Илон Маск: Само АфД може да спаси Немачку

Ne znam kakav je njegov stav o Hitleru, ali sadašnje nemačke neonaciste očigledno podržava. Sam je rekao, nisam ga ja vukao za jezik.
Na celu afd je bukvalno lezbejka cija je zena iz Sri Lanke :hahaha: Takvi kao ona bi zavrsili u ausvicu u hitlerovoj njemackoj
A njihov odnos prema Izraelu je najslicniji americkim konzervativcima - znaci totalno lizanje jevrejskog buljsona.

Afd ima veze sa nacizmom kao i vucic sa vladavinom prava.

Да ли Нато од 2008. покушава неутралну Украјину да претвори у свог члана?

Naravno da ne. U Nato zemlje ne ulaze da bi napale Rusiju nego da se odbrane od Rusije. Na primeru Gruzije se još tada videlo da Rusija želi da zlostavlja komšije jer su slabiji i njihov jedini način je da traže zaštitu "druge strane". Inače, Ukrajina je 2008 godine bila odbijena za članstvo u Nato, tako da nije postojala nikakva NAMERA širenja kako to impliciraš. To je samo bila situacija jedne slabašne države koja je tražila zaštitu jer je znala da će biti zlostavljana. I bili su totalno 100% u pravu.

А да ли Руси могу да се одбране од галопирајућег Нато према границама?

Mogu. Samo je trebalo da ne budu nasilni. Nato je bio pred raspadom, EU nije ni pomišljala na ratovanje, vojne fabrike zatvorene i urasle u korov. Ni pomisao nije postojala da je neko uopšte želeo rat, a ne pogotovo sa Rusijom. Koliko god delovalo čudno, Evropa se plaši Rusije. Svi ovi koraci na širenju Nato-a i jačanju vojske su upravo iz straha da ne budu napadnuti. Jer ako je Rusija mogla da napadne jednu Evropsku zemlju, može i druge. Znaš i sam da se pored nasilnika ne možeš osećati bezbedno.

Немци без јефтине енергије нису конкурентни.

Možda nisu konkurentni ali neće da trpe iživljavanje. Kad Putin bude odlučio da se ponaša civilizovano, verujem da će biznis ponovo da se obnovi. Zao mi je što ne mogu da podržim tvoj stav "ajde da poslujemo a ja ću da bacam bombe, vi samo gledajte, jer moramo ipak svi da zaradimo".

А да зарате са својим суседима... То се неће десити. Публика на свим западним странама је превише окренута парама и лаком животу да би била вољна да буде по рововима. Зато и користе све будале које нађу.

Samo publika na zapadnim stranama? Inače Rusi vole da ginu? Naravno da ne. Tamo svi mrze i taj rat a verovatno i Putina, nego je uvedena represija nebeskih razmera pa moraš da ćutiš. Represije uvode lider kad ih građani ne vole, ne uvodi se kad te vole.

Moraš da razumeš da niko ne voli da ratuje, samo što neki nemaju izbor jer se brane (a to je Ukajina i njihovi saveznici) a drugi imaju izbor jer su agresori (Rusija). Ako nisi primetio, rat se vodi u Ukajini, ne u Rusiji. Rusiju niko ne dira, nego Rusija druge države disciplinuje bombama.

Да ли је Вијетнам хтео да направи инвазију на Америку? Не, ни случајно. А кој' су их онда Американци бомбардовали онолико и побили два милиона? На крају се вијетнамски народ ослободио окупатора, а Америка је свеједно наставила да постоји. Похлепа им је примила тежак ударац и то је све. Да ли су се научили памети? Нису баш.
Или Ирак... Да ли је Ирак хтео да нападне Тексас или Калифорнију? Није. И свеједно их је бахата Америка окупирала.

