Ideološkinja onih koji protestuju i blokiraju Beograd ismeva današnju litiju: Šta ovi iz crkve izigravaju, šta nosaju kosti mrtvaca po Beogradu?!

Ti baš i nisi neki vernik kada tako pričaš.
Ja verujem da ima nešto iznad nas, da li je to Bog - ne znam.
Bog, kakvim ga crkva prikazuje, pogotovo ona katolička, gde je Papa Sveti Petar na Zemlji, ne postoji sigurno.
Ili neko stvarno misli da gore na nekom oblačiću sedi čika sa bradom i vodi računa o svakom od nas?

Ja verujem da ima nešto iznad nas, da li je to Bog - ne znam.
Bog, kakvim ga crkva prikazuje, pogotovo ona katolička, gde je Papa Sveti Petar na Zemlji, ne postoji sigurno.
Ili neko stvarno misli da gore na nekom oblačiću sedi čika sa bradom i vodi računa o svakom od nas?
Lepo piše u Bibliji kakav je Bog.

Koliko arogantan treba da budeš da bi tako olako umislio da si uz minimum truda i intelektualnog napora upoznao jedan tako kompleksan sistem do te mere da drugima držiš predavanja o njemu?

Mr. Atom, ovde nije zastrašujuće to što veruješ da razumeš nešto čemu uopšte nisi pristupio otvorenog uma ili iz želje za saznanjem, nego arogantan odnos prema ljudima sa druge strane kojima odričeš postojanje inteligencije i plemenitog duha u isto vreme.

Ja te ne poznajem i nije mi namera da te ovim uvredim, ako kojim slučajem gradiš svoju virtuelnu ličnost ovde na forumu, tako da ne želim da me shvatiš pogrešno, ali ova priča o tome kako si pročitao Bibliju i na osnovu toga ličnost biblijskog Boga sažeo u opis "sadista i tiranin" kao potreban i dovoljan, to je razmaženo i nezrelo, nalik na tinejdžera koji svoje roditelje proglasi za tirane i zlikovce. O svemu se može pričati i o svakoj biblijskoj rečenici se tokom ovih 2000 godina diskutovalo i raspravljalo gde niko ne spori da je Biblija puna svega i svačega, ali da neko kaže za sebe da je pročitao Bibliju a da iz nje nije izvukao zaključak da je Bog vanvremenski, vanprostorni i nesaznatljiv entitet i sila iz koje je proizišao čitav kosmos i da je poruka Biblije da u svoj zastrašujućoj ogromnosti kosmosa i vremena vrhunac te stvaralačke sile nije ništa drugo do čovek (konkretno, ti), da je čovek slika odnosno projekcija samog tog Boga i da je zadatak čoveka da teži savršenstvu i ne robuje ničemu osim toj sili iz koje je sve nastalo, taj ima luciferijanski problem. Satanizam nije satanizam iz filmova, gde obožavaoci rogatih nakaza kolju pevce po grobljima, satanizam je ideja da si neslobodan ako iznad sebe staviš tu nesagledivu stvaralačku silu i da ćeš se osloboditi ako to zbaciš. Poruka Zmije u rajskom vrtu je bila upravo to: "Za*ebi večan život, večnu mladost, rajske lepote i položaj vladara nad svim stvorenim svetom oko sebe, Bog je tiranin jer ti je rekao da ne jedeš sa onog drveta, a ako jedeš, postaćeš jednak Bogu."

Brate, ja sam pravoslavka...:eek:
Elem...
Pre neki dan je neka žena u Crnoj Gori vikala na sva usta da kosti oca Nikolaja Velimirovića treba baciti psima.
Odgovorila sam.
Danas neka druga žena umuje oko prenosa tih kostiju;
Suština moje vere nije da se dodvorim nevernicima, pa još gore satanistima. Nije moja svrha ni da se raspravljam sa njima.
Svete kosti i da su zaista bačene psima ne bi prestale da budu svete ako im je Bog tu svetost dao.
Није то жена у Црној Гори, већ рођена Београђанка која живи у Београду.

Koliko arogantan treba da budeš da bi tako olako umislio da si uz minimum truda i intelektualnog napora upoznao jedan tako kompleksan sistem do te mere da drugima držiš predavanja o njemu?

Mr. Atom, ovde nije zastrašujuće to što veruješ da razumeš nešto čemu uopšte nisi pristupio otvorenog uma ili iz želje za saznanjem, nego arogantan odnos prema ljudima sa druge strane kojima odričeš postojanje inteligencije i plemenitog duha u isto vreme.

