bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.813
Zaboravilo se to. Pa i Jevrejima, nije bio monoteizam...Prvo sve ono što protiv učenja Isusa Hrista. Jeres i blasfemija
Drugo nije. Prava etnička religija Srba je religija Vinčanaca.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zaboravilo se to. Pa i Jevrejima, nije bio monoteizam...Prvo sve ono što protiv učenja Isusa Hrista. Jeres i blasfemija
Drugo nije. Prava etnička religija Srba je religija Vinčanaca.
Tačno, ali kada su izmislili ovog Boga postavili su jasna pravila i učenja.Zaboravilo se to. Pa i Jevrejima, nije bio monoteizam...
Ne sporim. Zato sam se unapred ogradio i zamolio da se ono što sam napisao ne tumači kao lični napad, jer ti uopšte nisi neinteligentan. Ali kao inteligentan i, po svemu sudeći, obrazovan čovek, nadam se da ne sporiš da je kod komplikovanih stvari moguće i inteligentnom čoveku da dođe do brzopletih i netačnih zaključaka, ako se ne udubi u materiju.Ova litija je bila vređanje ljudske inteligencije.
Bog je tiranin zbog potopa i genocida koje je počinio. I zbog same činjenice da ćeš večnost da provedeš u ognjenom jezereu zato što ga nisi slušao.
07:30 POLITIKA
srpskiportal/Informer 25. 05. 2023.
Ideološkinja onih koji protestuju i blokiraju Beograd ismeva današnju litiju: Šta ovi iz crkve izigravaju, šta nosaju kosti mrtvaca po Beogradu?!
Antonela Riha, novinarka i ideološkinja protesta opozicije tokom kojih maltretiraju građane i blokiraju Beograd, ismejala je današnju Spasovdansku litiju na najsramniji način.
Kao što je poznato, na čelu Spasovdanske litije, koja će se kretati gradskim ulicama, od Vaznesenjskog do Svetosavskog sabornog hrama, biće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja. Rihi je ovo očigledno zasmetalo, pa je na Tviteru iznela niz objava kojima se ruga litiji, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i osećanjima vernika.
– Uopšte ne razumem zašto se nose te kosti, od crkve do crkve, ulicama, šta je razlog, smisao? Volela bih neko jasno objašnjenje rituala – napisala je ona, a potom dodala:
– Što ga ne drže u crkvi, što ga šetaju? Magijski krug? Ne vidim kakve veze to ima sa hrišćanstvom, ne znam dovoljno te rituale.
Na to se nadovezala jedna tviterašica koja je napisala da „kad su prošetali Lazara bio rat“, na šta je Riha podrugljivo dodala da se seća toga, da su njega „našetali po celoj Srbiji“ i da joj ni tada to nije bilo jasno.
Ispod njenih objava nizali su se komentari kojima se udaralo na SPC, litiju i Svetog vladiku Nikolaja, a neki su tvrdili da to predstavlja „skretanje u fašizam i nacizam“.
Nesumnjivo je da ideolozi protesta udaraju na sve stubove srpskog društva, te da im zbog toga smeta crkva koja uživa veliko poverenje naroda. Nakon kampanje protiv patrijarha Porfirija, udarili su i na današnju litiju i očigledno nemaju nameru da se zaustave.
Podsetimo, ovogodišnja slava Beograda, Vaznesenje Gospodnje, i tradicionalna Spasovdanska litija, biće održana danas od 19 časova.
https://informer.rs/vesti/politika/...tuju-blokiraju-beograd-ismeva-danasnju-litiju
Nemojte da vas popovi lažu. Ovo nema veze sa hriščanstvom ovo je čist satanistički crno magijski ritual i crna misa. Ne znam zašto se protiv toga ne pobunite vernici SPC-a? Trebam li ja kao agnostik i atesita da vas podsećam na to okolika je temperatura u ognjenom jezeru za ovakvu blasfemiju? Pokajte se sotone!
Ti inače glumiš padobranca?Genocid u Srebrenici
Opozicioni prvaci su se izjasnili i priznali postojanje genocida. Zdravko Ponoš (prema pisanju Slobodne Bosne) je priznao da su Srbi izvršili genocid. Marinika Tepić je usred skupštine to priznala.
Nezavisnost Kosova
Dobrica Veseliniović - Kosovo je Nezavisno; Nebojša Zelenović je rema pisanju medija i zvanično prizbnao nazavisnost Kosova.
Sankcije Rusiji
Lider SSP Dragan Đilas je rekao na RTS da treba uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Nebojša Zelenović je izjavio da će podržati Borkovu (Stefanović) rezoluciju da se uvedu sankcije Rusiji.
Ako mislite da to nisu ciljevi ovog "protesta protiv nasilja" evo šta kaže jedan od ideologa opozicije:
Slobodan Georgijev je na svom tviter nalogu napisao koja su tri zadatka za prelaznu vladu:
Slobodni izbori; Nova školska godina i sankcije Rusiji.
Posle uvođenja sankcija Rusiji na red će doći i genocid u Srebrenici i nezavisnost tzv. Kosova.
Prozapadna opozicija nema nameru da Srbija vodi nezavisnu politiku u interesu svog naroda.
Namera im je samo da služe svojim gazdama i svojim ličnim ciljevima.
Vaša crkva vas navodi direktno na to da odete u pakao, a vi se protiv toga ne bunite. Zato se čudim.Imam samo to da mogu da kažem da neću ići, da ilustrujem dobro ili loše, da neko ko pročita zaključi da ne treba da ide.
Ko je već zapaljen, svakako to neće ni konstatovati.
Zašto se čudiš?
Čudimo se onima koji aču i buču, ali isto se čudimo onima koji tihuju, ne govore ništa... Kako, bre, to?