Ne znam sad kakve veze ima Irak i Vijetnam sa Ukrjinom ali dobro. Verovatno kritikuješ zapadni imperijalizam. Ja koliko znam kroz istoriju, uvek je imperializam bio sličan. Ne vidim da je Rusija bilo kako drugačija. I oni su satirali narode da bi postali to što jesu, nego to svi zaboravljaju. Vremena se ipak menjaju, svet postaje civilizovaniji. Kao imperija, možda ćeš da širiš uticaj na neke zemlje trećeg sveta ali nećeš da bacaš bombe po komšijama. To je suludo. Ima i Amerika Kubu i Venecuelu sa kojima se ne slaže pa ne baca bombe po njima. Ako postoje nesuglasice, onda se rešavaju mirnim putem. Ako postoji neko mesto gde bi sukobi mogli da se rešavaju mirnim i pravnim putevima, to je Evropa. Nego je Putin previše sirov i previše sujetan, iako ima površinski zemlju koja je apsolutno najveća na planeti, i gde je 98% neiskorišćeno, on ima taj fetiš da zlostavlja male komšijske države (Ukrajinu, Gruziju, Jermeniju...) umesto da radi na sopstvenom razvoju. Čisto hipotetički, da je ostavio Ukrajinu na miru da ide svojim putem, svi bi bili u super odnosima i biznis bi cvetao. Mogao je da napravi novi Dubai od Rusije. Nego ga neki vrag tera na ubijanje, jbg, to je teška patologija. Kolonije ti nisu dedovina, ako hoće da idu svojim putem, to je njihovo pravo. Radi na sebi da ih privučeš milom, a ne silom. Ovo sve je jedna velika greška i to će mu se obiti o glavu. Da, tačno je da je Evropa oslabljena zbog cele situacije, ali Rusija je oslabljena još više. Sahranio je svoj narod, gurnuo ih je Kinezima, Irancima i Severnoj Koreji. Možeš misliti koliko će se to svideti narodu koji je po stilu života pro-zapadni? Ne verujem da hoće mnogo. Sad verovatno nezadovoljstvo guši represijom ali šta će se desiti posle njegove smrti? Raspad države je vrlo moguća opcija, život pod represijom iznedri mnoga sranja kad nezadovoljstvo eksplodira. I to sve zbog želje da šefuješ nekim malim državama koje ne čine ni 2% tvoje teritorije. Teško za objasniti.

Руси не говоре Немцима са киме треба да сарађују. Или Енглезима, Американцима... било коме.

Slažem se, ali ne mogu Ukrajinu proglašavati svojoj dedovinom jer se IPAK graniči i sa zapadom. Koliko vidim, jedini smisleni izlaz iz ove situacije je podela. Rusiji otete teritorije a ostatak u Nato. Pa svako na svoju stranu. To je jedini ispravan način.

Naravno da ne. U Nato zemlje ne ulaze da bi napale Rusiju nego da se odbrane od Rusije. Na primeru Gruzije se još tada videlo da Rusija želi da zlostavlja komšije jer su slabiji i njihov jedini način je da traže zaštitu "druge strane". Inače, Ukrajina je 2008 godine bila odbijena za članstvo u Nato, tako da nije postojala nikakva NAMERA širenja kako to impliciraš. To je samo bila situacija jedne slabašne države koja je tražila zaštitu jer je znala da će biti zlostavljana. I bili su totalno 100% u pravu.

Mogu. Samo je trebalo da ne budu nasilni. Nato je bio pred raspadom, EU nije ni pomišljala na ratovanje, vojne fabrike zatvorene i urasle u korov. Ni pomisao nije postojala da je neko uopšte želeo rat, a ne pogotovo sa Rusijom. Koliko god delovalo čudno, Evropa se plaši Rusije. Svi ovi koraci na širenju Nato-a i jačanju vojske su upravo iz straha da ne budu napadnuti. Jer ako je Rusija mogla da napadne jednu Evropsku zemlju, može i druge. Znaš i sam da se pored nasilnika ne možeš osećati bezbedno.

Možda nisu konkurentni ali neće da trpe iživljavanje. Kad Putin bude odlučio da se ponaša civilizovano, verujem da će biznis ponovo da se obnovi. Zao mi je što ne mogu da podržim tvoj stav "ajde da poslujemo a ja ću da bacam bombe, vi samo gledajte, jer moramo ipak svi da zaradimo".

Samo publika na zapadnim stranama? Inače Rusi vole da ginu? Naravno da ne. Tamo svi mrze i taj rat a verovatno i Putina, nego je uvedena represija nebeskih razmera pa moraš da ćutiš. Represije uvode lider kad ih građani ne vole, ne uvodi se kad te vole.

Moraš da razumeš da niko ne voli da ratuje, samo što neki nemaju izbor jer se brane (a to je Ukajina i njihovi saveznici) a drugi imaju izbor jer su agresori (Rusija). Ako nisi primetio, rat se vodi u Ukajini, ne u Rusiji. Rusiju niko ne dira, nego Rusija druge države disciplinuje bombama.

