Idealizovanje romantične ljubavi rezultat je straha od samoće

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
368.420
Ljudi koji se plaše samoće stoje iza izjava poput „Plaši me pomisao da možda nema nikoga za mene“ ili „Ako završim sam/a, nešto nije u redu sa mnom“
Da li verujete da je neophodno biti u romantičnoj vezi kako biste bili zaista srećni? Da niko nije potpun bez ljubavi romantičnog partnera?
Ako je odgovor potvrdan, niste usamljeni. Romantična ljubav je ideal mnogih, ali stvari u životu uglavnom nisu tako „ružičaste“.

Verovanje da je romantični partner neophodan za pravu sreću nije bezazleni mit. Ono nas može učiniti podložnijim strahu od samoće.
Psiholozi poručuju da strah od samoće nosi niz potencijalno destruktivnih posledica i da je sve važnije da ljudi shvate da život samca
može biti duboko ispunjen život, čak i ako to nije život kojem oni teže.

To zavisi ko kako dozivljava romanticnu ljubav...ako je to znaci da te neko postuje, brizan je, uvazava te, sa tobom je u dobru i zlu (naravno vazi i obrnuto) onda sam ja za romanticnu ljubav i na manje ne pristajem. Idealizacija ili ne.
Sve ostalo i ne dozivljavam kao ljubav.
A ukoliko se misli ono cvetici uvek, vecere uz svece, pesmice, neke patnje, neizdrzi i tome slicno to takodje ne dozivljavam kao ljubav.

Нисам за идеализовање било чега и било кога.
Тако је и са овом темом.
Немам ја шта да се плашим било чега...
јер самоћа не долази увек нашим избором, некад је сплет околности...
Ако сам ја дао све од себе, имам чисту савест, и никога нисам повредио...
онда немам проблем ни да будем сам...ако већ тако мора...
А сигуран сам да је уважавање и поштовање, и дељење добра и зла у ствари кључ...

Нисам за идеализовање било чега и било кога.
Тако је и са овом темом.
Немам ја шта да се плашим било чега...
јер самоћа не долази увек нашим избором, некад је сплет околности...
Ако сам ја дао све од себе, имам чисту савест, и никога нисам повредио...
онда немам проблем ни да будем сам...ако већ тако мора...
А сигуран сам да је уважавање и поштовање, и дељење добра и зла у ствари кључ...
po ovome treba da se prepiustimo, pa sta bude?

po ovome treba da se prepiustimo, pa sta bude?
Наравно да не.
Само мислим да је страх сувишан...јер закочи човека често.
Треба бити не лудо храбар и несмотрен, него опуштен...
Ако се нечега плашим, нема од мене никад ништа...

Ljudi koji se plaše samoće stoje iza izjava poput „Plaši me pomisao da možda nema nikoga za mene“ ili „Ako završim sam/a, nešto nije u redu sa mnom“
Da li verujete da je neophodno biti u romantičnoj vezi kako biste bili zaista srećni? Da niko nije potpun bez ljubavi romantičnog partnera?
Ako je odgovor potvrdan, niste usamljeni. Romantična ljubav je ideal mnogih, ali stvari u životu uglavnom nisu tako „ružičaste“.

Verovanje da je romantični partner neophodan za pravu sreću nije bezazleni mit. Ono nas može učiniti podložnijim strahu od samoće.
Psiholozi poručuju da strah od samoće nosi niz potencijalno destruktivnih posledica i da je sve važnije da ljudi shvate da život samca
može biti duboko ispunjen život, čak i ako to nije život kojem oni teže.
Bez romantike nema nista!oboje moraju da budu osobe sa integritetom,davaoci u vezi,oboje fleksibilni!

U svakoj pravoj, zreloj ljubavi može da bude romantike, ali i ne mora. Sve zavisi od samih partnera.

Kada ta ljubav nestane, strah od samoće dolazi do izražaja i onda se naša psiha bori sa samoćom. Idealizuje ljubav, idealizuje romantičnu ljubav.

Da li ste bili u situaciji da ste svesno "žmurili" na neke osobine partnera koje vam se nisu svidjale samo da bi bili sa tom osobom
Kakav je to osecaj ?

Da, svesno sam žmurila na neke mane osobe sa kojom sa bila u vezi. I on je žmurio na moje mane.

To je kompromis koji postoji ako želimo da nam veza uspe.

Nikada nisam razmišljala na ovaj način.
" Neko za mene " može biti i prijatelj, sestra...
Bilo ko ko nas razume. Ko je sličan nama i voli nas.
Ljubav ima mnogo lica.
Da, ponekad. Kad imaju vremena za tebe, jer vec imaju svoje porodice.
Previse se forsira da materijalni motiv mora biti glavni za partnerstvo dok mislim da vise je gotovo nemoguce naci par koji nije u vezi bez interesa tako da iz toga proisticu brojni problemi i nije cudan drastican rast broja razvoda bas zato sto nije sve u parama.
Naravno da su finansije glavni razlog svadje (kad ih nema), i niko ne kaze da nije tako.
Ova tema nije o tome...

Uverena sam da je naslov teme prevod sa engleskog ?

To romantic love ili relationship na engleskom uopšte ne govori o romantici već o tome da se radi o klasičnoj vezi, samo oni ne kažu veza jer bi veza mogla da znači bilo šta već romantic relashionship se odnosi na LjiS vezu, a ne sa roditeljima ili decom ili prijateljima.

Tako da poenta nije u romantici, već o klasičnim (erotskim ) vezama, ali opet ne kažu erotski jer se to više odnosi na sex, već na veze koje su u osnovi LjiS. ane drugog tipa

Postoje ljudi koji su više ili manje uspešno izgradili život i bez ljubavi te vrste. Sa druge strane, ima i onih koji takođe više ili manje uspešno ne mogu da budu sami već čim izađu iz jedne moraju biti u drugoj vezi, i po cenu da im ta osoba sasvim ne odgovara, a nekad ni malo ne odgovara. Na njih se najviše odnosi tema. Oni se plaše da budu bez te vrste odnosa čak i ako nema ljubavi.

Postoje ljudi koji su više ili manje uspešno izgradili život i bez ljubavi te vrste. Sa druge strane, ima i onih koji takođe više ili manje uspešno ne mogu da budu sami već čim izađu iz jedne moraju biti u drugoj vezi, i po cenu da im ta osoba sasvim ne odgovara, a nekad ni malo ne odgovara. Na njih se najviše odnosi tema. Oni se plaše da budu bez te vrste odnosa čak i ako nema ljubavi.
onde je akcenat bio na usamljenosti ..

Lepo je biti sa nekim, lepo je radovati se sa nekim. Svako bi verujem to želeo.
Ali ako nema - nema. Ljudi se usmere na razne druge vrste odnosa.

Neki nemaju romantic love, ali imaju se x sa nekim i bez toga, neki ni to ne žele već su sami, ne žele kompromis da prave. Sve je to u redu, i sve je za ljude. Postoje razne vrste ljubavi kojima se možemo posvetiti.

Back