Игор Стрелков поново критикује руско руководство: "Ово није рат већ крвави циркус. Прилика за брзу победу без много крви је пропуштена 2014. године"

Rusi su oklevali na početku sve do napada na Krimski most ipak su bili dugo u zajedničkoj zemlji i tu živi dosta Ukrajinaca Ruskog porekla.
NIje im Ukrajina neka zemlja na drugoj strani svete pa da samo sruče tepih bombi kao što USA radi.

Da i to , ako USA može da ima strateški vojni interes na drugom kraju sveta u Iraku, Libiji , Siriji, Srbiji, Avganistanu ITD...
mogu da razumem da Rusija ima strateški vojni interes u Ukrajini.

Poslednja izmena:
Jeste da su posle bitke svi generali, ali Igor Girkin je bio najglasniji kritičar ruske vojne strategije i na samom početku rata.
Što će reći možda nije sve bilo lično i možda je zapravo i bio u pravu...
Šta vi mislite?
Da se on pitao Donjeck bi preuzeli ukri 2014 kako je on predlagao,zato je na srecu isutiran iz Novorusije

Путин је већи од Русије ... и да 50 милиона Руса погине за следећих 100км територије, опет ћемо рећи да све иде по плану.

Rusi jesu korumpirani ali ovo nije rat ze teritorije. Da je Rusija brzo porazila Ukrajinu uz par stotina mrtvih ukrajinaca,ili par hiljada, sta bi dobli sa tom pobedom? Uzeli bi DNR i LNR 2014, i kompletnu Ukrajinu sa 40 mil. ljudi okrenuli protiv sebe. Zapad bi ostatak Ukrajine opremao kao sto je to radio i prethodnih godina,i Rusi bi pre ili kasnije morali ponovo da pokrenu neku SVO.
Ovo sta se desava u Ukrajini je pre svega ekonomski rat iscrpljivanja, i prilika za Ruse da na duzi period Ukrajinu slome i ucine je bezopasnom, a preko nje i EU i samim tim SAD.Izbacivanje dolara kao svetske valute,borba za resurse (trenutno u Africi),..pa tek onda dolazi Bahmut

Rusi jesu korumpirani ali ovo nije rat ze teritorije. Da je Rusija brzo porazila Ukrajinu uz par stotina mrtvih ukrajinaca,ili par hiljada, sta bi dobli sa tom pobedom? Uzeli bi DNR i LNR 2014, i kompletnu Ukrajinu sa 40 mil. ljudi okrenuli protiv sebe. Zapad bi ostatak Ukrajine opremao kao sto je to radio i prethodnih godina,i Rusi bi pre ili kasnije morali ponovo da pokrenu neku SVO.
Ovo sta se desava u Ukrajini je pre svega ekonomski rat iscrpljivanja, i prilika za Ruse da na duzi period Ukrajinu slome i ucine je bezopasnom, a preko nje i EU i samim tim SAD.Izbacivanje dolara kao svetske valute,borba za resurse (trenutno u Africi),..pa tek onda dolazi Bahmut
:roll: :hahaha:
Ovo je tako nerealno u smislu zašto ići utabanim putićem kad možeš da se baciš u provaliju.
Ili naljutio se pop na selo pa odsekao sebi splovilo.

Путин је већи од Русије ... и да 50 милиона Руса погине за следећих 100км територије, опет ћемо рећи да све иде по плану.
Ironičan ili ozbiljno ovo kažeš?

umesto da se cepas kao ckapi na nove gatje,objasni sta bi se desilo da su Rusi otvoreno usli u Ukrajinu 2014. Izvoli
Ne znam, ne mogu da procenim koliko su Ukrajinci 2014.god bili spremniji nego sada. To je zaista dobro pitanje.
Ali sigurno je da im ovaj totalni rat sa ovolikim žrtvama nije bolje rešenje od bilo kakvog vojnog puča u Kijevu + laganom osvajanju Ukrajine koje bi se po Girkinu desilo.

