"Idealno sedlo za bicikl" se pomera ispod vašeg dok okrećete pedale

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.887
VabsRider, „prvo sedište za bicikl sa virtuelnom osovinom na svetu“, je inovativno sedište za bicikl sa dve strane koje se kreću nezavisno dok pedalirate kako biste ravnomernije rasporedili opterećenje za udobniju vožnju.

Australijski inženjer Robin Macan oduvek se pitao zašto niko nije smislio udobnije sedište za bicikl. Nedostatak uobičajenog sedla je bio očigledan – „nikakva količina jastuka ne može da nadoknadi inherentne tačke bola na ljudskom telu“, tako da je smislio koncept zglobnog biciklističkog sedišta koje bi dinamički raspoređivalo telesnu težinu dok je vozač pedalirao.

Odneo je svoj prototip u Udruženje pronalazača Australije, neprofitnu organizaciju koja nudi podršku pronalazačima, i tu se povezao sa industrijskim dizajnerom Filipom Gičardom. Njih dvojica su krenuli da usavrše dizajn, i nakon dve godine rada, udružili su snage sa Whistle-om, kompanijom za industrijski dizajn i inženjering, kako bi razvili proizvod spreman za tržište.

Sada je vabsRider sedište za bicikl sa podijeljenim sedištem spremno da korisnicima ponudi najudobniju vožnju biciklom u njihovom životu.

1718137241615.png
 

Back
Top