Iluzija o ljubavi

Da li ste bili u situaciji da ne mozete da razlikujete ljubav od mozda privida iste?
ne stizem do ljubavi,nekako se uvek svira kraj kad prodje zaljubljenost.
Da imate odgovor s druge strane koji mirise na ono sto je i vama u glavi?

Kako znamo sta je obmana, sta je istina?

Da li smo naivni u svojim mislima?

A sve lici na nesto sto necete imati ... razum protiv emocija?
ostala pitanja ne razumem :mrgreen:

Da li ste bili u situaciji da ne mozete da razlikujete ljubav od mozda privida iste?

Da, desilo mi se da ne mogu da razlikujem ljubav od privida ili zaljubljenosti. Međutim ukoliko imaš strpljenja vreme ti da odgovor.

Vreme i strpljenje. Odgovor se sam nametne, najčešće kada ga ne očekuješ jer je ljubav osećanje, nije opipljivo, a često ni opisivo.

Naivni? Naravno. Misli i naivnost su kao dve karike.

Zašto ne bismo mogli da imamo? Razum ne mora da bude protiv emocija, naprotiv, razum može da pojača emociju, da joj potpomogne, urazumi je.

Shvatila sam da volim svoju ljubav više nego osobe koje volim. Volim kako se osećam kada su mi ljudi dragi kakvi god da su, a uglavnom mi jesu dragi i kad nisam romantično zainteresovana. Nije mi toliko stalo da ih zadržim za sebe koliko mi je drago da sam ih srela i upoznala.
Nije to čak "kiselo je grožđe" u praksi, o čemu jesam razmišljala, već osvešćenje po pitanju ljubavi po mojoj meri.

Shvatila sam da volim svoju ljubav više nego osobe koje volim. Volim kako se osećam kada su mi ljudi dragi kakvi god da su, a uglavnom mi jesu dragi i kad nisam romantično zainteresovana. Nije mi toliko stalo da ih zadržim za sebe koliko mi je drago da sam ih srela i upoznala.
Nije to čak "kiselo je grožđe" u praksi, o čemu jesam razmišljala, već osvešćenje po pitanju ljubavi po mojoj meri.
Ljubav bez "ali" :heart:

Ne, nikada nisam imala privide nečega, ili jeste ili nije. Tačka. Bilo koja emocija da je u pitanju.

Ono što ja vidim, to je da ljudi vole da ljubav raščlanjuju na pravu, nepravu, iluzornu, malu, veliku, postavljaju kriterijume kada je to to a kada nije to, to je kao da hoćeš da je ukalupiš u nešto.
Bitno je da li se pored nekog osećaš dobro ili se ne osećaš tako, da li si u tome svoj na svome ili te stalno nešto žulja. Kada znaš da jedva čekaš da si pored nekog, da su ti trenuci dragoceni, i da toj osobi bude dobro onda voliš. Niko to ne radi savršeno.

I još nešto s tim u vezi, ona ne može da opstane ako je jednostrana, ukoliko dugo traje neka jednostarna naklonost to već prelazi u neki umišljaj, tako to meni izgleda. Možda zato što je za njen opstanak i razvoj potrebna volja obe strane, inače gubi smisao. Ne možeš nekoga silom da voliš, a ta osoba beži.

I još nešto s tim u vezi, ona ne može da opstane ako je jednostrana, ukoliko dugo traje neka jednostarna naklonost to već prelazi u neki umišljaj, tako to meni izgleda. Možda zato što je za njen opstanak i razvoj potrebna volja obe strane, inače gubi smisao. Ne možeš nekoga silom da voliš, a ta osoba beži.
Ljubav je ljubav, nije nešto što mora da ima odgovor. To je nešto što ti osećaš i ne tražiš ništa za uzvrat jer ukoliko tražiš onda to nije ljubav. Ljubav nema reciprocitet. Ovde govorimo o ljubavi koju mi osećamo, a ne o uzajamnoj ljubavi. To je nešto drugo.

Ljubav je ljubav, nije nešto što mora da ima odgovor. To je nešto što ti osećaš i ne tražiš ništa za uzvrat jer ukoliko tražiš onda to nije ljubav. Ljubav nema reciprocitet. Ovde govorimo o ljubavi koju mi osećamo, a ne o uzajamnoj ljubavi. To je nešto drugo.

Pa iskreno meni je takva ljubav koja nije uzvraćena (pišemo na forumu Ljubav i sex) pomalo bolesna. Gajiti takvu ljubav nije baš u redu.

1. ko nije? Svi smo nekad izgubili glavu, pa isli slepo i ako nije bilo vredno toga, i trebalo je preseci davno.
2. nisam razumeo ovu tezu :/
3. malo iskustvo, malo intuicija, malo racionalno kalkulisanje. Ide sa godinama.
4. pa valjda to sa godinama nestaje, sta znam
5. star sam da se opterecujem onim sto ne mogu da imam, ode jedan voz dodje drugi.
Ono sto mogu reci je da da, kad sam bio klinja imao sam problem, al ne sam da patim za necu imati, vec ako sam okusio, a buducnosti nema, il ako sam bio iskoristen sa nekom koja mi je bliska kao prijatelj, pa se zaljubis, a ona nor nece da ostavi muza zbog tebe, kalkulacija je kalulacija, on pruza sigurnost, a ti student bez dinara.
Al i te stvari, opeces se pa naucis.

Ima smisla to sto Paula kaze. Ne zelimo da budemo nesrecni, da volimo neuzvraceno...

Pa iskreno meni je takva ljubav koja nije uzvraćena (pišemo na forumu Ljubav i sex) pomalo bolesna. Gajiti takvu ljubav nije baš u redu.
Nema veze koji je forum u pitanju.
Neuzvraćena ljubav je bolesna? Kada za svoju ljubav tražiš ljubav zauzvrat to nije ljubav. To je trampa. Dam ti daš mi. To je sve ali ljubav nije.

Back