I zdravstvo najavljuje generalni štrajk

strawbbery_city

Iskusan
Poruka
6.580
Granski sindikat zdravstva Srbije i socijalne zaštite organizovaće generalni štrajk svih zaposlenih u zdravstvu ukoliko resorno ministarstvo i vlada Srbije ne počnu pregovre sa svim sindikatima vezano za socijalno materijalni status i uslove rada zaposlenih u zdravstvu.

Iz sindikata traže povećanje zarada za najmanje 20 odsto, odgovornost ministra za sve učinjene propuste i afere u oblasti zdravstva, adekvatne uslove rada za posebne kategorije zaposlenih u zdravstvu i priznavanje statusa službenog lica.


- S obzirom na činjenicu da smo se u više navrata obraćali resornim mistrarstvima vezano za povećanje zarada uslove rada, novog načina finasiranja primarne zdravstvene zaštite koji dovode do smanjena zarada, bezbednosti na radu i neprimenjivanju posebno kolektivnog ugovora i nismo naišli na razumevanje, prinuđeni smo na ovakav korak - navodi se u saopštenju.


Iz Sindkata zdravstva navode da su tri godine imali razumevanja imali razumevanja za ekonosmku situaciju u zemlji ali da su “kada vide da vlada i ministri troše i rasipaju na sve strane, a onda se sete da daju ostavke” odlučni da istraju sa svojim zahtevima.


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/233541/I-zdravstvo-najavljuje-generalni-strajk
 

Back
Top