I dobro razmislis o svom osecaju.
Kakogod bilo, razum odlucuje.Да би могла да кажеш да ти разум иде добро, неопходно је да ти помаже да доносиш одлуке које су боље од оних које би донела да се ослањаш на осећања.
То што не доносиш одлуке на основу осећања не значи да их доносиш на основу разума. Може да значи да их не доносиш уопште тј. да си заробљена у стању неодлучности.
Мораш да узмеш у обзир да калкулације могу бити несвесне.
Како знаш да осећања као што су љубав нису производ несвесних калкулација?
Није како год. Ако имаш проблем да донесеш одлуку помоћу разума, онда ти он не иде добро.Kakogod bilo, razum odlucuje.
Nemam problem, ...Није како год. Ако имаш проблем да донесеш одлуку помоћу разума, онда ти он не иде добро.
Tacno. Samo sto nisam nesto u tom fazonu foliranja. Pa to ne trpim.Da, iako ljudi misle da im intuicija nepogrešivo otkriva osećanja drugih, istina je da svi fejkujemo all the time, i to vrlo dobro, često do granica neraspoznatljivosti. Za uspešan ljubavni odnos važno je da obe strane podjednako dobro foliraju i budu istrajni u tome.