Да, управо сам скочио са 2000 метараTi inače glumiš padobranca?
Ne znam kakve ovo ima veze sa temom?Genocid u Srebrenici
Opozicioni prvaci su se izjasnili i priznali postojanje genocida. Zdravko Ponoš (prema pisanju Slobodne Bosne) je priznao da su Srbi izvršili genocid. Marinika Tepić je usred skupštine to priznala.
Nezavisnost Kosova
Dobrica Veseliniović - Kosovo je Nezavisno; Nebojša Zelenović je rema pisanju medija i zvanično prizbnao nazavisnost Kosova.
Sankcije Rusiji
Lider SSP Dragan Đilas je rekao na RTS da treba uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Nebojša Zelenović je izjavio da će podržati Borkovu (Stefanović) rezoluciju da se uvedu sankcije Rusiji.
Ako mislite da to nisu ciljevi ovog "protesta protiv nasilja" evo šta kaže jedan od ideologa opozicije:
Slobodan Georgijev je na svom tviter nalogu napisao koja su tri zadatka za prelaznu vladu:
Slobodni izbori; Nova školska godina i sankcije Rusiji.
Posle uvođenja sankcija Rusiji na red će doći i genocid u Srebrenici i nezavisnost tzv. Kosova.
Prozapadna opozicija nema nameru da Srbija vodi nezavisnu politiku u interesu svog naroda.
Namera im je samo da služe svojim gazdama i svojim ličnim ciljevima.
Inače slabo gađaš?Да, управо сам скочио са 2000 метара
Пробај да се образујеш.Nemojte da vas popovi lažu. Ovo nema veze sa hriščanstvom ovo je čist satanistički crno magijski ritual i crna misa. Ne znam zašto se protiv toga ne pobunite vernici SPC-a? Trebam li ja kao agnostik i atesita da vas podsećam na to okolika je temperatura u ognjenom jezeru za ovakvu blasfemiju? Pokajte se sotone!
Постоји ли пример у Библији који показује чудотворну моћ светитељских моштију?
Постоји, види II Књ. о Царев. XIII, 21.
Да ниси помешао језеро са вечним огњем ? Вечни огањ постоји.U pravoslavlju ne postoji ognjeno jezero, možda je kod vas muslimana drugačije.
Ти не верујеш у Бога. Покушаваш да нас убедиш да је Бог у кога не верујеш тиранин зато што нас шаље у вечни огањ (за који такође не верујеш да постоји) ?Ova litija je bila vređanje ljudske inteligencije.
Bog je tiranin zbog potopa i genocida koje je počinio. I zbog same činjenice da ćeš večnost da provedeš u ognjenom jezereu zato što ga nisi slušao.
To je opet neko sektaško učenje koje nema veze ni sa Isusuom ni sa Biblijom.Пробај да се образујеш.
Катихизис - Свети Владика Николај
Da tako je. Ja ne verujem da postoji jer mi sve činjenice ukazuju na to. ali vi slepo verujete.Ти не верујеш у Бога. Покушаваш да нас убедиш да је Бог у кога не верујеш тиранин зато што нас шаље у вечни огањ (за који такође не верујеш да постоји) ?
Није него ниси ни прочитао шта тамо пише.To je opet neko sektaško učenje koje nema veze ni sa Isusuom ni sa Biblijom.
Боли кад ниси у праву, скрени тему па се тако неће приметити да си погрешио.Vladiku Nikolaja ja nikako ne mogu da nazovem svecem.
Мислим да се људи нису баш потресли шта било ко са овог форума мисли о Светом Николају Велимировићу.Prevrće mi se utroba kada pomislim da bilo ko može na njega da gleda kao na sveca.
Па не можеш рећи да је неправедан неко за кога ти верујеш да не постоји. Ти критикујеш потезе особе за коју верујеш да не постоји.Da tako je. Ja ne verujem da postoji jer mi sve činjenice ukazuju na to. ali vi slepo verujete.
Jesma pročitao sam. Vađenje iz Biblijskog konteksta i izmišljavanje stvari koje ne pišu u Bibliji.Није него ниси ни прочитао шта тамо пише.
Боли кад ниси у праву, скрени тему па се тако неће приметити да си погрешио.
Мислим да се људи нису баш потресли шта било ко са овог форума мисли о Светом Николају Велимировићу.
Ниси, већ се не разумеш у тему, и погрешио си.Jesma pročitao sam. Vađenje iz Biblijskog konteksta i izmišljavanje stvari koje ne pišu u Bibliji.
Hvala ti na teksu. Pročitao sam i vidim kako izvrće i opravdava blasfemiju.Ниси, већ се не разумеш у тему, и погрешио си.
https://rastko.rs/svecovek/duhovnost/vlnikolaj/vnikolaj-katihizis.html#_Toc520735268
Koje činjenice , činjenice čula.Da tako je. Ja ne verujem da postoji jer mi sve činjenice ukazuju na to. ali vi slepo verujete.
Činjenice od svega.Koje činjenice , činjenice čula.
Ali ti se uzdaš u tvoja čula i na osnovu njih donosiš zaključke. Na primer da boje postoje izvan tvojih čula i da je zaista neki premet npr. plave boje sam po sebi.Činjenice od svega.
Nisu samo čula u pitanju nego i empirijski dokazi da Bog bar ovaj iz Biblije i Kurana ne pstoji.Ali ti se uzdaš u tvoja čula i na osnovu njih donosiš zaključke. Na primer da boje postoje izvan tvojih čula i da je zaista neki premet npr. plave boje sam po sebi.
Empirija je nastlala od čula ili misliš da smo mi bezčulna bića.Nisu samo čula u pitanju nego i empirijski dokazi da Bog bar ovaj iz Biblije i Kurana ne pstoji.