Ja te ne poznajem i nije mi namera da te ovim uvredim, ako kojim slučajem gradiš svoju virtuelnu ličnost ovde na forumu, tako da ne želim da me shvatiš pogrešno, ali ova priča o tome kako si pročitao Bibliju i na osnovu toga ličnost biblijskog Boga sažeo u opis "sadista i tiranin" kao potreban i dovoljan, to je razmaženo i nezrelo, nalik na tinejdžera koji svoje roditelje proglasi za tirane i zlikovce. O svemu se može pričati i o svakoj biblijskoj rečenici se tokom ovih 2000 godina diskutovalo i raspravljalo gde niko ne spori da je Biblija puna svega i svačega, ali da neko kaže za sebe da je pročitao Bibliju a da iz nje nije izvukao zaključak da je Bog vanvremenski, vanprostorni i nesaznatljiv entitet i sila iz koje je proizišao čitav kosmos i da je poruka Biblije da u svoj zastrašujućoj ogromnosti kosmosa i vremena vrhunac te stvaralačke sile nije ništa drugo do čovek (konkretno, ti), da je čovek slika odnosno projekcija samog tog Boga i da je zadatak čoveka da teži savršenstvu i ne robuje ničemu osim toj sili iz koje je sve nastalo, taj ima luciferijanski problem. Satanizam nije satanizam iz filmova, gde obožavaoci rogatih nakaza kolju pevce po grobljima, satanizam je ideja da si neslobodan ako iznad sebe staviš tu nesagledivu stvaralačku silu i da ćeš se osloboditi ako to zbaciš. Poruka Zmije u rajskom vrtu je bila upravo to: "Za*ebi večan život, večnu mladost, rajske lepote i položaj vladara nad svim stvorenim svetom oko sebe, Bog je tiranin jer ti je rekao da ne jedeš sa onog drveta, a ako jedeš, postaćeš jednak Bogu."
Ova litija je bila vređanje ljudske inteligencije.
Bog je tiranin zbog potopa i genocida koje je počinio. I zbog same činjenice da ćeš večnost da provedeš u ognjenom jezereu zato što ga nisi slušao.

Ova litija je bila vređanje ljudske inteligencije.
Bog je tiranin zbog potopa i genocida koje je počinio. I zbog same činjenice da ćeš večnost da provedeš u ognjenom jezereu zato što ga nisi slušao.
Lično, nisam učesnik litija. Ne dopada mi se ideja da idem od svoje kuće da bih negde... išta pokazala. Volim da odem na liturgiju nedeljom, i volim da obeležim praznike u duhu svoje vere, ali to... da ja idem, ne, ne mogu da idem. Meni je moj dom mesto o kom treba da se brinem 24/7, da nismo gladni, da nismo neugledni na oko, i da niko, niko koga mi je Bog poverio ne kuje planove mimo mene.
Ne može! Genetski nemamo psihičke bolesti, nemamo ubice, samoubice, nemamo kriminalce u familiji. To treba sačuvati, to mi je važno.

Bog je potopom zbrisao "Sodomu i Gomoru" prvi put.
Vatrom je Sodoma i Gomora zbrisana drugi put.
Kome god je život Sodoma i Gomora, proćiće na sličan način.
Herem, herem na širem planu-zatiranje da im se ime zaboravi, zatiranje svega što imaju, što su radili, što su napravili;
Pa, Bog je pravedan.
Mi smo u pravdi slabi, slabi smo na slušanju, slabi smo na učenju, slabi smo u svemu, a voleli bismo da smo svi bogovi.
Mi nismo u stanju da zlo seme zatremo.
Paaa... bogova i bogova danas više nema, neće oživeti jer nisu ni bili pravi, a uz sve propagande i evociranja... nešto ne vidim da im se pripisuje slava koju ima samo jedan Bog.

Aj ne preteruj. Turbo Pravoslavlje koje je Milosevic uveo, je svakako jeres... no bolje i to nego komunizam pre toga gde se diktator
obozavao kao Bog. Ipak je ovo bolje nego pre...
Mrzim religiju i to ne samo pravoslavlje nego i sve ostale.

malo humora, da unesemo pozitivu u ovu temu...otislo se u teski pesimizam
Ne može ni da smo optimistični kad realno stanje pokazuje potrebu za ozbiljnošću, saosećanjem sa ljudima koji su u ovom trenutku izgubili smisao života;
Ne možemo da maštamo u nekom eskipističkom stilu. Ovo nas je snašlo, ovim treba da se bavimo, ovo je realnost. Nema nam izlaza, nema nekih tamo boljih mesta jer nas i tamo stiže sve ovo u našim umovima.

I meni smeta pravoslavlje. Posebno ovo današnje pedofilsko satanističko.
Православље је етничка религија Срба, мешавина рецидива паганизма , теолошког хришћанства и фолклорног хришћанства.

Православље је етничка религија Срба, мешавина рецидива паганизма , теолошког хришћанства и фолклорног хришћанства.
Prvo sve ono što protiv učenja Isusa Hrista. Jeres i blasfemija
Drugo nije. Prava etnička religija Srba je religija Vinčanaca.

Back