Игор Стрелков поново критикује руско руководство: "Ово није рат већ крвави циркус. Прилика за брзу победу без много крви је пропуштена 2014. године"

Smorisha

Buduća legenda
Poruka
37.864
субота, 22. април 2023.
Руски војни блогер и бивши агент ФСБ Игор Гиркин, познат и као Игор Стрелков, поново је критиковао руског председника Владимира Путина и руску војску која се бори у Украјини.
strelkov1.jpg

Ова изјава долази у тренутку када се све снажније шушка о почетку пролећне контраофанзиве украјинске војске, пише Невсвеек .
- Рат је када су две земље у рату. А ми немамо рат, него крвави циркус. Са крвавим кловновима у униформама и без њих. Не знају ни да се боре, а не могу да се одлуче објави рат непријатељу - написао је Стрелков на Телеграму.
Раније ове недеље, он је званично најавио покретање свог Клуба љутих патриота, у оквиру којег је објавио и сопствени манифест осуђујући приступ Русије инвазији.
Стрелков континуирано критикује Путина и руске званичнике
- Прилика за брзу победу без много крви над украјинском државом, која је постала оружје НАТО-а, пропуштена је 2014. године потписивањем издајничких споразума из Минска. Војна операција покренута 2022. могла је да прође по потпуно другачијем сценарију. , али осредња организација на стратешком, оперативном и тактичком нивоу довела је нашу земљу у рат на исцрпљивање - наводи се у манифесту.
Од почетка руске инвазије на Украјину у фебруару прошле године, Стрелков се позиционирао као гласни критичар руске војне стратегије. Више пута је напао Путина и највише руске војне званичнике, пежоративно их називајући „идиотима“, док је Путина називао „кретенином“ чије ће снаге „гарантовано“ изгубити.
„Како нико није схватио да је снабдевање из иностранства критично“
Он се у јучерашњем говору осврнуо на руску неспособност на бојном пољу, посебно на незнање руске војске, која у првој години рата није схватила да је снабдевање из иностранства „критично“. Питао се зашто нико од високих званичника није ставио императив на попуну залиха наоружања и артиљерије, као и тенкова, заштитних прслука, комплета прве помоћи, униформи и "комуникације најпримитивнијег нивоа".
„Како се испоставило да је план специјалне војне операције изграђен на основу података потпуно одвојених од стварности? Како се догодило да садржи информације о неспремности оружаних снага непријатеља за одлучан отпор, а да није било информације о високој борбеној обуци и још вишем моралу њене регуларне војске?" упитао је бивши официр ФСБ.
(Агенције)

Jeste da su posle bitke svi generali, ali Igor Girkin je bio najglasniji kritičar ruske vojne strategije i na samom početku rata.
Što će reći možda nije sve bilo lično i možda je zapravo i bio u pravu...
Šta vi mislite?

Mislim da ni on niti bilo koji ruski vojnik nikad nije trebao da kroči u Ukrajinu. Ni sad ni 2014.
Slažem se ja sa tobom nego ovo je više vojno-generalska priča. Čista analiza strategije i taktike dakle ništa drugo.

Стрелков континуирано критикује Путина и руске званичнике
- Прилика за брзу победу без много крви над украјинском државом, која је постала оружје НАТО-а, пропуштена је 2014. године потписивањем издајничких споразума из Минска. Војна операција покренута 2022. могла је да прође по потпуно другачијем сценарију. , али осредња организација на стратешком, оперативном и тактичком нивоу довела је нашу земљу у рат на исцрпљивање - наводи се у манифесту.
Mislim da je potpuno ovde u pravu, a nesto slicno govorio je i nas vojni analiticar Dragan Petrovic.

I tada su imali prava da zastite rusko stanovnistvo od "obojene revolucije" ali su "cutali" i nisu usli u Ukrajinu da to sprece i makar zastite to vecinsko stanovnistvo u odredjenim krajevima. Sta je umedjuvremenu bilo, do 2022god, zna se.

Za mnoge stvari je u pravu, trebalo je reagovati posle nasilne smene vlasti pučem 2014e organizovanog od strane NATO vojnog saveza.
Pustili su da ih NATO godinama oprema i obučava pre SVO.
Mada moguće da tada nisu bili još spremni.

Potrebu za boljom opremom vojske kao i lošim obaveštajnim podacima pre početka SVO.
Jasno je da su išli na brzu smenu vlasti ali su ih fino izradili....

Koliko gine ukrajinaca i rusa meni ovo smrdi na neku zaveru.Nekome je cilj da sto vise izgine mladih ukrajinaca i rusa kako bi se smanjila populacija jednih i drugih i kako bi se lakse odvodile ukrajinke i ruskinje na zapad.