Nisi u pravu, postoji Povelja ZND ciji je osnovac i potpisnik i Ukrajina, gde se jasno u clanu 12 kaze da ukoliko je ugrozena bezbednost jedne zemlje, da ostale zemlje imaju pravo da intevenisu i oruzano, ili zainteresovane zemlje. U tom pravnom vakuumu 2014 god kad je dotadasnji predsednik Janukovic pobegao u Rusiju i trazio pomoc, Rusija je mogla, tj. imala pravo sazvati Savet sefova ZND radi uspostavljanja bezbednosti u Ukrajini a pre ponovljenih izbora.
Janukovič je tražio pomoć za sebe, a sa Ukrajinom on više nema veze. Intervencija u bilo kojoj zemlji može ići samo uz saglasnost te države.
U memorandumu koji su potpisale Ukrajina i Rusija garantuje se teritorijalni integritet Ukrajine u zamenu za davanje 3000 atomskih bombi koje je tad imala. Šta je ostalo od tih garancija? Ništa. Cela politika Rusije je jedna velika laž.

Strelkov govori stvari koje bi sve druge koštale života, a on je još uvek živ i zdrav. Kako je to moguće? Ja tu vidim dve mogućnosti:
1. Zbog nekog razloga neke interesne grupe baš žele da opljuju drugei on im je zgodan za to. Naravno da su to veoma moćni ljudi koji ga štite.
2. On zna neke stvari koje niko ne bi voleo da se obelodane, a obezbedio se za slučaj smrti da isplivaju na videlo i to je tiho predstavio kome treba.

Ne znam, ne mogu da procenim koliko su Ukrajinci 2014.god bili spremniji nego sada. To je zaista dobro pitanje.
Ali sigurno je da im ovaj totalni rat sa ovolikim žrtvama nije bolje rešenje od bilo kakvog vojnog puča u Kijevu + laganom osvajanju Ukrajine koje bi se po Girkinu desilo.
Girkin ima status kapetana u rezervi ili tako nesto,na stranu to sto je bio doborovoljac u Bosni.Grikin je bio jedan od organizatora pobune 2014. i insistirao je da se napusti Donjeck kada su hoholji krenuli u kontru.Da je napusten Donjeck kako je to Strelkov predlagao, danas ne bi bilo ni DNR ni LNR
Sterlkov nije imao uvid u rusku ekonomiju 2014. stanje u ruskoj vojsci ili koliku bi vlada imala podrsku naroda da su otvoreno usli u Ukrajinu.Ti si jos manje imao uvid u stanje u njihovoj drzavi.Osim toga rat u Siriji je trajao od 2012. i Rusi su sigurno racunali da ce mozda morati eventualno da ulete u Siriju,kao sto i jesu 2015.Rat na dva fronta,bas im je to trebalo
Da bi se organizovao puc potrebno je da deo SB podrzi puciste,odakle tebi ideja da bi vecina Ukrajinaca podrzala puc u korist proruske strane ? Pre nego nastavis da se cepas kao majmun na brasno,pokusaj da sagledas malo siru sliku
Za kraj.Rusima nije trebala Ukrajina koju ce morati da izdrazavaju sa gomilom antiruskih elemenata,njima je trebao zvanicno Minski plan po kome bi LNR i DNR bile Republika Srpska u Ukrajini,i tako blokiraju ukrajinsko clanstvo u NATO. LNR i DNR kao federativni elementi u Ukrajini,za Moskvu savrseno resenje

i Rusi su sigurno racunali da ce mozda morati eventualno da ulete u Siriju,kao sto i jesu 2015.Rat na dva fronta,bas im je to trebalo
Ovo ti je smešno jer Sirija nije ni izblizu toliko bitna kao Ukrajina za Rusiju niti je tih par desetina ruskih aviona nešto mnogo pogodilo ruske kapacitete.

