Ил си змај ил ниси :)

Zmaj Ognjeni Vuk

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.264
Демократске дискусије вођене митским импулсима

http://*****************/index.php

http://*****************/styles/prosilver/imageset/site_logo.gif

Циљеви форума у кратким цртама

- Истраживање и неговање аутентичне српске, народне духовности
- Истраживање најстарије преднемањићке историје Срба
- Афирмација српских легенди, епских песама, бајалица, додолских песама, народних мелема, клетви, заклетви... и примена истих у свакодневном животу, у науци, књижевности, васпитању, медицини...
- Оживљавање архаичних народних обичаја и веровања којима прети изумирање
- Доказивање супериорности народних обичаја над хришћанском догматиком, критика СПЦ са националних позиција, инсистирање на народној цркви по Његошевом моделу са народним, скромним и родољубивим поповима, пропагирање скромности и штедње у СПЦ, указивање на чињеницу да је духовније молити се Богу испод светог дрвета-записа [или поред цркве брвнаре] него у раскошним црквама које бљеште лажним сјајем (и које су углавном финансиране тајкунским новцима.)
- Антиглобализам, кампања против НАТО пакта и пропагирање савеза са Русијом - највећом словенском силом, ширење русофилства и славенофилства
- Идеолошка борба против ученика Димитрија Љотића који се лажно представљају као националисти
- Борба против фундаментализма било које врсте

Dokazivanje superiornosti narodnih običaja nad bilo čime je FUNDAMENTALIZAM...
A šta je to kritika SPC sa nacionalnih pozicija(by,the way,to je za pdf Religija)?
Propagiranje saveza sa Rossijom...
Fundamentalizam...
Jer ta riječ znači НЕПРИХВАТАЊЕ ТУЂЕГ,ТАЧНИЈЕ БОРБУ ПРОТИВ ТОГА.
Србине.
:cool:

Dokazivanje superiornosti narodnih običaja nad bilo čime je FUNDAMENTALIZAM...

Супериорност нема само религијску димензију.

Друго, ја нисам месија и моје реченице не треба тумачити као догму.

Конкретно у овом случају мислио сам да су обичаји супериорни у смислу чувања националног идентитета и примене у модерном свету, значи реч је било о практичној, употребној вредности народних обичаја.

Треће, појма немаш о значењу термина фундаментализам.

Етикетирање некога да ли нешто зна или не зна је:
непристојно (јер ниси васпитан),непажљиво(јер не знаш ко сам и шта знам),
и наравно, погрешно(јер не можеш тврдо стајати иза става и не бити фундаменталиста, а наравно, можеш бити и фанатик)...
Али о том потом.

Етикетирање некога да ли нешто зна или не зна је:
непристојно (јер ниси васпитан),непажљиво(јер не знаш ко сам и шта знам),
и наравно, погрешно(јер не можеш тврдо стајати иза става и не бити фундаменталиста, а наравно, можеш бити и фанатик)...
Али о том потом.

Sta ima lose u tome da covek bude fanatik. Ti ces da mu zabranis ? Istina je samo jedna i ako je neko spozna i treba da je iznosi fanaticno a da napada zablude vecine . A ne da polazi od stava ...ja mislim da je ovako , ciju, ciju ali moglo bi da bude i drugacije. Cenim vase misljenje cenjeni gospodine ..ciju ciju ...bla.bla.bla.

Evo, tebi je zasmetalo sto Zmaj napada pravoslavlje.... zasto da ne? Nasa cista stara srpska vera mnogo je bliza sustini od te iste vere uprljane orjentalnom religijom nekog tamo bliskoisticnog naroda koja nam se nametnula sa istoka..nama kao i skoro celom svetu.
U indiji i Kini doduse nisu imali sta da traze i vratili su se pognute glave .... jer su te relgije mnogo superironije od nje..ali kao sto rece ovo nije forum Religja.

Takodje ti smeta ako se neko ne slaze sa tvojim Don. kihot.... Sanco pansa stavovima poput onih koje si inzeo na temi Matrix.. itd.

Sta ima lose u tome da covek bude fanatik. Ti ces da mu zabranis ? Istina je samo jedna i ako je neko spozna i treba da je iznosi fanaticno a da napada zablude vecine . A ne da polazi od stava ...ja mislim da je ovako , ciju, ciju ali moglo bi da bude i drugacije. Cenim vase misljenje cenjeni gospodine ..ciju ciju ...bla.bla.bla.

Evo, tebi je zasmetalo sto Zmaj napada pravoslavlje.... zasto da ne? Nasa cista stara srpska vera mnogo je bliza sustini od te iste vere uprljane orjentalnom religijom nekog tamo bliskoisticnog naroda koja nam se nametnula sa istoka..nama kao i skoro celom svetu.
U indiji i Kini doduse nisu imali sta da traze i vratili su se pognute glave .... jer su te relgije mnogo superironije od nje..ali kao sto rece ovo nije forum Religja.

