Ibrahim Rugova presao u katolicanstvo

mile kuronjic

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
342
Prije neki dan kosovske novine su pisale o tome, da je zvanicni Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova presao u katolicku vjeru tj. u katolicanstvo.
To se desilo prije cetiri godine kada je Ibrahim Rugova bio u posjeti papi u Vatikanu.Papa mu je predlagao da promjeni ime u Abraham (posto su Abraham i Ibrahim iste licnosti) ali on nije htio to nego je rjesio da promjeni ime u Petar zbog velikog albanskog pisca i svestenika Petra Bogdanija.
Inace prije katolicanstva Ibrahim je bio po opredjeljenju ateista a supruga mu je katolkinja.
Ibrahim Rugova sada boluje od raka pluca i upravo se lijeci od toga.
Sada je on Petar Rugova a ne Ibrahim.
Evo nasao sam jedan link u vezi ove teme ali napominjem link je na albanskom jeziku ali ko malo zna albanski jezik moci ce da razume o cemu se radi.Zbog prelaska u katolicanstvo Ibrahim Rugova ce pokrenuti izgradnju nove velike katedrale u centru Pristine (to pise u albanskom prijevodu).
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=58940
 
Код њих је вера другоразредна ствар.
Ево ја сам спреман да ставим руку у ватру: Да им Америка каже пређите одмах сви у православље, сутра је Косово само ваше, они би већ данас прешли.
 
цитат:
Prije neki dan kosovske novine su pisale o tome, da je zvanicni Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova presao u katolicku vjeru tj. u katolicanstvo.


Ах... наш народ је овакве случајеве одавно објаснио пословицом:

КАДА ГРМИ - И ЂАВО БЕЖИ У ЦРКВУ ! :razz:
 

Back
Top