Idealizacija

Ja dam kredit na pocetku, bez obzira sto isto tako sve vidim i osecam. Onda se taj kredit vremenom osipa a moze i da se dopunjava, zavisi od postupaka, reci, dela, ponasanja...itd.
Kad taj kredit pocne rapidno da opada, onda sledi upozorenje. :D
Ako ode u minus, onda je.biga. Nema vise nista.

jedno vrijeme sam lagala samu sebe, bila svjesna toga, gadila se sama sebi zbog toga, pa pravila da to ne radim i tako u krug....
ali to nema bas veze sa ovom temom, jer nisam kitila nista da bude ljepse, nego krivila pogled da bude bar relativno normalno
ako nista drugo

Koliko ste skloni idealizaciji i ulepsavanju stvarnosti?
Da li Vam se desilo da neku osobu toliko idalezujete da posle sizite jer ste slagali sami sebe?
Jeste li skloni gledanju sveta i ljudi kroz ruzicaste naocare ili ipak pristupate svemu sa odredjenom dozom opreza i sumnje?
I na kraju,kada i ako shvatite da ste preterali u tom 'kicenju'stvarnosti da li vam bude zao,osecate se glupo ili vam je svejedno....ako nista drugo proziveli ste neku pricu onako kako ste zeleli,pa makar to bila samo i iluzija?

"Ne veruj u iluzije jer sve je tako realno" - Sid Vicious Sex Pistols

Koliko ste skloni idealizaciji i ulepsavanju stvarnosti?
Da li Vam se desilo da neku osobu toliko idalezujete da posle sizite jer ste slagali sami sebe?
Jeste li skloni gledanju sveta i ljudi kroz ruzicaste naocare ili ipak pristupate svemu sa odredjenom dozom opreza i sumnje?
I na kraju,kada i ako shvatite da ste preterali u tom 'kicenju'stvarnosti da li vam bude zao,osecate se glupo ili vam je svejedno....ako nista drugo proziveli ste neku pricu onako kako ste zeleli,pa makar to bila samo i iluzija?

E baš to, gledam sve kroz ružičaste naočare i za mene je svako super dok se ne pokaže obrnuto. A onda svako na svoju stranu i više ne razmišljam o tome.
Šta znam, to je moj način da sama sebi pomognem, pa zaboravljam loše ljude, loše dane, sve loše što mi se ikada desilo...
Imam u glavi crnu rupu koju negujem i u koju guram sve crno...
A ostaje mi samo ružičasto...
Znači kod mene je sve ili ružičasto ili crno... au, osećam da će sada mnogi da me opletu :lol:

Vidi,po meni je to hrabrost....da i posle razocarenja uspevas da idalizujes stvari.Mozda malo suludo i nepromisljeno...u neku ruku znas da mozes opet da ostanes razocarana....ali ti teras svoje.
ja tako ne mogu....ja svemu prilazim sa odredjenom dozom opreza,i uvek se spremim na najgori moguc rasplet situacije.
Pa kada ispadne sve divno i bajno...ja se nadjem zacudjena....

..ne mogu da provalim shta zelim dok prvo ne pocnem da mashtam ...a i kako istovremeno biti "pozitivan" u smislu "nadati se najboljem" ,a zamishljati najgori moguci scenario....samo treba zauzdati u jednom trenutku tu fantaziju i pretvoriti je u zelju ,pa u teznju ako je vredna toga,ali ako to moze :)

Back