iDEA preuzima trgovacki lanac "Tuš" у Србији! - Узбуна хрвати се шире!

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5

ИДЕА преузела продавнице Туша у Србији

Словеначка компанија "Туш Холдинг" потврдила је да је предузеће ИДЕА преузело њихових шест продавница у Србији.

Словеначки "Туш холдинг" потврдио је да је шест од својих седам супермаркета у Србији продао фирми ИДЕА, у власништву хрватског концерна "Агрокор", док је седми затворио.
Вести
Политика Регион Свет Србија данас Хроника Друштво Економија Култура Викиликс открива Мерила времена Сервисне вести Видео дана

четвртак, 14. апр 2011, 18:44 -> 19:43

Словеначка компанија "Туш Холдинг" потврдила је да је предузеће ИДЕА преузело њихових шест продавница у Србији.

Словеначки "Туш холдинг" потврдио је да је шест од својих седам супермаркета у Србији продао фирми ИДЕА, у власништву хрватског концерна "Агрокор", док је седми затворио.
tus.jpg

Туш је навео да ће ИДЕА преузети и запослене у супермаркетима у Србији. Вредност трансакције није објављена, пренео је сајт Business.hr, позивајући се на агенцију Хина.

У словеначкој компанији, од које банке захтевају ограничавање на основну трговачку делатност у Словенији како би смањила задуженост, што би омогућило репрограм кредита, навели су да је продаја трговина у Србији изведена ради оптимизације пословања у време привредне кризе и да је била укључена у стратегију развоја фирме до 2015. године.

Осим у Србији, "Туш" има двадесетак супермаркета у БиХ и Македонији. Цео холдинг прошле године је имао 830 милиона евра прихода.

Идеа има 138 малопродајних објеката у Србији, седам велепродајних објеката и други је најјачи трговачки ланац на српском тржишту.

Ето браћо срби шта се дозвољава док српске компаније не могу ни да привире на Хрватско тржиште!

Poslednja izmena:
Idea je ubedljivo najpovoljnija od domacih marketa , nisam bas uporedjivao cene ,al je jasna potvrda sto je tamo svaki dan od 8 ujutro do nekih 13h uvek opsada penzionera od kojih se ne moze doci na red na kasu po 10 min ,(iako su odmah pored ili u blizini i Univer , Merkator i Rodic ),a i koliko vidim po onim prospektima koje dele stvarno su im osnovne zivotne namirnice dzaba

Ima, ima.. .po neki Smoki i par Jafa, jer su ipak najbolji na tržištu, i to ne samo ovom našem lokalnom, već teško da ima proizvod koji može da parira Smokiju bilo gde na planeti. Samo porediti par kesica Smokija i hipermarkete, u kojima je pola proizvoda iz hrvatske je smešno. ja nemam ništa protiv da se prodaju ti proizvodi, neke i kupujem radije nego zapadne, ali naša država bi morala (kad ustane sa kolena i malo se osvesti) da uvede neke mere zaštite, tj. reciprociteta. I da se bori protiv nameštaljki poput one nedavne iz Slovenije, tužbama i to oštim.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5

Вести
Политика Регион Свет Србија данас Хроника Друштво Економија Култура Викиликс открива Мерила времена Сервисне вести Видео дана

четвртак, 14. апр 2011, 18:44 -> 19:43

tus.jpg

Туш је навео да ће ИДЕА преузети и запослене у супермаркетима у Србији. Вредност трансакције није објављена, пренео је сајт Business.hr, позивајући се на агенцију Хина.

У словеначкој компанији, од које банке захтевају ограничавање на основну трговачку делатност у Словенији како би смањила задуженост, што би омогућило репрограм кредита, навели су да је продаја трговина у Србији изведена ради оптимизације пословања у време привредне кризе и да је била укључена у стратегију развоја фирме до 2015. године.

Осим у Србији, "Туш" има двадесетак супермаркета у БиХ и Македонији. Цео холдинг прошле године је имао 830 милиона евра прихода.

Идеа има 138 малопродајних објеката у Србији, седам велепродајних објеката и други је најјачи трговачки ланац на српском тржишту.

Ето браћо срби шта се дозвољава до српске компаније не могу ни да привире на Хрватско тржиште!

Ja ne bih ima niošto protiv da nije tačno to da u hrvatskoj Srpske komapnije ne smioju ni da prismrde...
zato apelujem da se njihove kompanije maksimalno bojkotuju ne kupovinom i ako treba nekim peticijama protestima...

Idea je ubedljivo najpovoljnija od domacih marketa , nisam bas uporedjivao cene ,al je jasna potvrda sto je tamo svaki dan od 8 ujutro do nekih 13h uvek opsada penzionera od kojih se ne moze doci na red na kasu po 10 min ,(iako su odmah pored ili u blizini i Univer , Merkator i Rodic ),a i koliko vidim po onim prospektima koje dele stvarno su im osnovne zivotne namirnice dzaba

Rodić je daleko povoljniji, naročito vikendom sa 10% popusta. Tempo je još jeftiniji, uz istih 10%.
Što se tiče gužvi, dođi u subotu oko 11-12h u Rodić u Novom Beogradu.

Kako ne mogu?

Ima ovdje proizvoda iz Srbije.

Има производа из Србије али не и трговина које ваљају кинеску робу као што поменута ИДЕА ради у Србији!
Имали ДЕЛТА своје трговине у Хрватској? Има у Босни,Албанији,Црној Гори,Словенији,Бугарској и Румунији,а само у Хрватској не!