Шта год овакви причали, па чак и од почетка СВО, то никада неће моћи да доведе у сумњу непоколебљиву веру у исправност начина на који Руси раде то што раде, а коју имају гости "Актуелности" на Хаппу-ју.

А између овог и њих, јасно је ко мора бити у праву, чак и ако на терену делује да није тако.

Mislim da je potpuno ovde u pravu, a nesto slicno govorio je i nas vojni analiticar Dragan Petrovic.

I tada su imali prava da zastite rusko stanovnistvo od "obojene revolucije" ali su "cutali" i nisu usli u Ukrajinu da to sprece i makar zastite to vecinsko stanovnistvo u odredjenim krajevima. Sta je umedjuvremenu bilo, do 2022god, zna se.
Ne, nikad nisu imali prava da ulaze s vojskom u tuđu državu, a izgovor ''zaštita nacionalnih manjina'' je koristio i Hitler u Čehoslovačkoj i Poljskoj, samo da podsetim.

Шта год овакви причали, па чак и од почетка СВО, то никада неће моћи да доведе у сумњу непоколебљиву веру у исправност начина на који Руси раде то што раде, а коју имају гости "Актуелности" на Хаппу-ју.

А између овог и њих, јасно је ко мора бити у праву, чак и ако на терену делује да није тако.
Jasno je da su oni agresori.

Mislim da ni on niti bilo koji ruski vojnik nikad nije trebao da kroči u Ukrajinu. Ni sad ni 2014.
Немој више да мислиш, животати. Ти, када мислиш, обавезно срочиш неку жешћу небулозу!

Ne, nikad nisu imali prava da ulaze s vojskom u tuđu državu, a izgovor ''zaštita nacionalnih manjina'' je koristio i Hitler u Čehoslovačkoj i Poljskoj, samo da podsetim.
Nisi u pravu, postoji Povelja ZND ciji je osnovac i potpisnik i Ukrajina, gde se jasno u clanu 12 kaze da ukoliko je ugrozena bezbednost jedne zemlje, da ostale zemlje imaju pravo da intevenisu i oruzano, ili zainteresovane zemlje. U tom pravnom vakuumu 2014 god kad je dotadasnji predsednik Janukovic pobegao u Rusiju i trazio pomoc, Rusija je mogla, tj. imala pravo sazvati Savet sefova ZND radi uspostavljanja bezbednosti u Ukrajini a pre ponovljenih izbora.

Article 12

In the event that a threat arises to the sovereignty, security or territorial integrity of one or several member states or to international peace and security, the member states shall without delay bring into action the mechanism for mutual consultations for the purpose of coordinating positions and for the adoption of measures in order to eliminate the threat which has arisen, including peacekeeping operations and the use, where necessary, of the Armed Forces in accordance with the procedure for exercising the right to individual or collective defense according to Article 51 of the UN Charter.A decision on the collective use of armed forces shall be adopted by the Council of Heads of States of the Commonwealth or interested member states of the Commonwealth with account of their national legislation.

https://www.dipublico.org/100617/charter-establishing-the-commonwealth-of-independent-states-cis/

Ili ako ti je lakse, pogledaj to kratko objasnjenje doktora Vojnih nauka Dragana Petrovica u sledecm videu od 1h i 6min, do 1h i 7 min, dakle makar minut (a moja preporuka je da procitas i celu Povelju ZND gde se itekako spominju i manjinska pitanja, kao i sam Ugovor o osnivanju ZND).

Jeste da su posle bitke svi generali, ali Igor Girkin je bio najglasniji kritičar ruske vojne strategije i na samom početku rata.
Što će reći možda nije sve bilo lično i možda je zapravo i bio u pravu...
Šta vi mislite?
Стрелков је пролупао! Русија није била спремна 2014 за све ово што јој се данас дешава. Тада није била спремна да издржи санкције и сву помоћ коју НАТО пружа Украјини!
То су више пута говорили водеће војне и политичке личности Русије!

Nisi u pravu, postoji Povelja ZND ciji je osnovac i potpisnik i Ukrajina, gde se jasno u clanu 12 kaze da ukoliko je ugrozena bezbednost jedne zemlje, da ostale zemlje imaju pravo da intevenisu i oruzano, ili zainteresovane zemlje. U tom pravnom vakuumu 2014 god kad je dotadasnji predsednik Janukovic pobegao u Rusiju i trazio pomoc, Rusija je mogla, tj. imala pravo sazvati Savet sefova ZND radi uspostavljanja bezbednosti u Ukrajini a pre ponovljenih izbora.

https://www.dipublico.org/100617/charter-establishing-the-commonwealth-of-independent-states-cis/

Ili ako ti je lakse, pogledaj to kratko objasnjenje doktora Vojnih nauka Dragana Petrovica u sledecm videu od 1h i 6min, do 1h i 7 min, dakle makar minut (a moja preporuka je da procitas i celu Povelju ZND gde se itekako spominju i manjinska pitanja).

