Idete li nedeljom u crkvu

Idete li nedeljom u crkvu?

• Nastojim da idem svake nedelje i praznika

glasova: 4 25,0%
  • Jednom mesečno

glasova: 3 18,8%
  • Samo na velike praznike

glasova: 1 6,3%
  • Godišnje jednom ili nijednom

glasova: 1 6,3%
  • Nikada

glasova: 7 43,8%

• Ukupno glasova
    16
Otkrivenje 1:10.
Otkr.1,10:
"...Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i pošljednji;..."

Zar je moguce da si dalje raspolozen da falsifikujes Sveto Pismo,sta je tebi ?
Gde se ovde pominje prvi dan sedmice a jos vise ono sto ti kazes - da je prvi dan sedmice dan Gospodnji ?

King James Bible:

Rev.1,10:
"...was in the Spirit on the Lord's day, and heard behind me a great voice, as of a trumpet,.."

Ortodox Jewish Bible:

"..I was in the Ruach Hakodesh on Yom HaAdon, and I heard behind me a kol gadol (a loud voice), like the blast of a shofar,..."

izvor dokaza:
https://biblehub.com/ojb/revelation/1.htm

_____________________________________________________________________________________________

Kao sto se jasno vidi iz prilozenih tekstova,ovde se nigde ne navodi da se taj dogadjaj desavao u prvi dan sedmice i da je upravo taj dan iz razloga kojeg si pomenuo - bio nazvan danom Gospodnjim !!!
U prevodu,ovo sto sam naveo jeste klasican dokaz da ste ti i tvoje versko drustvo falsifikatori Svetog Pisma !!!

Otkr.1,10:
"...Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i pošljednji;..."

Zar je moguce da si dalje raspolozen da falsifikujes Sveto Pismo,sta je tebi ?
Gde se ovde pominje prvi dan sedmice a jos vise ono sto ti kazes - dan Gospodnji ?

King James Bible:

Rev.1,10:
"...was in the Spirit on the Lord's day, and heard behind me a great voice, as of a trumpet,.."

Ortodox Jewish Bible:

"..I was in the Ruach Hakodesh on Yom HaAdon, and I heard behind me a kol gadol (a loud voice), like the blast of a shofar,..."

izvor dokaza:
https://biblehub.com/ojb/revelation/1.htm

_____________________________________________________________________________________________

Kao sto se jasno vidi iz prilozenih tekstova,ovde se nigde ne navodi da se taj dogadjaj desavao u prvi dan sedmice i da je upravo taj dan iz razloga kojeg si pomenuo - bio nazvan danom Gospodnjim !!!
U prevodu,ovo sto sam naveo jeste klasican dokaz da ste ti i tvoje versko drustvo falsifikatori Svetog Pisma !!!
Pa koji je to "dan Gospodnji" u koji je apostol Jovan dobio viziju? Subota možda?

Tebe cekam da mi pokazes,ti si dao tvrdnju stoga izvoli - prvo ti daj dokaza da je to bio prvi dan sedmic e a ja cu nakon toga dati konkretnog dokaza koji bi to mogao biti dan.
Dokaz je taj da je Otkrivenje pisano krajem 1. vijeka kada su hrišćani već počeli nazivati nedelju danom Gospodnjim. Apostol Jovan je pisao izrazima koje bi njegova publika mogla razumjeti a svaki hrišćanin koji pročita "kyriake hemeron" će odmah znati da se odnosi na nedelju.

Dokaz je taj da je Otkrivenje pisano krajem 1. vijeka kada su hrišćani već počeli nazivati nedelju danom Gospodnjim. Apostol Jovan je pisao izrazima koje bi njegova publika mogla razumjeti a svaki hrišćanin koji pročita "kyriake hemeron" će odmah znati da se odnosi na nedelju.
Молим те да се не квари тема са суботом/недељом. Бриши све и закључај.

Maki prijatelju,odgovorno kao hriscanina i kao prijatelja tvrdim da si mozda nesvesno KLASICAN FALSIFIKATOR Bozje Reci koji i dalje ide glavom kroz zid umesto da se javno ispricas svim forumasima koji prate ovaj nas razgovor zbog tendencioznih manipulacija...!!!
Pokazao sam ti i dokazao koliko si pogresio a ti se i dalje brukas.

Jel citas bre ti sta si napisao.....!???????????

Maki prijatelju,odgovorno kao hriscanina i kao coiveka tvrdim da si mozda nesvesno KLASICAN FALSIFIKATOR Bozje Reci koji i dalje ide glavom kroz zid umesto da se javno ispricas svim forumasima koji prate ovaj nas razgovor zbog tendencioznih manipu;acija...!!!
Pokazao sam ti i dokazao koliko si pogresio a ti se i dalje brukas.

