Ili je gugl poludeo ili krompir nije srpska reč

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.805
Krompir je relativno skoro došao u naš kraj tako da ne verujem da smo mi izmislili reč "krompir".

U potrazi za odgovorom, pitam gugl prevodilac da auto detektuje jezik za reč krompir. On naže slovenački, a pogledajte šta mi kaže kako se to zove na srpskom!?!

1732312990306.png

Pitam za crnogorsku krtulu, on mi kaže ovo

1732313029144.png

Gde je na srpskom krtola, majke ti?

Grundbir(ne), a onda ovo G i D u nemačkom nama zvuči - bezvučno (K, T). I eto ga Krompir 😄
Švapski je Erdbirne, tako da je pitanje otkud nama reč iz NRW, jedino ako je Dostej studirao tamo a ipak nešto mislim da je u Jeni.
I otkud onda da Turci od nas uzmu Kumpir? 🤔
Ја сам тражила када сам чула да спремају кромпир за ручак?
😆

Krompir je relativno skoro došao u naš kraj tako da ne verujem da smo mi izmislili reč "krompir".

U potrazi za odgovorom, pitam gugl prevodilac da auto detektuje jezik za reč krompir. On naže slovenački, a pogledajte šta mi kaže kako se to zove na srpskom!?!

Pogledajte prilog 1646410

Pitam za crnogorsku krtulu, on mi kaže ovo

Pogledajte prilog 1646412

Gde je na srpskom krtola, majke ti?
Google samo ćirilicu računa kao srpsko pismo, čim pišeš latinicom on misli da pišeš hrvatski, tako da si sam kriv što nisi koristio našu lepu ćirilicu.

Google samo ćirilicu računa kao srpsko pismo, čim pišeš latinicom on misli da pišeš hrvatski, tako da si sam kriv što nisi koristio našu lepu ćirilicu.
види стварно.
Гугл је глуп ко к. кад не зна да је у Србији званично и једно и друго писмо.
А после ми заостали, ц,ц,ц

Back