Za kraj.Rusima nije trebala Ukrajina koju ce morati da izdrazavaju sa gomilom antiruskih elemenata,njima je trebao zvanicno Minski plan po kome bi LNR i DNR bile Republika Srpska u Ukrajini,i tako blokiraju ukrajinsko clanstvo u NATO. LNR i DNR kao federativni elementi u Ukrajini,za Moskvu savrseno resenje
Ako Rusija izgubi Ukrajinu to je gubitak najveći u istoriji za ruski narod.
A izgubila je kako stvari stoje. Njima je potrebna cela Ukrajina proruski nastrojena od Mariupolja do Lavova.
Po tvojoj logici sasvim je okej što su izgubili 50 miliona ljudi i ogromnu, a da sam rusofil ja bih to smatrao najvećim i nenadoknadivim gubitkom.

Ovo ti je smešno jer Sirija nije ni izblizu toliko bitna kao Ukrajina za Rusiju niti je tih par desetina ruskih aviona nešto mnogo pogodilo ruske kapacitete.
ti znas sta je bitno a sta nije,i kakvo je stanje u nekoj drzavi dok za protivnika ima citav anglo-saksonski blok ? Da li bi Kina 2014. podrzala Rusiju kao sto je podrzava danas ? Nema pametnijih od Srbe,sve znaju a drzava nam poslednja bulja u Evropi

ti znas sta je bitno a sta nije,i kakvo je stanje u nekoj drzavi dok za protivnika ima citav anglo-saksonski blok ? Da li bi Kina 2014. podrzala Rusiju kao sto je podrzava danas ? Nema pametnijih od Srbe,sve znaju a drzava nam poslednja bulja u Evropi
Dobro ajde štancujte izgovore za poraze i propast. Najbolje da razvijete nekog AI bota za takve stvari.

A izgubila je kako stvari stoje. Njima je potrebna cela Ukrajina proruski nastrojena od Mariupolja do Lavova.
Po tvojoj logici sasvim je okej što su izgubili 50 miliona ljudi i ogromnu, a da sam rusofil ja bih to smatrao najvećim i nenadoknadivim gubitkom.
Ukrajinu je izgubila posle Majdana ,nepovratno.Pazi ovoga, ni manje ni vise do Lvova koji je prestonica ukrajinskog neonacizma ?
Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik,ali si na visini navijaca FK Rad
Ne bih da ti kvarim uverenja,tako da :kpozdrav:

Ukrajinu je izgubila posle Majdana ,nepovratno.Pazi ovoga, ni manje ni vise do Lvova koji je prestonica ukrajinskog neonacizma ?
Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik,ali si na visini navijaca FK Rad
Ne bih da ti kvarim uverenja,tako da :kpozdrav:
O tome su tvoji Ruso-Sovjeti trebali da misle dok su bili u zajedničkoj državi. Niti su smeli da izgube toliku teritoriju i toliko miliona ljudi.
Ko kad bi SAD izgubila Texas, Kaliforniju i pola Srednjeg Zapada i posle rekli:" Pa znate oni su oduvek bili mešavina crnjaca, Mexikanaca i Indijanaca".

O tome su tvoji Ruso-Sovjeti trebali da misle dok su bili u zajedničkoj državi. Niti su smeli da izgube toliku teritoriju i toliko miliona ljudi.
Ko kad bi SAD izgubila Texas, Kaliforniju i pola Srednjeg Zapada i posle rekli:" Pa znate oni su oduvek bili mešavina crnjaca, Mexikanaca i Indijanaca".
Veoma infantilno razmisljanje

Strelkov je čovek službe koji ima dozvolu da kritikuje. Svi drugi kritičari završavaju u zatvoru ili se okliznu pa ispadnu kroz prozor.

Kao sovjetski agenti koji su ,,prebegli,, u USA za vreme hladnog rata,gde Ameri nikada nisu bili sigurni,da li je stvarno pobegao ili ga je služba poslala da šire deziformacije.
Slično je i sa Strelkovim,službe imaju metode da ga ucutkaju preko noći kao i mnoge druge,ali on i dalje vrti svoju priču nesmetano.

