Ideološkinja onih koji protestuju i blokiraju Beograd ismeva današnju litiju: Šta ovi iz crkve izigravaju, šta nosaju kosti mrtvaca po Beogradu?!

Ja nisam musliman. Ima i jezerče. Jesi li ti pročittao Bibliju?
verujem da je nije ni otvorio....ko je pročitao Bibliju ili njen značajan deo taj je ili odustao od hrišćanske religije ili postao fanatik ili podeljena zastrašena slomljena ličnost...

Ne poželimo ikom da mu se smeši ni ognjeno jezero, ni pakao.
Kako toliko lako padamo u sukob?
Nije trenutak... trebalo je mnogo ranije da se prevaziđu razlike, a da se radi na boljitku, kao što sama imam prijatelje iz muslimanske zajednice, pa se tačno nadopunjavano i volimo, tačno smo se danas čuli i ne verujemo da se i ovde desilo... Deca su u pitanju, dete... dete se ubilo.
Setim se samo šta sam u njenim godinama radila... i kraj, plačem neutešno, teško mi je, ušasno mi je.

Što se tiče ove neke "ideološkinje", pa... ideali su ti takvi da i sam učestuješ u toj priči ma šta rekao. Ideali su takvi... "Baci kosti Vladike Nikolaja Velimirovića psima!"; Nikome ništa. Oni koji nisu ništa rekli su ispali ipak najpametniji.

Ko je pročitao Bibliju postao je ateista kao ja. :D
ja nisam pročitao celu...ali ono što sam pročitao mi je dovoljno da odustanem od hrišćanstva...verujem u Boga, verujem i da je Bog ljubav, ali mislim da on nema veze sa religijama...da su religije pravili ljudi...

Ne poželimo ikom da mu se smeši ni ognjeno jezero, ni pakao.
Kako toliko lako padamo u sukob?
Nije trenutak... trebalo je mnogo ranije da se prevaziđu razlike, a da se radi na boljitku, kao što sama imam prijatelje iz muslimanske zajednice, pa se tačno nadopunjavano i volimo, tačno smo se danas čuli i ne verujemo da se i ovde desilo... Deca su u pitanju, dete... dete se ubilo.
Setim se samo šta sam u njenim godinama radila... i kraj, plačem neutešno, teško mi je, ušasno mi je.

Što se tiče ove neke "ideološkinje", pa... ideali su ti takvi da i sam učestuješ u toj priči ma šta rekao. Ideali su takvi... "Baci kosti Vladike Nikolaja Velimirovića psima!"; Nikome ništa. Oni koji nisu ništa rekli su ispali ipak najpametniji.
To je trebao da kaže neko ko je pravoslavan, ali pošto ste svi vi krivoslavni smao ćutite i dopuštate svaku gadost koju crkva uradi. I ne samo to nego kažete pa šta? Pa šta? Neka! A crkva vas vodi u ognjeno jezero pod imenom Isusa Hrista. Mislim da su i Bog i Isus danas plakali kada su ovo gledali.

ja nisam pročitao celu...ali ono što sam pročitao mi je dovoljno da odustanem od hrišćanstva...verujem u Boga, verujem i da je Bog ljubav, ali mislim da on nema veze sa religijama...da su religije pravili ljudi...
Ako ptostoji pravi Bog ne možemo znati kakav je pošto ga niko nije video. A ovaj Bog iz Biblije je sadista i tiranin.

Ako ptostoji pravi Bog ne možemo znati kakav je pošto ga niko nije video. A ovaj Bog iz Biblije je sadista i tiranin.
religije su imale svoju ulogu u uvođenju morala zastrašivanjem vernika... možda je nekad to bilo neophodno za funkcionisanje nekih društava...danas mnogim ljudima to nije više potrebno...

Какво је ово стављање опозиције у кутију да као је баш ова жена њихова "идеолошкиња"

Класичан СНСовски фазон
da..to je klasičan trik u demonizaciji oponenata...uzmeš pojedinca kog možeš sa nekim razlogom da opljuneš i onda proširiš na sve koji imaju nešto bilo šta zajedničko sa pojedincem...

religije su imale svoju ulogu u uvođenju morala zastrašivanjem vernika... možda je nekad to bilo neophodno za funkcionisanje nekih društava...danas mnogim ljudima to nije više potrebno...
Religije su nemoralne Sve su laž i prevara.

Какво је ово стављање опозиције у кутију да као је баш ова жена њихова "идеолошкиња"

Класичан СНСовски фазон
I meni smeta ovo ideološkinja.

Meni se ne smeši pošto ja u to ne verujem, ali vi koji u to verujete vi ste u opasnosti.
Taćno i vi bi kao pravi vernici trebali da se pobunite protiv toga.

nit verujem nit me zanima, iskreno, samo vrlo dobro znam da je obožavanje mrtvih najstrožije zabranjeno
naravno ne i u rimskim crkvama, koje naprotiv prave svoje bogomolje upravo na mestima ili bivših žrtvenika
ili nekoga obavezno sahrane tu u crkvi, to posle nazovu kripta!
i narod se tu posle moli, itd...neka hvala!

