adelaidea
Iskusan
- Poruka
- 6.570
Pod uslovom da je Dositej Srbima doneo krompir i krstio ga krompirom, kao što su nam rekli na rts u onoj seriji Vuk KaradžićПа вероватно су и тамо тако звали кромпир.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pod uslovom da je Dositej Srbima doneo krompir i krstio ga krompirom, kao što su nam rekli na rts u onoj seriji Vuk KaradžićПа вероватно су и тамо тако звали кромпир.
Сад сам нашла нешто, он га је донео у централну Србију али очигледно је већ био ту под тим именом.Pod uslovom da je Dositej Srbima doneo krompir i krstio ga krompirom, kao što su nam rekli na rts u onoj seriji Vuk Karadžić
evo kako to Mađari kažu:Krompir je relativno skoro došao u naš kraj tako da ne verujem da smo mi izmislili reč "krompir".
U potrazi za odgovorom, pitam gugl prevodilac da auto detektuje jezik za reč krompir. On naže slovenački, a pogledajte šta mi kaže kako se to zove na srpskom!?!
Pogledajte prilog 1646410
Pitam za crnogorsku krtulu, on mi kaže ovo
Pogledajte prilog 1646412
Gde je na srpskom krtola, majke ti?
Скоро сам читаоA Dositej je studirao u Haleu a potom u Lajpzigu. Ali sve je to na Istoku
Jovana Jeremic podigla reachСад сам нашла нешто, он га је донео у централну Србију али очигледно је већ био ту под тим именом.
Вероватно га је само добро изрекламирао![]()
E bruka je da sam samo u srednoj ona Pisma Haralampiju, a tad mi bilo dosadno
Ма кад стижеш да читаш? Признај ! Си ти робот?
То сам чини ми се негде читао али сам заборавиоA zuašto Vijenu zovemo Beč?
Iz mađarskoga jezikaТо сам чини ми се негде читао али сам заборавио
Kako je dotični forumaš kriv za to?
Forumaš??? @Emocija je, nažalost, jedina Mađarica koju (virtuelno) poznajem. Jedna dama britkoga uma i teške (virtuelne) ruke kojom me šljapne po dupetu kad god se namestim nezgodno. A čeka svoj trenutak, čita i posmatra kao da je joj je deda u Staziju radio.Kako je dotični forumaš kriv za to?![]()
Možda je neki austro-bavarski naziv? To nam je najbliži nemački.Grundbir(ne), a onda ovo G i D u nemačkom nama zvuči - bezvučno (K, T). I eto ga Krompir
Švapski je Erdbirne, tako da je pitanje otkud nama reč iz NRW, jedino ako je Dostej studirao tamo a ipak nešto mislim da je u Jeni.
I otkud onda da Turci od nas uzmu Kumpir?![]()
Beč je srpski Peč, Pešta, Peć.Forumaš??? @Emocija je, nažalost, jedina Mađarica koju (virtuelno) poznajem. Jedna dama britkoga uma i teške (virtuelne) ruke kojom me šljapne po dupetu kad god se namestim nezgodno. A čeka svoj trenutak, čita i posmatra kao da je joj je deda u Staziju radio.
TLDR:
PoAnta je da Bécs mađarski.
Колико је активан на форуму зауебаће и банкомат.Meni se sviđaju ove Mitine teme, volim da otkrivam tuđice, njihovo poreklo, glasovne promene. To je baš zabavno![]()
Хрвати у Далмацији знају рећи кумпир, а Срби кумпијер.Grundbir(ne), a onda ovo G i D u nemačkom nama zvuči - bezvučno (K, T). I eto ga Krompir
Švapski je Erdbirne, tako da je pitanje otkud nama reč iz NRW, jedino ako je Dostej studirao tamo a ipak nešto mislim da je u Jeni.
I otkud onda da Turci od nas uzmu Kumpir?![]()
Још ако му се рачуна у радни стаж?Колико је активан на форуму зауебаће и банкомат.
Immer bereit!Heil Kropir !!![]()
![]()
I to je tačno. Ima mesta i za nas pod imperatričinom suknjomBeč je srpski