Za mnoge stvari je u pravu, trebalo je reagovati posle nasilne smene vlasti pučem 2014e organizovanog od strane NATO vojnog saveza.
Pustili su da ih NATO godinama oprema i obučava pre SVO.
Mada moguće da tada nisu bili još spremni.

Potrebu za boljom opremom vojske kao i lošim obaveštajnim podacima pre početka SVO.
Jasno je da su išli na brzu smenu vlasti ali su ih fino izradili....
Čini mi se da Rusi tada nisu bili spremni.Ne u vojnom, nego u ekonomskom smislu.Znali su da bi bilo kakav direktan atak na Ukrajinu, poput ovog od 2022. izazvao ekonomske sankcije i izolaciju od svog starog kupca - Evrope. 8 godina su gradili konekcije i sporazume na istoku , koji im mogu omogućiti da što bezbolnije pregrme avanturu u kojoj su sada

Janukovič je tražio pomoć za sebe, a sa Ukrajinom on više nema veze. Intervencija u bilo kojoj zemlji može ići samo uz saglasnost te države.
U memorandumu koji su potpisale Ukrajina i Rusija garantuje se teritorijalni integritet Ukrajine u zamenu za davanje 3000 atomskih bombi koje je tad imala. Šta je ostalo od tih garancija? Ništa. Cela politika Rusije je jedna velika laž.
Nisam ni ja mislila u smislu narusavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, vec zastite svog stanovnistva vojno, jer spaljivanje 100 ljudi u Odesi ne sluti na dobro, kao sto se kasnije i videlo.

Dakle mogli su napraviti jedan vojni zastitni prsten oko njih, pa onda godinama i polako, dok se ne smire strasti i ne odredi ravnopravno ucesce Rusa kao svake manjine u svakoj demokratskoj zemlji (iako su oni tamo fakat bar polovina, ali se tako kaze).

hm...koliko je bilo Rusa i proruskih stanovnika u Ukrajini 2014, a koliko ih je na danasnji dan...prema raznim procenama, ukrajinska armija je izgubila bar 100 000 vojnika...ti poginuli imaju decu, supruge, devojke, bracu, sestre, oceve, majke, samiliju...ako je ista homogenizovalo Ukrajince, onda je to ovakav razvoj situacije na frontu...Kremlj, koji gospodari Rusijom, nije bio spreman 2014, a nije bio spreman ni 2022...sve ovo je konfuzija, iznudjeni potezi, sumnja se i na dozirano ratovanje sa obe strane

Kad je bio Perejaslavski sporazum???
1654.godine je li? Tada su se Ukrajinski Kozaci zarekli Moskovskom caru na poslušnost i odanost.
E od tada u roku od 100 ili maximum 200 godina to je trebala i morala da bude de fakto Rusija na svaki mogući način
-------------------------------------------------------------------------------
I zašto ima ukrajinskog nacionalizma bilo gde na teritoriji Ukrajine?
E to je pravo pitanje...
I zašto su Ukrajinu izgubili i Majdanom, zašto nisu imali svoje bezbednjake tamo?
Zašto Ukrajina za Rusiju nije makar ono što je Kanada za SAD?
-----------------------------------------
A trebala bi da bude i više.
A ovako je postala Poljska 2.0.
E ta pitanja ja bih postavljao da sam Rusofil.
Smešno mi je kad neko ovako patetično pravda poraze.

Veoma infantilno razmisljanje
Dobro poštedeću te onda dalje polemike sa mnom.
Staviću te lepo na ignor i svima lepo. I tebi i meni.

ruska sluzba je trebala da radi black ops na vreme.
znalo se 20 godina unazad ko smrdi i ko treba da nestane

-otisao sa porodicom na letovanje, niko ih vise nikada nije video.
sve ovo jeste krvavi i nepotrebni cirkus

Ne postoji ukraijinska nacija (narod),to je gradjanski rat medju pro americki Rusi (UKR) i suvernisticki Rusi (RUS).Cemo viditi ko ce pobediti,ali zbog svi mi koji ne zelimo da budemo americki robovi,se nadam da suvernisti pobede.

Back