Takodje ti smeta ako se neko ne slaze sa tvojim Don. kihot.... Sanco pansa stavovima poput onih koje si inzeo na temi Matrix.. itd.

izvini, a koja je to "nasa cista stara srpska vera"? bas me zanima.
i posto si se izjasnio kao fundamentalista, reci mi sta to fundamentaliste cine kada im se dokaze da nisu u pravu?

izvini, a koja je to "nasa cista stara srpska vera"? bas me zanima.
i posto si se izjasnio kao fundamentalista, reci mi sta to fundamentaliste cine kada im se dokaze da nisu u pravu?

Nasa stara slovenska vera. Ona koju je judaizam i hriscanstvo pokusalo da skloni u stranu i nametene Srbima svoja orjentalna.. bliskoistocna verovanja. Nama kao i celom svetu.
Ali interesantno da u tome kod nas nisu uspeli potpuno. Tako da je nas vrhovni bog...Svarog zamenjen onim sto oni zovu .Jahve. Nas Perun postao je njihov Sveti Ilija... itd.itd.

Nasa stara slovenska vera. Ona koju je judaizam i hriscanstvo pokusalo da skloni u stranu i nametene Srbima svoja orjentalna.. bliskoistocna verovanja. Nama kao i celom svetu.
Ali interesantno da u tome kod nas nisu uspeli potpuno. Tako da je nas vrhovni bog...Svarog zamenjen onim sto oni zovu .Jahve. Nas Perun postao je njihov Sveti Ilija... itd.itd.

a ko tebi brani da verujes u peruna, svaroga, daboga i td? mozes da verujes i u miki mausa ako hoces.
interesenatno je koliko mrznje se krije iza svake tvoje zapisane reci. isto tako je interesenatno koliko otvoreno mrzis svakog svog neistomisljenika. ne znam samo kako mozes sam sa sobom da zivis... :confused:

Da nijesi otisao malo predaleko .Kad sam vidjela temu ocekivala sam te u drugom svjetlu .
Covjek iz naroda pravoslavac osjeca srcem dusu daje i gotovo je nepogrjesiv u svojim procjenama.Korjenit i rodoljuban zna kad treba stati i reci ne i uvijek ide dalje.
Meni kad spomenes NATO,odma kazem dabogda svi od reda pocrkali.
Pogrebna povorka Poglavara Srpske Crkve govori vise od hiljadu rijeci koje bih mogla napisati.Gojko... Pavle... Covjek... Narod najbolji sudija...u crkvi ispod svetog drveta ...kraj svoje postelje ili za stolom..Narod.Trba ga samo znati oslusnuti.:)

Da nijesi otisao malo predaleko .Kad sam vidjela temu ocekivala sam te u drugom svjetlu .
Covjek iz naroda pravoslavac osjeca srcem dusu daje i gotovo je nepogrjesiv u svojim procjenama.Korjenit i rodoljuban zna kad treba stati i reci ne i uvijek ide dalje.
Meni kad spomenes NATO,odma kazem dabogda svi od reda pocrkali.
Pogrebna povorka Poglavara Srpske Crkve govori vise od hiljadu rijeci koje bih mogla napisati.Gojko... Pavle... Covjek... Narod najbolji sudija...u crkvi ispod svetog drveta ...kraj svoje postelje ili za stolom..Narod.Trba ga samo znati oslusnuti.:)

Nisam otisao predaleko.
Istina je da nasu staru srpsku veru cenim vise od nametnutih bliskoisticnih judeohriscanskih verovanja.
Ali opet ne odbacujem nijednu religiju. Cak i islam ima svoju vrednost koja se objektivisala u Sufizmu. Pa i hriscnstvom uprljana nasa stara vera ili tkz" pravoslavlje" ima svoja vredna ucenja i simbole.

Vezivati se za neki pravac ..za neko stado..za neku rulju, neku crkvu nema veze sa religijom niti sa duhovnoscu.

"Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њиме иду.
Јер су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе."

citat Isus "iz Jevandjelja po Mateju

Демократске дискусије вођене митским импулсима

h[B]ttp://*****************/index.php[/B]

http://*****************/styles/prosilver/imageset/site_logo.gif

Циљеви форума у кратким цртама

- Истраживање и неговање аутентичне српске, народне духовности
- Истраживање најстарије преднемањићке историје Срба
- Афирмација српских легенди, епских песама, бајалица, додолских песама, народних мелема, клетви, заклетви... и примена истих у свакодневном животу, у науци, књижевности, васпитању, медицини...
- Оживљавање архаичних народних обичаја и веровања којима прети изумирање
- Доказивање супериорности народних обичаја над хришћанском догматиком, критика СПЦ са националних позиција, инсистирање на народној цркви по Његошевом моделу са народним, скромним и родољубивим поповима, пропагирање скромности и штедње у СПЦ, указивање на чињеницу да је духовније молити се Богу испод светог дрвета-записа [или поред цркве брвнаре] него у раскошним црквама које бљеште лажним сјајем (и које су углавном финансиране тајкунским новцима.)
- Антиглобализам, кампања против НАТО пакта и пропагирање савеза са Русијом - највећом словенском силом, ширење русофилства и славенофилства
- Идеолошка борба против ученика Димитрија Љотића који се лажно представљају као националисти
- Борба против фундаментализма било које врсте

Е пагани лицемерни.:dash::rtfm:
Прво уклоните са насловне стране овог паганског форума слику "Хришћанског Крста са четири оцила", па онда паламудите о било чему! Смр.дови лицемерни!