Jel citas bre ti sta si napisao.....!???????????
Bla bla bla...

Ево доказ да су хришћани 1. вијека недељу називали даном Господњим:

"XIV. (1) А у недељу Господњу, сабравши се заједно, ломите хлеб и вршите Евхаристију (=Литургију), исповедајући претходно грехе своје, да би жртва ваша била чиста. (2) Сваки пак онај који има спор са другом својим нека не долази на сабрање са вама, докле се не измире, да се (тиме) не упрља жртва ваша. (3) Јер је то она (жртва) за коју је Господ рекао: “У сваком месту и времену приносићете ми жртву чисту, јер сам ја Цар велики, говори Господ, и Име је моје чудесно међу народима”." (Дидахи, крај 1. вијека).

"9. (1) Ако су. дакле, они који су живели у старим стварима (у Старом Завету) дошли у новину наде, не више суботијићи (не празнујући суботу), него живећи по дану Господњем. (празнујући недељу) (Откр.1,10 1 Кор.1,10), у кој је (дан) и живот наш засијао кроз Њега и смрт његову – што неки одричу-КОЈОМ тајном ми примисмо веру, те зато и страдамо да се нађемо ученици Исуса Хруста јединога Учитеља нашег (Мт. 23,8); (2) како ћемо (онда) моћи^живети без Њега, кад су и Пророци будући Духом ученици (његови), очекивали Њега као Учитеља? И зато Онај, кога су они праведно очекивали, дошавши васкрсао их је из мртвих." (Посланица Магнежанима св. Игњатија Богоносца - средина 2. вијека).

Св. Игњатије Богоносац је био ученик апостола св. Јована Богослова од кога је директно учио. Али наравно не сумњам да особе које су живјеле 1850 година након апостола у Америци боље знају шта су апостоли учили од апостолских ученика који су са апостолима живјели и од њих учили.

Ево доказ да су хришћани 1. вијека недељу називали даном Господњим:

"XIV. (1) А у недељу Господњу, сабравши се заједно, ломите хлеб и вршите Евхаристију (=Литургију), исповедајући претходно грехе своје, да би жртва ваша била чиста. (2) Сваки пак онај који има спор са другом својим нека не долази на сабрање са вама, докле се не измире, да се (тиме) не упрља жртва ваша. (3) Јер је то она (жртва) за коју је Господ рекао: “У сваком месту и времену приносићете ми жртву чисту, јер сам ја Цар велики, говори Господ, и Име је моје чудесно међу народима”." (Дидахи, крај 1. вијека).

"9. (1) Ако су. дакле, они који су живели у старим стварима (у Старом Завету) дошли у новину наде, не више суботијићи (не празнујући суботу), него живећи по дану Господњем. (празнујући недељу) (Откр.1,10 1 Кор.1,10), у кој је (дан) и живот наш засијао кроз Њега и смрт његову – што неки одричу-КОЈОМ тајном ми примисмо веру, те зато и страдамо да се нађемо ученици Исуса Хруста јединога Учитеља нашег (Мт. 23,8); (2) како ћемо (онда) моћи^живети без Њега, кад су и Пророци будући Духом ученици (његови), очекивали Њега као Учитеља? И зато Онај, кога су они праведно очекивали, дошавши васкрсао их је из мртвих." (Посланица Магнежанима св. Игњатија Богоносца - средина 2. вијека).

Св. Игњатије Богоносац је био ученик апостола св. Јована Богослова од кога је директно учио. Али наравно не сумњам да особе које су живјеле 1850 година након апостола у Америци боље знају шта су апостоли учили од апостолских ученика који су са апостолима живјели и од њих учили.

Alooooooooo,nisam ti trazio komentare nekih popova iz proslosti vec jasnih i preciznih Biblijskih dokaza,znas valjda da su to tekstovi iskljucivo iz Svetog Pisma ??????????

Ako su bili ucenici apostola sto su onda propovedali jevandjelje razlicito od Hristovog kojeg su oni,apostoli, propovedali ????
Kao sto rekoh,takve si "dokaze"okaci macki o rep.
Pa nisu. Oni su učili od samih apostola i stoga su veoma dobro znali šta su apostoli učili i oni su to učenje dalje prenosili a kao što vidiš to učenje je uključivalo i svetkovanje nedelje kao dana Gospodnjeg a odbacivanje jevrejske subote.

Pa nisu. Oni su učili od samih apostola i stoga su veoma dobro znali šta su apostoli učili i oni su to učenje dalje prenosili a kao što vidiš to učenje je uključivalo i svetkovanje nedelje kao dana Gospodnjeg a odbacivanje jevrejske subote.
Molim konkretne Biblijske dokaze da su apostoli sluzili ikonama,molili se mrtvacima,imali (ili sami bili) svestenike i t.d.,hvala unapred na dokazima iskljucivo iz Svetog Pisma !

