I zašto smo toliko žurili odrasti?

Tea

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.874
Postoji jedan svijet, ali to nije istina. Među mnogim podjelama i klasifikacijama, jedna je najvažnija. Svijet djece i svijet odraslih. I tako mi odrasli više ne možemo biti građani svijeta bajki, dobrih vila, blaga... Dođe dan kada se ta vrata zatvore. Ulazimo u manje prijateljski, često bezbojan svijet odraslih. I odjednom cvijeće prestane pjevati, vjetar više ne pleše s vretencima, ranjeno srce čeka još jedan zavoj... A nade nestaju kao ružičasti balon u oblacima... I zašto smo toliko žurili odrasti ?...

Postoji jedan svijet, ali to nije istina. Među mnogim podjelama i klasifikacijama, jedna je najvažnija. Svijet djece i svijet odraslih. I tako mi odrasli više ne možemo biti građani svijeta bajki, dobrih vila, blaga... Dođe dan kada se ta vrata zatvore. Ulazimo u manje prijateljski, često bezbojan svijet odraslih. I odjednom cvijeće prestane pjevati, vjetar više ne pleše s vretencima, ranjeno srce čeka još jedan zavoj... A nade nestaju kao ružičasti balon u oblacima... I zašto smo toliko žurili odrasti ?...

Sve je to u redu. Jutro, dan, veče.

Nema vise onih lepih snova,otvorenih ociju lezeci na travi.

Upravo zato što su deca. Ne bi bilo dobro da neko u svetu odraslih nastupi kao dete. Po nekog tog, naravno. Ali, jasno mi je na šta ciljaš i jeste lepo dok traje.
Ako neko u svijetu odraslih postupi kao dijete oni bi rekli da je naivan i postane laka meta, kad djetetu kazes da ga volis ono vjeruje da je tako, nema sumnje, kod njih nema rijeci lazes, to je velika rijec na koju oci razrogace,gdje je nestalo to povjerenje, zasto se bojimo jedni drugih?

Ako neko u svijetu odraslih postupi kao dijete oni bi rekli da je naivan i postane laka meta, kad djetetu kazes da ga volis ono vjeruje da je tako, nema sumnje, kod njih nema rijeci lazes, to je velika rijec na koju oci razrogace,gdje je nestalo to povjerenje, zasto se bojimo jedni drugih?

Sve si napisala. Zašto se bojimo? Svet na žalost nije neko blaženo kraljevstvo.

• Voli
Reactions: Tea
"Nemoj nikada odrasti to je zamka..."

801835ff00539e21484a33dc13cba166.jpg

Ne voze ni oni autice nesmisleno, moj sin kad je bio mali igrao se sa onim figuricama ratnika, i kad sam prisla da ga pitam ko ti je ovo on je svima imena dao, osmislio citavu igri, ko ce gdje i ko ce sta da radi.

ma naravno nisam mislio nesmisleno..kopas ispod drveta ko pravi arhitekta, pravis putice, mostove, tunele...onda sjednes i gledas odrasle kako vozaju tvoju omiljenu igracku i samo zelis da preletis godine...pravio sam tvrdjave i redjo kaubojce i indijance, kocije..pravio ko neke ratne scene...i jedva cekas da porastes i uzmes pusku..:mrgreen:

• Voli
I zašto smo toliko žurili odrasti ?
Nisam žurila! Sve i da izgledam potpuno odraslo, ne može me niko ubediti da više nisam dete nimalo.
Zaigravam se lako i dan-danas, maštam, pa kao sve iščekujem nešto ponekih dana da se desi kao u snu.
Nisam rano počela da izlazim i da se devojčurim, a sa malcima mi je u svako doba najlepše provoditi vreme. Pričamo zajedničkiji jezik!
:zaljubljena:

Iskreno nisam nikad žurio da odrasten, pa ni sad ne žurim :), nekako sama ideja odrastanja mi nikad nešto nije bila primamljiva, a i nekako sam znao da svet odraslih i nije baš neko primamljivo mesto za mene i da me tamo čeka malo šta tako lepog, kul i meni zanimljivog i u biti bio sam u pravu. ;)
Tako da sam uvek gledao da detinjstvo prolongiram što je moguće duže (i mislim da sam uspešan u tome hehe) :P

• Voli
ja sam se toliko žurio da postanem muškarac da sam se počeo brijati punoooooo prije nego je bilo vrijeme za to
neće li malene svilene dlačice zamijeniti prava brada i brk.

ono, sad mi to brijanje toliko ide na nerve da se pitam koji mi je kuki onda bio da sam to toliko požurivao.

• Voli

Back