Ili se Srbi (a i ostala braca) interesuju za svet izvan balkana

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.845
Nas narod stalno tupi kako Srbi se ne interesuju za nasu istoriju, gledaju druge, vazniji im je Amerika o Srbiji i.t.d. i.t.d.

A stranac da dodje na bilo koji balkanski sajt istorije mora da misli da je to vrlo narcisticki narod, ko da niko drugi ne postoji.

Ovde maltene nema teme koja nije balkanska i kad se otvori neka tema o strancima neko se seti da je Aleksander Makedonski Srbin ili Rumuni Srbi, jedva cekam i da tvrdi neko da je Dzinghis Khan Srbin.

Gledas neki forum na nemackom jeziku jeste da jedan dobar deo tema su domaci, dosta se pise o 2. svetskom ratu (posto ne smes reci da naciste volis u nemackoj, se te teme ne osecaju kao da rat se nije zavrsio, ovde ko da Partizani i Cetnici jos ratuju iako maltene mi smo u zadnjim godinama gde ima ljudi koji se jos secaju tog rata kao ucensnici za koju godinu nece nikog vise ni biti koji pamti ta vremena aktivno), ali te lokalne teme su jedna trecina foruma. Na engleskim da ne pricam.

Stalno tupimo kako mi se ne interesujemo za nase a izgleda da nas svet oko nas i ne interesuje. Koliko stvari mi smatramo da ima kod nas a totalno su normalni. Naprimer podela nraoda na religije, to svi pricaju kako to ima samo kod nas, a najveca nacija sveta Indija nije jos veca jer su Pakistan uz Banglades se odvojili iz tog razloga.

Ili svaka prica o pravoslavcima i katolicima se vrti oko ustase, dobro je i bol i sve, ali nismo mi ceo svet pobogu. Ovo stvarno deluje ludacki. A stalno pricamo tudzi i.t.d.

A i video sam kod gastarbajtera prva generacija je zivela u svom nekom svetu, a druga nema pojma ni nemacku i ni srpsku kulturu i totalno su izgubljeni i zato sto je prva generacija je gledala samo pare i cesto su ziveli kod babe i dede a ne kod roditelja. A prva generacija nista nije ostavila od institucija da ostane, niti ckrva niti neke druge institucije su hteli da naprave neke skole ili vrtice. Dobro svi su i mislili i da cu se vratiti, ali prva generacija gastarbajtera nije nista ostavila u Austriji ili Nemackoj. Samo da se vrate a ova nemacka kultura njih nije interesovalo ni malo.

Tako se mi ponasamo.

Poslednja izmena:
1768062475061.png

:bye:

Back