Ova litija je bila vređanje ljudske inteligencije.
Bog je tiranin zbog potopa i genocida koje je počinio. I zbog same činjenice da ćeš večnost da provedeš u ognjenom jezereu zato što ga nisi slušao.
Lično, nisam učesnik litija. Ne dopada mi se ideja da idem od svoje kuće da bih negde... išta pokazala. Volim da odem na liturgiju nedeljom, i volim da obeležim praznike u duhu svoje vere, ali to... da ja idem, ne, ne mogu da idem. Meni je moj dom mesto o kom treba da se brinem 24/7, da nismo gladni, da nismo neugledni na oko, i da niko, niko koga mi je Bog poverio ne kuje planove mimo mene.
Ne može! Genetski nemamo psihičke bolesti, nemamo ubice, samoubice, nemamo kriminalce u familiji. To treba sačuvati, to mi je važno.
Bog je potopom zbrisao "Sodomu i Gomoru" prvi put.
Vatrom je Sodoma i Gomora zbrisana drugi put.
Kome god je život Sodoma i Gomora, proćiće na sličan način.
Herem, herem na širem planu-zatiranje da im se ime zaboravi, zatiranje svega što imaju, što su radili, što su napravili;
Pa, Bog je pravedan.
Mi smo u pravdi slabi, slabi smo na slušanju, slabi smo na učenju, slabi smo u svemu, a voleli bismo da smo svi bogovi.
Mi nismo u stanju da zlo seme zatremo.
Paaa... bogova i bogova danas više nema, neće oživeti jer nisu ni bili pravi, a uz sve propagande i evociranja... nešto ne vidim da im se pripisuje slava koju ima samo jedan Bog.