Ne znam sad kakve veze ima Irak i Vijetnam sa Ukrjinom ali dobro. Verovatno kritikuješ zapadni imperijalizam. Ja koliko znam kroz istoriju, uvek je imperializam bio sličan. Ne vidim da je Rusija bilo kako drugačija. I oni su satirali narode da bi postali to što jesu, nego to svi zaboravljaju. Vremena se ipak menjaju, svet postaje civilizovaniji. Kao imperija, možda ćeš da širiš uticaj na neke zemlje trećeg sveta ali nećeš da bacaš bombe po komšijama. To je suludo. Ima i Amerika Kubu i Venecuelu sa kojima se ne slaže pa ne baca bombe po njima. Ako postoje nesuglasice, onda se rešavaju mirnim putem. Ako postoji neko mesto gde bi sukobi mogli da se rešavaju mirnim i pravnim putevima, to je Evropa. Nego je Putin previše sirov i previše sujetan, iako ima površinski zemlju koja je apsolutno najveća na planeti, i gde je 98% neiskorišćeno, on ima taj fetiš da zlostavlja male komšijske države (Ukrajinu, Gruziju, Jermeniju...) umesto da radi na sopstvenom razvoju. Čisto hipotetički, da je ostavio Ukrajinu na miru da ide svojim putem, svi bi bili u super odnosima i biznis bi cvetao. Mogao je da napravi novi Dubai od Rusije. Nego ga neki vrag tera na ubijanje, jbg, to je teška patologija. Kolonije ti nisu dedovina, ako hoće da idu svojim putem, to je njihovo pravo. Radi na sebi da ih privučeš milom, a ne silom. Ovo sve je jedna velika greška i to će mu se obiti o glavu. Da, tačno je da je Evropa oslabljena zbog cele situacije, ali Rusija je oslabljena još više. Sahranio je svoj narod, gurnuo ih je Kinezima, Irancima i Severnoj Koreji. Možeš misliti koliko će se to svideti narodu koji je po stilu života pro-zapadni? Ne verujem da hoće mnogo. Sad verovatno nezadovoljstvo guši represijom ali šta će se desiti posle njegove smrti? Raspad države je vrlo moguća opcija, život pod represijom iznedri mnoga sranja kad nezadovoljstvo eksplodira. I to sve zbog želje da šefuješ nekim malim državama koje ne čine ni 2% tvoje teritorije. Teško za objasniti.

Slažem se, ali ne mogu Ukrajinu proglašavati svojoj dedovinom jer se IPAK graniči i sa zapadom. Koliko vidim, jedini smisleni izlaz iz ove situacije je podela. Rusiji otete teritorije a ostatak u Nato. Pa svako na svoju stranu. To je jedini ispravan način.

NATO paktu Lavov sa okolinom a Rusiji ostatak Ukrajine?

A moze?

Evo ruke?

Не изигравај наивност и слепило. Док год постоји Монроова доктрина - да цела западна хемисфера мора да се поклони Вашингтону, нема шта да се разговара о моралу.
Руси чине на својим сопственим копненим границама, да обезбеде да те земље не уђу у непријатељске војне савезе.
А Америка вришти, уводи санкције и врши инвазије - на Кубу, Венецуелу и којекуде још. Да у неком тамо Чилеу одлуће да буду војни савезници са Кином или Русијом, већ би видели санкције, плаћене револуције и инвазију.
А између Америке и Чилеа је барем 5000 километара размака.

Када Монроова доктрина престане да се примењује, онда ће Америка имати право да каже било шта. Овако, могу само да ућуте.

Јесте, Нато је и требао да се распусти, као тековина Хладног рата који се у међувремену завршио.
Ипак, успели су да нађу нешто глупих Срба, па да нас бомбардују 1995. и 1999.
Ни то им није било довољно, па су подметнули Грузијце и Украјинце - али ту су изгубили. Само што су Грузијци били паметни да одустану на време. Ипак су имали озбиљније вођство од обичног глумца.

Иживљавање? Чега то? Пуштен Северни ток 1 и направљен и Северни ток 2. Много су их "израбљивали" дајући им гас јефтино.
Последица? Није требало Русе провоцирати. Ништа више од тога.

Само гледам како се одвијају избори на западу... Енглеска, Француска, Немачка... Ратнохушкачке партије су у расулу, а партије које су за мир су у успону.
И Трамп је изабран са програмом већања домаће индустрије и прекидањем бесконачних ратова.

А у Немачкој, ови избори што ће бити, знаш шта ће да се деси за прављење владе? Тзв. Велика коалиција изгледа неће бити довољна, него ће им изгледа требати помоћ још неке странке.
Да ли ће та влада бити стабилна? Нисам баш тако сигуран. Можда и успеју са само Великом коалицијом ако либерали не уђу у Бундестаг. Наравно, ако СПД буде вољан да поново буде власт, што им може тешко пасти после потонућа које доживљавају.
Са друге стране, АфД и Покрет Саре Вагенкнехт - странке које су строго против рата, ће бити многобројна и снажна опозиција.

Да ли је Ирак хтео да нападне Америку? Није.
Па свеједно су их окупирали и растурили. Ирак једва да постоји као уређена држава. Више су "федерација" из три дела, Шиити, Сунити и Курди.

Фетиш? Америчка Монроова доктрина је нај фетиш од свега. Руси су тек аматери по том питању.

Наравно, ти ћеш "заборавити" на Монроову доктрину. Нећеш ни признати да постоји. Бавићеш се свиме осим важним чињеницама.

Видим ту "бригу" запада за Украјинце. Утерали би макар само парченце од Украјине у Нато, нпр. Лавов са околином, само да би наставили да се шире. На Крим су потпуно заборавили.
Видиш, тај неморал је знак слабости.

Back