Idealan poklon za 8. mart i uopste o poklonima za taj dan.

Sta mislite.. koji je poklon idealan za 8. mart?

I da li je potrebno davati poklone, odnosno da li je to usiljeno?

Znak paznje ili ispunjavanje forme?
mislim da jeste usiljeno i da je na nasim prostorima taj dan dobio sasvim drugu (pogresnu) poentu od one koju zapravo treba da ima.
Pisao sam o tome nedavno na jednoj temi, pa cu citirati sam sebe :)

u Nemackoj se 8. mart obelezava kao Mrdjunarodni dan zena, ali u potpuno drugom smislu u odnosu na Srbiju. Poenta je zapravo politicka ravnopravnost zena, pravo na rad, pravo na glas. Nema nikakve pompe tog dana, ne poklanjaju se pokloni majkama, zenama, babama, uciteljicama i sl. Za sve ove godine koliko sam u Nemackoj, jednom je samo bilo na 8. mart da je predstavnik sindikata cekao na ulazu u firmu sa kofom punom ruza i svakoj koleginici poklonio po jednu, a mnogima posebno mladjima je morao i da objasnjava da je 8. mart i sta on predstavlja.
update:
isti lik iz sindikata je i jutros stojao na ulazu u firmu sa ruzama

MV5BMWU1N2MwYjYtZTE2Zi00M2VlLWEzY2QtZmJhYWI5ZmZlM2FiXkEyXkFqcGdeQXVyMzIwMTIwODc@._V1_.jpg

:mrgreen:

Ja evo čekam da mi se pojavi dron na prozoru sa cvijećem :zper: jer dostava obična je prevaziđena!

Jašta nego je i budalaština i usiljeno poklanjati ono što se danas poklanja za osmemartove. Dok sam odrastala u kući nas je bilo 3 ženskice i tata je svakoj od nas donosio po jednu ružu. Ja sam slijedila njegov primjer pa uvijek ženama u svom životu (mama, baka, tetke) poklanjala jednu ružu i rukom ispisanu čestitku. Danas šta rade roditelji i kakave primjere daju djeci-ta djeca će kad odrastu valjda učiteljicama svoje djece kupovati auto ili stan.

Ja evo čekam da mi se pojavi dron na prozoru sa cvijećem :zper: jer dostava obična je prevaziđena!

Jašta nego je i budalaština i usiljeno poklanjati ono što se danas poklanja za osmemartove. Dok sam odrastala u kući nas je bilo 3 ženskice i tata je svakoj od nas donosio po jednu ružu. Ja sam slijedila njegov primjer pa uvijek ženama u svom životu (mama, baka, tetke) poklanjala jednu ružu i rukom ispisanu čestitku. Danas šta rade roditelji i kakave primjere daju djeci-ta djeca će kad odrastu valjda učiteljicama svoje djece kupovati auto ili stan.
Evo za tebe od mene jedna 🌹
Nemoj preterano da je zalivaš🥰

:cvet: :cmok:

Kako nije? Meni je uvijek bilo žao dati lovu kad se skuplja za profe koje ne volim :D i to nikako nije bilo od srca nego sam bila natjerana!
ma rekoh ako je od srca...a ja profama ne poklanjam vec xy godina i zaboravila sam sa postoje...tako da...:)
a ako je preko one stvari onda je skroz besmisleno...kome god da je...

E, nervirate me vi, koji svačemu nađete manu, da bi bili drugačiji, osebujni, posebni, originalni, duhoviti,... i koji ne možete ništa kreativno i lepo da smislite, već samo hejtujete,..
Praznici su (svejedno koji) začin života, da taj dan bude drugačiji,.. poseban na neki način,.. ali izgleda da vas to nije imao ko da nauči,.. a već ste omatorili.
Ako ženama prija, .. kakva vam psihoanaliza praznika više treba ?
Pa, ako i morate da hejtujete zarad svojih zluradosti, uz taj post, napišite i još jedan lep, konstruktivan !
Lepo reče Đole: Ko će te više voleti i ko će,.. :whistling:

Sta mislite.. koji je poklon idealan za 8. mart?
Cveće, parfem ( cvetni), vaučer,...
I da li je potrebno davati poklone, odnosno da li je to usiljeno?
Uvek je potrebno davati,.. i poklone,.. pa i kada je usiljeno.
Znak paznje ili ispunjavanje forme?
oba

E, nervirate me vi, koji svačemu nađete manu, da bi bili drugačiji, osebujni, posebni, originalni, duhoviti,... i koji ne možete ništa kreativno i lepo da smislite, već samo hejtujete,..
Praznici su (svejedno koji) začin života, da taj dan bude drugačiji,.. poseban na neki način,.. ali izgleda da vas to nije imao ko da nauči,.. a već ste omatorili.
Pa, ako i morate da hejtujete zarad svojih zluradosti, uz taj post, napišite i još jedan lep, konstruktivan !

Cveće, parfem ( cvetni), vaučer,...

oba
Sad si Tabu pokvario dan i bacio ga u trošak :manikir:

Neka, hvala.
Usiljeno ne kažem ni 'Dobar dan'!

@ tema

Ne volim poklone reda radi, niti ' usiljene'.
Cvet ubran sa livde, ali od srca.
Poklon može, opet od srca, i biran za mene.

Ništa praktično za kuću, za porodicu radi uštede.
Ništa skupo, samo neka je od srca!
Može i iz srca, pesma za mene napisana.

A povodom današnjeg dana, svim forumašicama:

IMG-6ff4074c0988f7b8c130603364d77e28-V.jpg

Neka, hvala.

Ne volim poklone reda radi, niti ' usiljene'.
Usiljeno, koliko?... to je diskutabilno.. najčešće se misli da su obaveze usiljene... ali to nije dobra alternativa, jer red je red, a ...
Ibricu obožavam i svaku njegovu pesmu.
Nije mi prijalo na način kako Vi mislite, prijalo mi je nekako drukčije. Na moj način.
Znao sam :) .

Poslednja izmena:

Back