Naravnosve sto nije u skladu sa Pismom jeste VAN NJEGA,mislim na fundamente verovanja u Boga i ako je van Pisma onda je NEBIBLISJKI i suprotno verskoj praksi svih pripadnika Bozjeg naroda kako u vreme SZX-ta tako i u vreme NZ-ta !
Ma sigurno su Miler i Elena bolje od apostolskih učenika znali šta su apostoli učili i šta je u skladu sa apostolskim učenjem. Tako i sudovi funkcionišu. Kad pozovu nekog svjedoka koji je živio i direktno komunicirao sa jednom od strana u postupku sudija mu kaže "niste vi relevantan svjedok treba sačekati da prođe 1850 godina pa ćemo pozvati ljude sa drugog kraja svijeta da oni kažu šta je i kako bilo".

Ma sigurno su Miler i Elena bolje od apostolskih učenika znali šta su apostoli učili i šta je u skladu sa apostolskim učenjem. Tako i sudovi funkcionišu. Kad pozovu nekog svjedoka koji je živio i direktno komunicirao sa jednom od strana u postupku sudija mu kaže "niste vi relevantan svjedok treba sačekati da prođe 1850 godina pa ćemo pozvati ljude sa drugog kraja svijeta da oni kažu šta je i kako bilo".
Jel zasta treba da te potsetim da je jeretika bilo cak i u vreme apostola ?
...zar si zaboravio da se je apostol cudio kako su mogli da odmah prihvate neko drugo jevandjelje razlicito od onog Hristovog kojeg su oni iznosili ?
Ako li se to desavalo u vreme apostola sta da se ocekuje nekoliko vekova kasnije nakon njihove smrti ? :kafa:

...zar si zaboravio da se je apostol cudio kako su mogli da odmah prihvate neko drugo jevandjelje razlicito od onog Hristovog kojeg su oni iznosili ?
Ako li se to desavalo u vreme apostola sta da se ocekuje nekoliko vekova kasnije nakon njihove smrti ? :kafa:
Jeretika je bilo protiv kojih su se pomenuti apostolski učenici neumorno borili svojim spisima i djelima.

I vaskrslo istinsko shvatanje jevanđelja tek u 19. veku. Lele, kakve ludosti :)

Да ти се није нешто помешало ? Ја сам ишао у више цркава и још нисам чуо ни видео да лопови долазе. Какве кур.ве ?
Да ти се није нешто учинило ?
И како си за тако кратко време успео да сазнаш ко лопов а ко је кур.ва ?
Ostajao sam na posluženju kasnije, išao nekoliko godina. Upoznao se s ljudima. Isti kao i oni koji u crkvu ne idu. Potpuno. Nema tu razlike.
Opterećeni srpstvom i tako.
Zaluđenici.

Ostajao sam na posluženju kasnije, išao nekoliko godina. Upoznao se s ljudima. Isti kao i oni koji u crkvu ne idu. Potpuno. Nema tu razlike.
Само ти се чини. Једино да си неком држао свећу па да знаш ко је какав.
Ти хоћеш да ти поверујем да ти је лопов рекао да је лопов ? Па ваљда лопов крије да је лопов ?
Opterećeni srpstvom i tako.
Мислиш нема атеиста који су оптерећени српством ? Или људи које не иду у цркву а да су оптерећени ?

Само ти се чини. Једино да си неком држао свећу па да знаш ко је какав.
Ти хоћеш да ти поверујем да ти је лопов рекао да је лопов ? Па ваљда лопов крије да је лопов ?

Мислиш нема атеиста који су оптерећени српством ? Или људи које не иду у цркву а да су оптерећени ?
Ateista malo ima... uglavnom smo agnostici ili toboznji vernici.
Kakav je ko vidi se na delima, u crkvi su reci velike... a posle ... vidi se.

Ateista malo ima... uglavnom smo agnostici ili toboznji vernici.
Jeдино да си правио истраживање, откуд знаш да има мало атеиста ? Па питај оне који узму слободан дан за славу да ли га заиста и славе или су атеисти.
Или ако је муж верник, жена може да буде атеиста и обрнуто.
Kakav je ko vidi se na delima, u crkvi su reci velike... a posle ... vidi se.
Питам те кратко и јасно, лопов крије да је лопов, очекујеш да ти поверујем да је неко лопов јер си седео и пио кафу после Литургије и то је то ?
И ти си то сазнао како, неко ти је успут рекао да је лопов ? Одакле знаш да је неко кур.ва ?
Прича ти звучи као из научнофантастичног филма.

Back