Какав је то доктор војних наука, Петровић? Где си то покупила?

Ili ako ti je lakse, pogledaj to kratko objasnjenje doktora Vojnih nauka Dragana Petrovica u sledecm videu od 1h i 6min, do 1h i 7 min, dakle makar minut (a moja preporuka je da procitas i celu Povelju ZND gde se itekako spominju i manjinska pitanja, kao i sam Ugovor o osnivanju ZND).

Izdaja - standardno opravdanje.

Izdaja - standardno opravdanje.
Ja nisam nigde pomenula izdaju, tako da ne znam odakle ti to, ali procitaj ove dokumente ciji je osnovac i potpisnik i Ukrajina, pa onda prosudi.

Postojao je pravni vakuum 2014 god u Ukrajini posle izbora i uzdrmana bezbednost, o tome je u temi i rec.

Ja nisam nigde pomenula izdaju, tako da ne znam odakle ti to, ali procitaj ove dokumente ciji je osnovac i potpisnik i Ukrajina, pa onda prosudi.
Možda ti nisi ali ovaj dežurni gost na svim kanalima gde ga pozovu jeste.

edit: Pardon Dragan Petrovic je doktor nauka iz oblasti politicke geografije i oblasti istorije, pogresila sam, nije iz vojne oblasti.

Uostalom, evo sta pise o njemu kao gostu ispod videa:

Gost na YouTube kanalu "Nauka i Misterije Balkan" bio je dr Dragan Petrović, doktor nauka iz oblasti političke geografije i iz oblasti istorije. Diplomirao je na četiri fakulteta na beogradskom državnom Univerzitetu i to na ekonomiji, istoriji, političkim naukama i sociologiji. Završio je dve postdiplomske studije na Političkim naukama, iz oblasti međunarodnih odnosa i na Ekonomskoj geografiji i odbranio dve magistarske teze. Stručnjak je za geopolitiku i za međunarodne odnose. Stalno je zaposlen u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu, kao naučni savetnik, gde se pored celine međunarodnih odnosa bavi posebno Rusijom i postsovjetskim prostorom kao primarnom oblašću, a potom i Francuskom. Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama

edit: Pardon Dragan Petrovic je doktor nauka iz oblasti politicke geografije i oblasti istorije, pogresila sam, nije iz vojne oblasti.

Uostalom, evo sta pise o njemu kao gostu ispod videa:

Gost na YouTube kanalu "Nauka i Misterije Balkan" bio je dr Dragan Petrović, doktor nauka iz oblasti političke geografije i iz oblasti istorije. Diplomirao je na četiri fakulteta na beogradskom državnom Univerzitetu i to na ekonomiji, istoriji, političkim naukama i sociologiji. Završio je dve postdiplomske studije na Političkim naukama, iz oblasti međunarodnih odnosa i na Ekonomskoj geografiji i odbranio dve magistarske teze. Stručnjak je za geopolitiku i za međunarodne odnose. Stalno je zaposlen u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu, kao naučni savetnik, gde se pored celine međunarodnih odnosa bavi posebno Rusijom i postsovjetskim prostorom kao primarnom oblašću, a potom i Francuskom. Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama
Ништа страшно, чак шта више, нормално за тебе да грешиш.

Dobar je, pratila sam ga u vise navrata, naravno ponegde i gresi, ali sve u svemu pametan je.
Zapravo, debelo je izgrešio sve što je prognozirao u vezi ovog rata, a posebno veliku grešku pravi u svojim najavama rađanja novog sveta. Sreća njegova pa radi u državnom sektoru, inače bi odavno dobio otkaz.

Zapravo, debelo je izgrešio sve što je prognozirao u vezi ovog rata, a posebno veliku grešku pravi u svojim najavama rađanja novog sveta. Sreća njegova pa radi u državnom sektoru, inače bi odavno dobio otkaz.
Rat jos nije zavrsen, videcemo, ali sam i zaboravila sta je pricao jos u ovom videu jer sam ga odavno gledala (samo sam ovaj karakteristican deo u vezi ove teme upamtila).
Ништа страшно, чак шта више, нормално за тебе да грешиш.
200w.gif

Back