To je trebao da kaže neko ko je pravoslavan, ali pošto ste svi vi krivoslavni smao ćutite i dopuštate svaku gadost koju crkva uradi. I ne samo to nego kažete pa šta? Pa šta? Neka! A crkva vas vodi u ognjeno jezero pod imenom Isusa Hrista. Mislim da su i Bog i Isus danas plakali kada su ovo gledali.
Brate, ja sam pravoslavka...:eek:
Elem...
Pre neki dan je neka žena u Crnoj Gori vikala na sva usta da kosti oca Nikolaja Velimirovića treba baciti psima.
Odgovorila sam.
Danas neka druga žena umuje oko prenosa tih kostiju;
Suština moje vere nije da se dodvorim nevernicima, pa još gore satanistima. Nije moja svrha ni da se raspravljam sa njima.
Svete kosti i da su zaista bačene psima ne bi prestale da budu svete ako im je Bog tu svetost dao.

Poslednja izmena:
Đavo neka manifestuje, neka podiže lake na dizanju..
Šta se tu može?
Lično, ne poštujem svece zbog njihove lične svetosti, već zbog Božje svetlosti/svetosti koja se projavila kroz njih.
I sam Isus je govorio: Nisam Ja taj koji čini ova čuda, BOG preko mene ih čini. Vi možete isto, vi možete ovo sve što činim Ja, i mnogo više!

Poslednja izmena:
Šta se tu može?
Lično, ne poštujem svece zbog njihove lične svetosti, već zbog Božje svetlosti koja se projavila kroz njih.
I sam Isus je govorio: Nisam Ja taj koji čini ova čuda, BOG preko mene ih čini. Vi možete isto, vi možete ovo sve što činim Ja, i mnogo više!
ja verujem da su mnogi ljudi i kroz hrišćanstvo i van njega dostigli status sveca..ne pričam o onima koje crkva priznaje za svece...to je politika često...ne mislim da je to Bog od njih napravio svece da se projavi nego da su se oni svojim trudom i svojom ljubavlju uzdigli na nivo da budu nalik Bogu znatno više nego drugi ljudi...

Šta se tu može?
Lično, ne poštujem svece zbog njihove lične svetosti, već zbog Božje svetlosti/svetosti koja se projavila kroz njih.
па ваљда јесте исус бог или су ме кривославци лагали и зајебавали

Brate, ja sam pravoslavka...:eek:
Elem...
Pre neki dan je neka žena u Crnoj Gori vikala na sva usta da kosti oca Nikolaja Velimirovića treba baciti psima.
Odgovorila sam.
Danas neka druga žena umuje oko prenosa tih kostiju;
Suština moje vere nije da se dodvorim nevernicima, pa još gore satanistima. Nije moja svrha ni da se raspravljam sa njima.
Svete kosti i da su zaista bačene psima ne bi prestale da budu svete ako im je Bog tu svetost dao.
Ovo nema veze sa Bogom. Ovo je satanistička podvala. Ti bi kao vernica to trebala prva da znaš i da to prva osudiš.

ja verujem da su mnogi ljudi i kroz hrišćanstvo i van njega dostigli status sveca..ne pričam o onima koje crkva priznaje za svece...to je politika često...ne mislim da je to Bog od njih napravio svece da se projavi nego da su se oni svojim trudom i svojom ljubavlju uzdigli na nivo da budu nalik Bogu znatno više nego drugi ljudi...
Bogu se u posao ne mešam. Svece poštujem, i srce me odvede na ikonu da se pomolim i stavim koju paru, sve na ime Gospoda Boga;
Ali se molim dragom Bogu Ocu Sinu Svetom Duhu! Molim se Isusu Hristu.
Koje god lice na ikoni, hvala Bogu Isusu Hristu Sinu Božijem, i molim ti se!
Ljudi još nikako da raskrste sa Trojstvom, a ono... samo izostaviti zapetu gde je ispravno po gramatici da treba i... to je to. Gramatika je mnogo mlađa od našeg Boga, jer smo i sami mi mlađi od Njega.

Bogu se u posao ne mešam. Svece poštujem, i srce me odvede na ikonu da se pomolim i stavim koju paru, sve na ime Gospoda Boga;
Ali se molim dragom Bogu Ocu Sinu Svetom Duhu! Molim se Isusu Hristu.
Koje god lice na ikoni, hvala Bogu Isusu Hristu Sinu Božijem, i molim ti se!
Ljudi još nikako da raskrste sa Trojstvom, a ono... samo izostaviti zapetu gde je ispravno po gramatici da treba i... to je to. Gramatika je mnogo mlađa od našeg Boga, jer smo i sami mi mlađi od Njega.
Ja se čudim da se protiv ovoga niste pobunili. Trebali ste da prekinete litiju čim ste videli o čemu se radi, a ne da kao glupo stado blejite i šetate.

Poslednja izmena:
Ja se čudim da se protiv ovoga niste pobunili. Trebali ste da prekinete litiju čim ste videli o čemu se radi, a ne da kao glupo stado bleji i šeta.
Imam samo to da mogu da kažem da neću ići, da ilustrujem dobro ili loše, da neko ko pročita zaključi da ne treba da ide.
Ko je već zapaljen, svakako to neće ni konstatovati.
Zašto se čudiš?
Čudimo se onima koji aču i buču, ali isto se čudimo onima koji tihuju, ne govore ništa... Kako, bre, to?

Back