Quantcast
  • Blog je internet dnevnik u kome autor iznosi svoja razmišljanja na neku temu. Molimo vas da se pridržavate Pravilnika Bloga.

IL Pappagallo

pura moca

Legenda
Poruka
63.294
poslednjih dana decembra 1982. jednu noć smo bilo na Bobanovom placu. to su one situacije kad u vreme petlova počneš da se smeješ ko budala ni za šta. Toza je jedno dvesta puta ustao, otišao bi do vrata, otvorio ih i rekao: "dobro veče čika Radojko". to je bilo smešno da crkneš, a bez vutre ili bilo kakvih sličnih dizača raspoloženja. zima je bila jebeno ledena, a tek koji dan kasnije, za doček nove godine, bilo je 16 stupnjeva celzija.
malo smo bili nategnuti jer odmah iza nove godine smo palili u vojsku, ja u ljubljanu a Boban u pulu. slušali smo studio b, tada stanicu koja je bila zlatna. zapamtio sam da su bile I Don't Wanna Dance od Granta i Down Under od Men At Work, na nju smo otkidali. sa kasete smo do iznemoglosti puštali Aladdin Sane i ježili se od klavira.
zatim je počeo Vremeplov koji je vodio Marko Janković. i on je tada bio prilično kul lik. između ostalog pustio je i ovu pesmu dole koju kačim ovom prilikom. tada mi je tih deset godina unazad izgledalo dugačko kao čitavo geološko doba.
pesma je dakle bila iz 1972. i hitčuga na radiju (što bi u komšijskoj državi rekli "uspješnica"). tada smo bili četvrti razred, i otkidali na Pappagallo i Tocale Las Palmas od Pereta. imali smo u razredu Irenu, pedest posto italijanku, pa smo je zapitkivali da li zna o čemu se radi u pesmi. Irenina majka platinaste kose bila je tako žustra žena da mi naspram nje Grace Jones i ona dankinja od dva metra, kako se zvaše, izgledaju kao male Milice i micemace. a jednom kad smo bili na izletu u košutnjaku sa učiteljicom, igrali smo se kao nešto ta ta ta, dal partizana i nemaca ili kauboja i indijuanaca, nemam pojma. i u jednom momentu nekako se Irena i ja nađosmo malo odvojeni od ostalih. ležali smo u jarku pored puta i kao šatro osmatrali. onda je ona rekla : "vidi tamo, neki ljudi" i pokazala rukom jebemliga gde, a ja sam se osetio važnim što sam tako s njom u toj strašnoj situaciji. srce mi je bilo kao u Mirka Sandića. 
Top