Игра ''Олуја 1995'': Ко први стигне до Книна, тај је победник

SrBkinja_

Zainteresovan član
Poruka
416
Јосип Брнић патентирао је нову хрватску друштвену игру “Олуја 1995.”, како би дјецу подсетио на Домовински рат. Игра је слична “Човјече, не љути се”

На идеју сам дошао прије три године, слушајући што се све негативно прича о Олуји. Нисам желио да се заборави тај битан догађај за Хрватску, објашњава подузетник Јосип Брнић (47) из околице Загреба. “Олуја 1995.” хрватска је иначица “Човјече, не љути се”, а цијена од 14 куна и више је него пожељна за полупразне џепове грађана. Могу се играти четири играча, а сваки добије фигурицу и баца коцку. Овисно о броју, заузима поља на плочи, а старт је у околици Хрватске Костајнице. Ако играч стане на противничко поље, избацује га се из игре. Уз мјеста којима је пролазила хрватска војска, уцртани су тенкови, непријатељски војници, али и хрватски војници који су приказани као већи, јачи и опаснији од непријатељских. Побједник игре је онај који први успије доћи до Книна.
- При дну картонске плоче налазе се основни повијесни подаци о Олуји. Пазио сам да игра буде доступна сваком дјетету, а до сада сам патентирао 13 друштвених игара - похвалио се Брнић, који је своју нову друштвену игру заштитио код Државног завода за патенте. Припрема још једну националну игру, но из страха да му нетко не украде идеју, није желио о њој откривати детаље.

http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/igra-oluja-1995-tko-prvi-do-knina-taj-je-pobjednik-92091

Најбоље оцењени коментар:
Puh
prava stvar, ovo kupujem djeci i zajedno igramo pa usput pokažem djeci gdje je njihov tata gazio za vrijeme \"OLUJE\". SVAKA ČAST!
 
Voleo bih da mi Marija.S odgovori zašto je izmenila citat? Jer odgovor nije bio vezan o njegovoj nacionalnosti i gde ide na odmor nego u vezi sa njegovim opravdavanjem zločina. Ovako predhodni post nema smisla tako da može bez problema da ga u potpunosti obriše jer ja sigurno neću. Barem neće stvarati konfuziju.
Citat je korigovan jer je post kaznjen, u njemu se velica zlocin protiv Srba.
 

Back
Top