Ili će Amerika da vlada svetom, ili sveta neće biti

Pre Amerike nije bilo života, samo plamsaji barbarizma, štroke, teškog siromaštva, gnojavih i gangrenoznih ekstremiteta, kmetova koji dupe brišu lišćem, vrućice, sušice, sepsice i ostale terminologije iz romana pisanih u kontitentalnoj Europi u doba Starog Sveta. Svet bez Amerike rasplinuo bi se u veliko ništa, kao što je bio i pre nje.

Pa kad je Rimsko carstvo propalo, propašće i taj "svet" ?
Jeste, propalo je rimsko carstvo i mnoga pre njega i posle njega a sa propascu tog rimskog carstva svet se "resetovao" na mracni srednji vek, vreme kada su zaboravili sve ono sto su stari Rimljani ( te Grci i jos starije civilizacije) izgradili i naucili. Trebalo je "samo" nesto malo vise od 1200 godina da se Evropa digne na doba pre nego sto je stari Rim propao.

Sa padom USA ne bi se desio takav straobalan pad za ljudsku civilzaciju ali bi u mnogim tehnoloskim oblastima doslo do zastoja, verovatno i pada pa bi se svet resetovao na neko doba pre interMeta (ne znam kako bi podnele to mlade generacije, verovatno bi doslo do masovnog samopomora, a 100% bi i 3/4 korisnika ovog foruma izvrsili harakiri) a realno ko zna gde u proslost. Na stranu da bi svaki diktator ili svaka "demokratska" drzava kojoj bi zinulo doope na tudju teritoriju ili resurse to i krenuli da urade jer ne bi bilo nikoga ko bi im lupio sljagu i vratio ih na fabricka podesavanja.

Ukratko, zavladala bi politicko/ekonomska anarhija a tehnoloski pad bi bio zamaman.

Sveukupni "božiji" plan je napredak civilizacije jer postoji rok do kada moramo da dostignemo određeni tehnološki stepen. AKo neko koči, mora na silu da se pokrene ili eliminiše. To je realnost ma koliko se meni lično sviđalo ili ne.
Šta znam mišljenja sam da umesto da napredujemo kao civilizacija (da bivamo mudriji i svesniji) mislim da generalno nazadujemo.
Što se tehnologije tiče toliko je brzo razvijamo da ne možemo da je hendlujemo.
Kontam da će nas to u nekom momentu najviše koštati ...

Back