Nisam otisao predaleko.
Istina je da nasu staru srpsku veru cenim vise od nametnutih bliskoisticnih judeohriscanskih verovanja.
Ali opet ne odbacujem nijednu religiju. Cak i islam ima svoju vrednost koja se objektivisala u Sufizmu. Pa i hriscnstvom uprljana nasa stara vera ili tkz" pravoslavlje" ima svoja vredna ucenja i simbole.

Vezivati se za neki pravac ..za neko stado..za neku rulju, neku crkvu nema veze sa religijom niti sa duhovnoscu.

"Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њиме иду.
Јер су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе."

citat Isus "iz Jevandjelja po Mateju

Razumijem te ja oziman i iscitam sto ti imas da kazes,to su dugacka postovanja jesi li siguran da to citaju svi ,ja nijesam imam i dokaz tome.Na tvoje duge tekstove uvijek i bas uvijek odgovori su kratki ili kraci od tvojih.O tome koliko te ova djeca razumiju i ja ponekad sa njima, necu ni da govorim.Sto nebi sve svoje diskusije malo i malo vise sazeo i problizio makar prosjecnom citaocu nekome ko nema tvoje znanje ili potrebu da to saopstis drugima.Usla sam u ovu pricune samo zato da dam ove predloge nikako ne da te povrijedim bilo cime

Buu, kad ces da kazes nesto pametno?!

Elem, kazite sta je to ruzno u hriscanstvu?!

Ako imate nesto protiv crkve kao establishmenta, onda nemojte napadati religiju kao religiju vec CRKVU!!!

Svi vi mnogo pricate o hriscanstvu , a mogu da se kladim da svako od vas slavi bozic...

Buu, kad ces da kazes nesto pametno?!

Elem, kazite sta je to ruzno u hriscanstvu?!

Ako imate nesto protiv crkve kao establishmenta, onda nemojte napadati religiju kao religiju vec CRKVU!!!

Svi vi mnogo pricate o hriscanstvu , a mogu da se kladim da svako od vas slavi bozic...

Kome rodjeni ?

Govorio sam ja ono shto sam imao al vishe ne vidim smisao.Svrha ovog pdf a je sve, samo ne retji neshto pametno.

O Hriscanstvu ne mislim neshto posebno ruzno,a jedna od lepih stvari je shto sem shto je zadrzalo setjanje na staru veru zadrzavshi i inkorporirajutji njene osnove , bar obuzdava brojne krvnike drzetji ih u strahu od represalija.
Kako ti ovde reche ,i ja verujem da je institucija ona koja kvari osnovnu zamisao.Onu koja nam je poruchivala da je kontakt sa vishom inteligencijom mogutj i bez posrednika.

Religija kao "re -ligare" je potrebna onima koji su pokidali "ligare"
Ili su rodjeni bez "ligare"
Ja lichno sam siguran da sam u dobrim rukama.
Zmaj sam kad treba biti zmaj a chovek samo prema ljudima.

Uzgred, Bozic je mnogo stariji od Hriscanstva.

Preporuchujem Safarika Olgu Lukovic Pjanovic ,Nodila i Chajkanovica a kasnije Istarhova i Lobachewskog, teTilaka i Crnjanskog.

Nadam se da je ovo dovoljno pametno za ukus nasheg novog clana Dethroner a.

I dodatju ,ja sam samo neko kome smeta kad se iz poslednje klupe najgluplji uchenici oglashavaju majmunskim kricima, nebil privukli paznju ostale dece iz razreda.
Nisam uchitelj ,zaboga , vec kolega koji ce rado pomoci pokazavshi novom kolegi gde je biblioteka.

Ko ce shta procitati i shta ce zakljuchiti , nije moje da odredjujem.

Pozdrav

Nisam toliko nov :per:

P.S. Olgu Lukovic Pjanovic sam citao... Konacno neko ko je stvarno objavio knjigu!

Iskreno, ona je zena protiv koje ne mogu da se bunim. Doktorirala je na Sorboni, mislim da to dosta govori... Elem, ona se najvise zalaze za "zabranjenu istoriju Srba", mada moram da priznam da ponekad pristrasno analizira cinjenice...

Inace, mene je u njenoj knjizi najvise zainteresovao Siprijan Rober, Francuz koji se zalagao za "pravu" istoriju Srba. To me je nateralo da pomislim da tu ima neceg, zasto bi se inace Francuz tu mesao?! :think: No, o tome na nekoj drugoj temi, otom potom. ;)

Back