Потребно је да се ми изборимо на њиховом тржишту. Нити смо ми Хитлер, нити су они Јевреји па да им бранимо да изађу на наше тржиште.

Капитализам је то Бато!

Problem je što nemamo ravnopravnu tržišnu borbu. Oni imaju hrvatsku vladu, a mi... našu. :( To je 2:0 za njih u startu.

Ima, ima.. .po neki Smoki i par Jafa, jer su ipak najbolji na tržištu, i to ne samo ovom našem lokalnom, već teško da ima proizvod koji može da parira Smokiju bilo gde na planeti. Samo porediti par kesica Smokija i hipermarkete, u kojima je pola proizvoda iz hrvatske je smešno. ja nemam ništa protiv da se prodaju ti proizvodi, neke i kupujem radije nego zapadne, ali naša država bi morala (kad ustane sa kolena i malo se osvesti) da uvede neke mere zaštite, tj. reciprociteta. I da se bori protiv nameštaljki poput one nedavne iz Slovenije, tužbama i to oštim.

Slažem se da trebate zaštititi vlastitu proizvodnju, kao i svatko drugi na planeti.

Ulaskom u EU dobijaju se izvozne i uvozne kvote, pa je sve to lakše regulirati.

A iz trećih zemalja moguće je ograničiti uvoz raznim prelevmanima na robu da bi se zaštitila domaća proizvodnja.

Kad je stanje države ni na nebu, ni na zemlji, teško je imati normalne ekonomske prilike.

Ne kupujem u Idei, ali sam bio par puta i moja opservacija je da ima u njoj daleko više od pola srpskih proizvoda.

Ovo se naročito odnosi na sve vrste prehrambenih artikala i pića, znači upravo ono što se najviše kupuje.

Čak sam primetio da se mnogi proizvodi one Ideine i Konzumove trgovačke marke (ne mogu da se setim imena) proizvode u Srbiji: sirevi, kompoti, sokovi, neke grickalice...

A to je dobro za nas, jer znači da to Todorić gura i u Hrvatskoj i u BiH...

Зар тај Туш није престао да ради у Србији још пре три године. На Зрењанинском путу имају неку канту од објекта, пробали су нешто да раде, али су пукли.
Сад се поставља питање да ли су и колико остали дужни нашим добављачима и ко ће то да плати, углавном знате - овце су за шишање.
Надам се да ће бити кампања да се колико-толико наши приближе ценама Идеи, да се бојкотује, ја лично купујем у комшијској малој продавници или на пијацама.. Много су амбициозно и они то замислили са 138 објеката.

Има производа из Србије али не и трговина које ваљају кинеску робу као што поменута ИДЕА ради у Србији!
Имали ДЕЛТА своје трговине у Хрватској? Има у Босни,Албанији,Црној Гори,Словенији,Бугарској и Румунији,а само у Хрватској не!

Za Sloveniju nisam upoznat da ima Delta trgovine, tako da ti vjerujem na riječ.

Normalno je da vlasnik trgovačkog lanca širi poslovanje na jeftinije tržište i tako jeftinijim zakupom, komunalijama, zavisnim troškovima,... ostvaruje veći profit.

Kakav interes bi Mišković (beše on vlasnik? )imao da otvara Delta markete u Hrvatskoj?

Slažem se da trebate zaštititi vlastitu proizvodnju, kao i svatko drugi na planeti.

Ulaskom u EU dobijaju se izvozne i uvozne kvote, pa je sve to lakše regulirati.

A iz trećih zemalja moguće je ograničiti uvoz raznim prelevmanima na robu da bi se zaštitila domaća proizvodnja.

Kad je stanje države ni na nebu, ni na zemlji, teško je imati normalne ekonomske prilike.

Zašto misliš da je tako? Ni do sada nismo bili članice EU pa samo imali ekonomiju, kakvu takvu? Ni Hrvatska ni Srbija nisu članice, dakle pristupamo ravnopravno, ali se ta ravnopravnost negde gubi... oko naše skupštine, recimo.

Нисам ја нешто специјално против хрватских фирми,ја ни словенцима не бих дао да раде у Србији!
Горење из Србије ваља белу технику у Русију и користи наше повластице да без царине наступа на руском тржишту!
Много ми браћо срби попуштамо,то не ваља!
Да знате само колико земље су хрвати купили у Војводини за јевтине паре!

Za Sloveniju nisam upoznat da ima Delta trgovine, tako da ti vjerujem na riječ.

Normalno je da vlasnik trgovačkog lanca širi poslovanje na jeftinije tržište i tako jeftinijim zakupom, komunalijama, zavisnim troškovima,... ostvaruje veći profit.

Kakav interes bi Mišković (beše on vlasnik? )imao da otvara Delta markete u Hrvatskoj?

Nije više vlasnik, prodao belgijancima, mislim.

Нисам ја нешто специјално против хрватских фирми,ја ни словенцима не бих дао да раде у Србији!
Горење из Србије ваља белу технику у Русију и користи наше повластице да без царине наступа на руском тржишту!
Много ми браћо срби попуштамо,то не ваља!
Да знате само колико земље су хрвати купили у Војводини за јевтине паре!

Pa ja napisah, mi imamo našu vladu, oni prednost u startu od dva gola.

Back