Igrajmo se :)

"Ipak nisu znali ono što sam joj rekao pet dana ranije i, da bih joj pogodio najosetljiviju tačku, pokupio stvari, a ona, dok sam se pakovao, rekla je više nego mirno: Znaš šta to znači...? - a ja sam se pretvarao da ne znam, mada sam odlično razumeo, samo sam je smatrao za kukavicu, i takođe sam joj to i rekao - a sada je ležala popreko na krevetu i ozbiljno me gledala, kao da nije znala da sam je ubio."

Stanislav Lem "Solaris"

str. 78

"Svima je kupovao darove, doterao svoju sobu, pisao svoje planove, sređivao knjige gore-dole po policama, udubljivao se u sve vrste cenovnika, skicirao neku vrstu republičkog ustava za domaćinstvo po kojem je svaki član vršio neku dužnost, otvorio je pozajmnu banku za svoju porodicu i nametao zajmove svima koji su hteli da ih prime, zato da bi mogao imati zadovoljstvo da izdaje priznanice i računa kamate na pozajmljene svote."

Džejms Džojs "Portret umetnika u mladosti"

str. 35

"Godine 1815. Šarl Fransoa Bjenveni Mirijel bio je biskup u Dinju."

Viktor Igo "Jadnici"

str. 13

Odlicna knjiga. Remek-delo svetske knjizevnosti, samo je kraj malo dosadan, kada se Marijus muci za zivot, dok se ne ozeni sa Kozetom. I ona Fantinina mladost sa drugaricama je malo dosadna, a drago mi je sto ae Zaver ubio. Gvros i ona njegova musava porodica i treba da pocrkaju. Zan Valzan je po mom misljenju pravi heroj.

Море, знам ја шта радим; зар би' ја продао краву, да је нисам умео да похвалим!
Насрадин хоџа

Стр. 62
------------------
Кића се убацила док сам куцао па:

Ево, ефендија, ћасе, још само да имам масла и пиринча, били бисмо сад могли посркати чорбу.
Насрадин хоџа,стр.46

Стр. 62

Poslednja izmena:
"Ona je brzo uspostavila čvrsto prijateljstvo sa svojim tečom i često bila pored njega kad bi on u vrtu sedeo u svojoj naslonjači."

Henri Džejms "Portret jedne dame"

str. 107

Back